Foto bij De 100e Hongerspelen - 244

Een keuze tussen mij en hem. Verkiezingen, zeg maar. U heeft vast ooit van dat begrip gehoord.”

“Natuurlijk, er zijn hier vaak genoeg verkiezingen, voor vredebewakers, spelmakers, …” Ze zwegen en leken plots te beseffen wat Katniss had gezegd. “U wilt dat wij…”
“Ik wil jullie elk naar één van de districten sturen, uiteraard blijft er ook iemand in het Capitool, om er voor te zorgen dat die verkiezingen eerlijk zullen verlopen.”
“Dus… U heeft geen zuivere greep naar de macht gepland?” Katniss glimlachte.
“Heren, ik zou het op een andere manier doen als ik er niet van overtuigd was dat ik zou winnen, maar ik vind wel dat wat er ook gebeurd, de bevolking van Panem inspraak moet hebben.”
“En wat… stel dat een deel van de bevolking tegen u stemt… hebben wij dan iets te vrezen?”
“Als ik verlies in geen geval, dan zullen jullie Snow moeten vrezen. En anders alleen als ik duidelijke aanwijzingen heb dat jullie de verkiezingen niet eerlijk hebben laten verlopen. Maar ik vraag dit specifiek aan jullie omdat ik uit betrouwbare bronnen vernomen heb dat ik jullie daar in zal kunnen vertrouwen.” De mannen keken elkaar aan.
“Hoe heeft u alles gepland dan?”
“Tot vanavond kunt u hier blijven. Snow zal jullie ongetwijfeld nog willen zien. Daarna vertrekken jullie met hovercrafts naar de districten en zorg ik dat de burgemeesters daar op de hoogte worden gebracht. Morgen al wil ik de verkiezingen laten houden. Iedereen vanaf zestien mag stemmen en ik wil dat per district minstens de helft van de bevolking stemt, meer mag uiteraard ook. De stemming moet strikt geheim zijn, niemand mag iets te vrezen hebben door zijn stem voor mij of Snow.” Katniss keek de mannen aan. Ze knikten allemaal.
“Aan wie geven we de resultaten?”
“Aan de burgemeesters van de districten, aan Snow en aan mij, persoonlijk, dat wil zeggen, ik neem genoegen met een telefoon morgenavond en de resultaten op papier de dag erna.”
“Dat klinkt… eerlijk”, moesten de mannen toegeven. Katniss glimlachte.
“Misschien lijk ik belust te zijn op macht, heren, maar ik heb heel andere redenen om dit te doen.”

Reageer (3)

  • Marly2801

    ik denk wel dat katniss wint.
    snel verder! :)

    1 decennium geleden
  • Artgirlrb

    spannend,ik hoop dat katniss de verkiezing wint :)
    snel verder? :)

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    Ik vraag me af hoeveel in de districten voor Snow gestemd gaat worden? 1%
    Int kapitool wss iets meer, maar na alles wat ze ga onthullen zal dat ook niet veel zijn.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen