Foto bij 6:One and all good news

6:Een en al goed nieuws

Ze hadden hun avond eten gegeten en dan waren ze vrijwel meteen gaan slapen. De volgende dag was Hermelien zelf uit haar bet gekomen ze kwam een uur later aan tafel zitten. Ron wij blij verrast, hij had haar niet durven wakker maken en ze scheen diep te slapen. Ze wisten dat ze snel weer beter ging zijn maar dit had niemand verwacht. De dag draaide uiteindelijk uit tot een feest. Heel de familie Wemel kwam om de terugkeer van Hermelien te vieren, op Percy na die het te druk had op het ministerie met de koboldenopstand, zelfs Bill en Fleur en hun twee kinderen Victoire Wemel, en een jonger broertje, Louis Wemel, ze waren een dag vroeger terug gekomen van vakantie. Ron en Harry besloten dan maar om Hermeliens ondervraging wat uit te stellen. Er was weinig goeds gebeurt van het moment dat Harry en Ron in de Ligusterlaan waren gearriveerd meerdere dagen geleden. Molly had een geweldige grote en mooie taart getoverd, bijna mooier dan de taart voor het dubbelhuwelijk van Hermelien en Ron en Ginny en Harry. Er spatte vuurwerk uit en de kersen die er op stonden danste in het rond. Zelfs Knijster leek in een blije bui te zijn , ondanks dat Harry eens iets goed mee maakte verliep het hem prima. Later op de avond Kwamen ook Luna en Marcel, die sinds kort verloofd waren, opdagen en ook Hagrid kwam even gedag zeggen. Het huis had vast niet zo'n grote en plezierige bijeenkomst gekend sinds de Zwartsen uitgestorven waren en dan nog waren het nooit zo'n blije bijeenkomsten. De volgende ochtend hielpen degenen die waren gebleven om te overnachten met de opruim zelfs Knijster hielp zonder te mopperen of kribbig op hun verzoeken te antwoorden.

De dagen snelde voorbij en Harry en Ron waren de brieven en de hele zaak er rond schijnbaar vergeten. Ze hadden het dan ook druk gehad, Hermeliens ondervraging was telkens uitgesteld vanwege de bezoekers die in die week over de vloer waren gekomen. En wat herhaaldelijk word uitgesteld word vergeten. Daarna hadden ze hun tijd gestoken in het verbouwen van het huis. Want toen ze hier waren ingetrokken hadden enkel de muren een likje verf gekregen, maar de meubels waren hetzelfde gebleven. Ze hadden het grootste deel van de meubels op straat gegooid de spullen die over bleven waren of van Sirius geweest of Knijster had er uren voor zitten smeken ze te houden zoals bijvoorbeeld de paraplubak en de hoofden van zijn voorouders die ze niet echt van plan waren weg te halen van het donkere oude zolderkamertje waar ze nu stonden, dat was ook Knijsters favoriete plekje om de tijd door te brengen als Harry hem geen werk gaf maar ook de inkom hal bleef zoals die was buiten dat ze hem eens goed hadden geschrobd en dat bleek goed te werken want de hal leek wel als nieuw . Harry kreeg pas terug erg in de zaak toen er op een dag een donkerbruine kerkuil op het keukenraam zat te tikken. Hij had een brief bij zich die het zegel van het Huize Malfidus droeg. Daarin stond geschreven dat Malfidus een datum had gevonden om met zijn vader te spreken. Harry stelde het ondervragen van Hermelien dan nog maar wat uit hij wou haar niet onnodig belasten en ook Ron was het hier mee eens, ze zouden wachten tot het gesprek met Lucius en daarna zouden ze zien hoe de zaak verder ging. Ze hadden geen haast want tot die dag hadden ze verlof gekregen als ze aan die zaak werkte konden ze toch niet van enig nut zijn in een andere zaak of de koboldenopstand die niet erg was gevorderd.

Enkele weken na het feest werd Harry vroeg wakker véél vroeger dan anders. Hij zette zijn bril op zijn neus en toen pas zag hij dat Ginny niet naast hem lach hij snelde naar beneden met behulp van zijn verlichte toverstok-punt die hem hielp nergens tegen te lopen in het donker. Hij hoorde iets in de keuken en daar stond Ginny die op een stoel zat met haar handen op haar buik in elkaar gevouwen net als iemand die net van een heerlijke maaltijd had genoten en zijn buik had rond gegeten. 'O ik acht al dat er iets ergs met je was.' zei Harry opgelucht om haar daar gezond en wel te zien zitten. 'Ik voelde me wat misselijk dus kwam ik een glaasje water drinken.' zei ze stil. Harry keek haar raar aan omdat ze er niet uitzag als iemand die zich misselijk voelde. 'Maar je straalt als nooit te voren!' zei hij verward. 'Ik moet je iets vertellen Harry,' begon ze en Harry kreeg schrik dat hij iets verkeerd had gedaan. 'Ik vond dat ik wat verdikt was en voel me de laatste tijd vaker en meer misselijk dus heb ik na gekeken wat het was.' zei ze met een prachtige glimlach op haar gezicht en het viel Harry voor het eerst op dat ze inderdaad wat bleek te zijn aangekomen. 'En wat heb je toch niets ergs hoop ik.' zei Harry bezorgd. 'Nee, Harry,' zei ze met haar ogen wegdraaiend. 'Ik ben ...' ze werd onderbroken. 'Wat de sodemieter is er hier aan de hand kan een mens nog niet eens slapen?'Ron stormde met Hermelien op de voet de kamer binnen ze hadden sinds dat ze beter was geen seconde van elkaars zeiden geweken. 'Sst Ginny wilde me net iets vertellen.' zei Harry die zijn vinger op zijn mond drukte. 'Vast niets interessant ik ga weer eens maffen.' zei Ron en hij wou die keuken uit wandelen maar Hermelien trok hem met een bruuske snok aan zijn kraag terug. 'Het leek wel interessant en wat ben je onbeleefd Ronald Wemel!' riep ze. 'Wat is er Ginny voel je je wel goed?' vroeg ze al even bezorgd als Harry. 'Alles is in orde ik voelde me enkel wat misselijk.' zei ze met een bescheiden lachje. 'En je bent verdik!' zei Ron die het duidelijk wel had opgemerkt. 'Ron ...!' begon Hermelien weer maar Ginny hield haar tegen. 'Het klopt, Hermelien, het is zo.' zei ze sussend. 'Maar dan ...' stamelde Hermelien. 'O gefeliciteerd!' zei ze en ze omhelsde Ginny zo hard dat die er zelf van schrok. 'Ik ben toch niet de enige die het niet snapt hoop ik.' zei Ron.
'Voor de verandering niet deze keer.' zei Harry al even verbaast. 'Zijn jullie dan echt idioot?' vroeg Hermelien. 'Ik weiger te antwoordde.' zei Ron. 'Ginny is zwanger!' Harry voelde zich licht in zijn hoofd alsof hij net was aangevallen door een Dementor.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen