...‘Hallo Michel.’ stond er op het beeldscherm.

Ik klikte nogmaals. ‘Je hebt de geheime doorgang zo te zien gevonden.’ Ik klikte weer. ‘Hier zijn trouwens je vader en je moeder. Als je dit hebt gevonden zijn wij waarschijnlijk al dood.’ WAT!?!? dacht ik en ik klikte nogmaals. ‘Hoe gaat het met jou, Roos en Arnaut?' onder deze tekst stonden een paar antwoorden waarvan ik er waarschijnlijk één moest aan klikken. Ik klikte op; Het gaat goed met ons allemaal. En ik klikte nog een keer op het beeldscherm. ‘Dat is mooi. We hopen dat jullie het leuk hebben bij jullie tante en oom.’ Ik klikte. ‘Maar nu even ter zake. Wat wij hebben gemaakt is erg speciaal, al zeg ik het zelf. Maar je moet zelf maar ontdekken wat het is.’ Ik klikte alweer, ik was nu toch wel erg nieuwsgierig. ‘Je krijgt zo wat vragen. Vul deze naar waarheid in.’ Klik. ‘Elke keer als je hier komt, zal je wat vragen krijgen, en ook die moet je naar waarheid invullen.’ Klik. ‘Ik hoop dat je / jullie er veel plezier van hebben.’ Klik. ‘Heel veel liefs en kusjes, Richard en Lillianne.’ Ik staarde voor me uit. Wat raar, pap en mam hadden dit gemaakt. Maar hoe? En waarom? Ik was toch wel erg nieuwsgierig en klikte nogmaals. ‘Klaar voor de vragen?’ Daar onder kon je kiezen uit; Ja. of Nee. Ik klikte op Ja. ‘Oké hier komen ze.’ Gek genoeg stonden er maar drie vragen:
Vraag 1:
Wat is je geboortedatum?

Vraag 2:
Wat is je e-mail adres?

Vraag 3:
Wil je even een foto van jezelf maken of uploaden?


Upload




Onder de derde vraag stonden twee opties. Upload en een pictogrammetje met een fototoestel. Bij de eerste vraag vulde ik 08-08-1998 in. Bij de tweede vraag vulde ik Roos&Michel@hotmail.com in.
Roos en ik deelden samen een e-mailadres. En bij de derde vraag klikte ik op upload want ik had wel een leuke foto op mijn computer, ook al dacht ik niet dat hij hierop stond. Toen ik even in wat mapjes had gezocht, bleek hij er toch in te staan, op een of andere rare manier. Ik klikte hem aan en uploadde hem. Nu stond er weer een soort berichtje. ‘Ben je klaar met invullen en heb je dat ook eerlijk gedaan?’ daaronder stonden twee opties – Ja of Nee – en ik klikte op Ja. ‘Oke, hier komen nog wat vragen. Kies verstandig want je antwoorden zijn erg belangrijk.’ Oké, dat klonk wel erg vaag maarja. Ik klikte op het scherm en nu kwamen er alweer drie vragen.
Vraag 1:
Wat voor vervoermiddel(len) zou je willen hebben?
o Een Ferrari
o Een Peugeot
o Een jeep
o Een fiets
o Een motor
o Een pony
o Een jetpack
o Een quad
o Een ezel
o Een normaal paard
o Een groot strijdros
o Een vliegende bezem
o Een vliegende auto
o Een eenhoorn

Vraag 2:
Wat voor huisdier(en) zou je willen hebben?
o Een hond
o Een kat
o Een vogel
o Een muis
o Een rat
o Een paard
o Een lama
o Een fret
o Een ezel
o Een aap

Vraag 3:
Wat voor wapens zou je willen hebben?
o Een werpmes
o Een strijdbijl
o Een katapult
o Een kruisboog
o Een pijl en boog
o Een zwaard
o Een speer
o Een pistool

Wat een vreemde vragen. Was het eerste wat door me heen ging. Ik vond het eigenlijk ook wel grappige vragen. Bij de eerste vraag kon ik eigenlijk niet kiezen tussen Een normaal paard, Een vliegende bezem, Een jetpack en Een vliegende auto. Ik klikte eerst op de bezem, of misschien toch maar het paard? Ik klikte toch op het paard, en er kwamen allemaal soorten paarden te staan, en tot mijn verassing bleef het kruisje bij de bezem én bij het paard staan. Ik klikte ook nog op jetpack maar toen had geen paard meer. Dus klikte ik weer op Een paard. Ik koos maar gewoon voor een vos. Volgende vraag; Er stond nu automatisch al een kruisje bij Een paard, omdat ik dat als vervoersmiddel had. Ik klikte op Een hond, gewoon om te kijken of het nog kon. En er bleef gewoon een kruisje bij Een hond en Een paard staan. Bij een hond moest ik nu ook nog een ras kiezen. Wacht! Je kon ook nog een aapje kiezen. Dat is echt zo cool. Ik klikte op Een aap en, alweer tot mijn verassing, bleef er bij de drie dieren een kruisje staan. Ook bij de aap moest je een soort kiezen. Ik klikte gelijk op Een doodshoofdaapje. Bij de hond moest ik wat langer nadenken. Ik koos uiteindelijk toch voor een zwart witte herdershond. Volgende vraag (alweer); Wapen? Waar heb je dat dan voor nodig? Nouja, het zal ook wel. Ik heb altijd al willen leren pijl en boog schieten. Dus ik klikte op Een pijl en boog. Ook klikte ik op Een werpmes. En nu niet meer tot mijn verbazing bleven beide kruisjes staan. Of zou ik toch maar Een zwaard kiezen. Ik klikte op het zwaard en ook nu bleef overal een kruisje staan. Ik drukte op Klaar. En weer stond er een melding. ‘Zeker weten? Heb je alles eerlijk ingevuld?’ Ik klikte op Ja. Weer een melding. ‘Oké, nu komen de vragen die je altijd zult moeten beantwoorden als je van dit systeem gebruik maakt. Are you ready?’ Ik moest weer kiezen uit Ja of Nee. Ik klikte op Ja en voor de verandering stond er nu eens één vraag op het scherm.

Wahaha nu al 5 abo's! Wat een vreugde! Haha. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en een reactie achterlaten!
Xxxx

Reageer (2)

  • hplovertje16

    super (H)(H)
    snel verder (H)(H)

    1 decennium geleden
  • Aelin98

    Mooi! ik wil weten wat de vraag is!
    Snel verder (H)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen