ik was geschokt door zayn's telefoontje. de eerste paar minuten was ik naar mijn telefoon aan het kijken alsof het niet gebeurd was. maar ik wist dat als zayn zo klonk het waar was, en het te maken had met een belangrijk iemand voor hem.

eenmaal opweg in een taxi, begonnen er toch tranen te komen. had ik darcy eindelijk gezien naar zon bijna 15 jaar, ze was net een toen ik haar voor het laatst zag. en toen zag ik haar gister weer, en wat was ze groot geworden. en haar rood geverfde haar stond haar goed, ik weet ook zeker dat ze een vriendje heeft die op haar wacht in het ziekenhuis straks.

eenmaal in het ziekenhuis zag ik zayn aankomen lopen. hij sloeg zijn arm om mijn schouder, wat voor mij heel veel steun gaf. bij de balie vroeg hij waar darcy was, waarna we naar de goede verdieping konden maar nog niet haar kamer binnen mochten.

al zon 2 uur zaten we in de wachtkamer, zayn had ook nog een jongen ingelicht van darcy's ongeluk. hij was ook gekomen. ik dacht serieus dat hij haar vriendje was, en toen ik er naar vroeg bleek dat ze al heel lang beste vrienden waren en ze samen danste op hoog niveau. wat me nogal verbaasde, dat had ik niet achter haar gezocht.

op een gegeven moment kwam er een dokter darcy's kamer uit die zei dat we moesten komen. we liepen achter hem aan naar een kantoortje. waar we plaats mochten nemen. hij vertelde wat er met darcy was

'darcy's toestand is stabiel, al heeft ze wel veel bloed verloren, in de ambulance is ze bewusteloos geraakt, en hier in het ziekenhuis werd ze wakker toen we haar onderzochten, ze heeft geen hersenbeschadiging, ze kan precies vertellen wat er gebeurd is, al heeft ze wel een beschadiging in haar rug, aan de onderkant van haar rug, in het ruggenmerg, waardoor de zenuwen niet verder kunnen, en ze haar benen niet meer kan bewegen en voelen. er is wel een kans dat ze dat terug krijgt maar dat duurt dan lang, u mag naar haar toe maar ze moet wel haar rust hebben, dus ga geen onnodige vragen stellen.'

zachtjes liepen we darcy's kamer in. ze lag op haar rug in het bed met haar ogen gesloten, dus waarschijnlijk sliep ze. ik zag george, haar beste vriend op de rand van haar bed gaan zitten. waarschijnlijk merkte ze dat het bed inzakte of dat hij haar haren uit haar gezicht streek, want ze opende haar ogen. ze keek haar beste vriend aan en een klein glimlachje verscheen rond haar mond. zachtjes waren ze aan het fluisteren terwijl zayn aan de andere kant naast darcy ging zitten op een stoel. ik voelde me niet zo op mijn gemak dus ging ik in een hoekje van de kamer zitten op een stoel. na een poos moest george weg, enzayn bracht hem naar huis, dus was ik alleen met darcy.

darcy keek me een lange tijd aan zonder iets te zeggen, tot ze een zucht sloeg en in zichzelf begon te mompelen. ik stond op en ging naast haar bed zitten.ze volgde al mijn bewegingen. toen ik dichtbij genoeg zat stak ze haar hand uit en prikte in mijn gezicht. 'ben je echt mijn vader?' vroeg ze. ik knikte waarna ze tranen in haar ogen kreeg, en ik haar in een knuffel trok, die ze met moeite aannam

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen