Foto bij ~One~

Met m'n snowboots stap ik door de winkelstraat die al aardig besneeuwd is. Overal is het versiert met kerst en je hoort niks anders dan kerstmuziek. Laika, m'n blonde labrador pup loopt te springen door de sneeuw en vind het één groot winterparadijs. Ik heb haar gekregen van m'n ouders zodat ik deze kerst toch niet helemaal alleen ben. M'n ouders wonen voor een tijdje voor het bedrijf in Amerika, m'n broertje William is met z'n vriendin op vakantie de hele kerst en Tiffany, m'n jongere zusje, werkt voor een modeblad de hele kerst en heeft daarom ook geen tijd om me gezelschap te houden. Vorig jaar ben ik keihard bedrogen door m'n toemalige vriend, precies tijdens kerst. Dus deze kerst is wat eenzamer en verdrietiger dan andere jaren.
''Sephora''! Sissi komt naar me toe rennen en als ze stil wilt staan, gaat ze bijna onderuit maar kan zichzelf nog net in evenwicht houden. ''Ik probeer je al een tijdje te bereiken, maar volgensmij staat je telefoon weer uit''. Ik pak m'n telefoon uit m'n zak en met moeite weet ik m'n telefoon weer uit te krijgen. Ik ben altijd te lui om m'n handschoenen uit te trekken, maar eigenlijk moet ik ook een nieuwe telefoon. Sinds ik deze in de wc heb laten vallen, valt ie steeds uit of leid een eigen leven.
''Ach, ik koop voor kerst voor mezelf wel een nieuwe'' antwoord ik en laat het weer in m'n zak glijden. Als Laika tegen Sissi opspringt geeft ze het dier een aai en haalt iets uit haar zak.
''Misschien heb je ook zin om te komen''? ze geeft me een envelop met m'n naam erop.
''Thanks, ik maak het thuis wel open''. We lopen samen de winkelstraat door.''Waarvoor is het eigenlijk''?
''Een vriend van me geeft een feest en aangezien je deze kerst toch niet veel te doen hebt...'' Sissi slaat een hand voor d'r mond. Dat verwees dus naar de breuk tussen mij en Randy vorig jaar.
''Chill, ik ben er overheen hoor'' iets in mij spreekt het tegen maar ik wuif het weg.
''Dat is niet waar en dat weet je zelf ook''.
''Nee echt. Ik heb genoeg over hem gehuild het afgelopen jaar. Maar ik ga geen tranen meer aan hem verspillen'' ik probeer zelfverzekerd over te komen.
''Heel goed, dus wij gaan gewoon lekker feesten op eerste kerstdag'' ze pakt me bij m'n arm en we lopen de winkelstraat uit.

Ik steek de sleutel in het sleutel gat en draai de deur open. Met m'n vingers glij ik langs de muur en knip het licht aan. Ik pak de handdoek van de kachel om Laika's pootjes af te drogen en doe haar riem af waarna ze meteen naar de keuken rent om wat te gaan drinken. Ik trek m'n snowboots uit en zet die ook bij de kachel. In de woonkamer knip ik ook het licht aan zodat het in huis niet zo donker is. Ik zet de tassen met de kerstspullen op een stoel neer en ga naar de keuken om warme choco te maken.
Ik ga ermee op de bank zitten en zet de tv aan. Laika komt in haar mand naast de kachel liggen en ik bekijk haar met een glimlach. Het is wel een schatje.
Ik heb dit appartement net gekregen. Het is niet groot, maar groot genoeg voor mij en Laika. Er staat een bankstel en een comfortabele stoel met een salontafel en een tv. Ik heb een klein keukentje en een eethoek. Nog een klein badkamertje wat ook het washok is en dat was het. Ik ben er blij mee en daar gaat het om.

Reageer (2)

  • Crimbie

    CHRISTMAS ^^

    1 decennium geleden
  • iluffood

    Super leuk!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen