Foto bij ~Two~

Ik zap wat door de zenders zonder er echt naar te kijken. Op alle zenders zijn er al kerst shows en dat soort dingen, maar ik word er alleen maar verdrietiger van.
''Kom Laika, we gaan de kerstboom opzetten'' ik zet de tv uit en sta op. Laika springt uit haar mand en wandelt met me mee naar m'n balkonnetje. Ik heb een paar dagen geleden een mooie nep kerstboom gekocht, maar ik heb geen tijd gehad om hem op te tuigen. Ik haal de doos naar binnen en begin met de handleiding te lezen.
Als de boom uiteindelijk staat kijk ik er trots naar. Aangezien ik o zo handig ben hier in, niet dus, ben ik best wel een beetje trots op mezelf dat ik het helemaal alleen gedaan heb. Ik pak de tassen uit met de kerstspullen die ik vandaag heb gekocht. Ik pak de dozen uit en begin met de nep ballen onderin te hangen, speciaal voor Laika, zodat ze die niet kapot kan maken. Als alle ballen erin hangen, begin ik met de lichtjes. Terwijl Laika met wat sliertjes op de grond zit te spelen haal ik de lichtjes uit de knoop. Kunnen ze die werkelijk nooit normaal oprollen?
Als ik de lichtjes uit de knoop heb en in de boom heb gehangen stop ik de stekker in het stopcontact en bekijk de gekleurde lichtjes. Ik kan er dit jaar maar beter het beste van maken.

De volgende ochtend word ik wakker gemaakt door Laika die me begint te likken.
''Goeie morgen meisje'' ik til d'r op en zet haar op m'n bed neer. Ze begint m'n gezicht te besnuffelen en geeft er een lik aan. Gadver.... Met moeite krijg ik m'n benen uit bed en haal het slaap uit m'n ogen. Ik trek m'n ochtendjas aan en ga naar de keuken om Laika eten te geven. Natuurlijk kan ze weer niet wachten en duwt m'n hand opzij waardoor er weer hondenvoer aan m'n handen zit. Als ik m'n handen gewassen heb zet ik het koffie apparaat aan en smeer een broodje voor mezelf. Vanmiddag moet ik werken in een restaurant, maar ik heb er vandaag even geen zin in al die zeurende klanten. Ik neem een slok koffie en loop naar de woonkamer als ik de huistelefoon hoor gaan.
''Goeiemorgen'' neem ik op als ik in de nummerherkenning 'Sissi' zie staan.
''Morgen sunshine. Wat klink jij vrolijk'' Sissi is zoals elke ochtend weer überblij wat ik gewoon niet kan begrijpen.
''Ik haat ochtenden en ik moet straks werken'' zucht ik.
''Ahh, het is vandaag weer dinsdag. Mevrouw zuurpruimpje komt weer lunchen'' Sissi weet meteen wie ik bedoel. Toen ik aan deze baan begon had ik nog nooit in een restaurant gewerkt. Ik had dus geen idee hoe alles werkte en had dus meteen bonje met haar. Ze vond me erg klantonvriendelijk. Hallo, het was m'n eerste dag. Ik ben geen superwoman die alles meteen kan.
''Ja, en aangezien we vandaag weer met weinig mensen staan vrees ik dat ik weer de sjaak ben die haar moet bedienen. Ik zweer je, dat wijf huilt overal om. Dan zitten er weer pitjes in haar jus d'orange, dan zijn haar broodjes weer niet warm genoeg terwijl ik daarvoor nog m'n jatten eraan verbrand heb, en maar blijven lachen''
''Ik hoor het al. Vel succes en bedenk, de klant is koning'' ze schiet in de lach maar ik kan er niet om lachen. Ook gewoon omdat het ochtend is, maar ik ben blij dat ze het zelf zo leuk vind. Ik hang de telefoon op en trek m'n werkkleding aan. Laika weet volgensmij precies hoelaat het is aangezien ze naar de deur rent en er tegenaan begint te springen. ik trek m'n snowboots en jas aan, maak Laika vast aan de riem en trek de deur achter me dicht die automatisch in het slot valt.

Reageer (1)

  • iluffood

    Super leuk!!!! Snel verder!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen