Foto bij Criminal Wallpaper **

Disclaimer: Dit had ik geschreven in 2009, dus de kwaliteit is niet optimaal, van zowel de tutorial als het eindresultaat, maar ik hoop dat het toch handig is :3

* Je zult het volgende nodig hebben *

Paint Shop Pro 9 hier
De Texture, en het plaatje hier
De lettertypes (optioneel):
Agency FB hier
Be Safe hier
Mom’s Typewriter hier

1. Open een nieuwe image, van 800x600 met de achtergrond #FFFFFF (wit). Ga naar Layers/New Raster Layer. Selections/Select All.
2. Open Texture.jpg. Edit/Copy - ga naar je plaatje - Edit/Paste/Paste Into Selection. Selections/Select None.
3. Open Reid 2.jpg. Edit/Copy – ga weer naar je plaatje – Edit/Paste/Paste As A New Layer. In de Layer Palette, dubbelklik op Raster 1 en verander de naam in "Reid R". Verander de Blend Mode in Darken en sleep het plaatje met de Move Tool (M)

naar rechts.
4. Open Line.jpg. Edit/Copy – ga terug naar je plaatje – Edit/Paste/Paste As A New Layer. Sleep het naar links, zodat de lijn van Reid doorloopt. In je Layer Palette, verander de naam in "Line", en Blend Mode Darken.


5. In de Layer Palette, klik op "Reid R". Open Reid 1.psp . Edit/Copy – ga naar je plaatje – Edit/Paste/Paste As A NewLayer. Verander de naam in "Reid L" en Blend Mode in Darken. Sleep het plaatje naar de linker bovenhoek.
6. Open Logo.psp . Edit/Copy – ga naar je plaatje – Edit/Paste/Paste As A New Layer. Noem het "Logo", en verander de Blend Mode in Exclusion. Gebruik de Raster Deform Tool (D) om het naar links te hellen en sleep het naar rechts. Klik op een andere tool om het weg te krijgen. Dit is wat je nu ongeveer zou moeten hebben:


7. Klik op de bovenste Layer (Line) In je Materials Palette, zorg dat de voorgrond uitstaat, en de achtergrond wit (#FFFFFF). Voeg de tekst toe met deze instellingen:


Sleep het tot net boven de lijn en roteer het een beetje. Voeg nu de tekst onder de lijn toe. Gebruik dezelfde instelling, maar verander het lettertype in Agency FB. Gebruik hier alleen hoofdletters. Sleep het onder de lijn en roteer. In de Layer Palette, verander de Blend Mode naar Soft Light.
8. Layers/New Vector Layer, Verander de Blend Mode naar Soft Light. Verander het lettertype in Mom’s Typewriter. Type “YES” Apply, “I am a” Apply, “genius” Apply. Zet ze onder elkaar en zorg dat ze een vierkant vormen. Typ – en rek het uit totdat het de grootte heeft van de gehele bovenkant. Doe hetzelfde met de onderkant. Dit gaat er ongeveer uitzien als dit (hopelijk wel goed gespeld :P ):


Layers/Convert To Raster Layer. Met de Raster Deform Tool, roteer de gehele tekst ietwat naar links.
Nu ben je klaar! (hoera)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen