Wat een geur! Zelfs door de kasteelmuren kon ze het ruiken! Elk jaar vergat Olivia weer hoe kruidig de lavendel rook. Ze was dol op die geur. Ze stopte even met borduren om haar nek te strekken. Ze borduurde een patroon van rozen met er middenin de ridder die ze zou trouwen. Ze slaakte een zucht, haar ridder zou hoffelijk zijn, haar vele attenties geven en haar liefkozend kusjes geven. Ja, zo'n ridder zou het zijn.

Estella, haar gezelschapsdame schreed naar haar toe en fluisterde in haar oor"Olivia, je vader wil je spreken". Olivia voelde iets, van de blik van haar gezelschapsdame kwam het niet, nee het was iets in de atmosfeer. Iets wat haar nekharen overeind liet staan. Langzaam zoals het een dame van stand betaamde schreed ze naar de leeskamer van haar vader.

Haar vader, Edgar, zat in zijn stoel uit het raam te kijken. Rustig wachtte Olivia tot haar vader zicht tot haar zou wenden. "Olivia, ik wil het met jou over je toekomst hebben. Je bent nu 15 jaar en je rode bloem heeft gebloeid. Je kunt trouwen. Ik heb geen andere erfgenamen dan jij. Jouw mannelijke opvolger zal de nieuwe Heer worden." Olivia had lang op dit gesprek gewacht, ze zou eindelijk weten wie haar ridder zou zijn. " Maar," ging haar vader verder " Ik ga je eerder uithuwelijken dan gepland. De misoogst van vorig jaar heeft me veel geld gekost, we zijn bijna blut. Die nieuwe koning heft ook veel meer belastingen dan de oude. Ik weet dat je me erom gaat haten maar ik heb je beloofd aan Egmond van Rijckel".

Haar vader had gelijk, na het nieuws werd hels, en ze deed er alles aan om niet meer te hoeven trouwen met die oude man. Ze weigerde een week lang te eten, ze schopte en ze krijste maar het hielp niet, ze zou trouwen.

Maar toen kwam de dag dat Egmond van Rijckel naar het kasteel kwam voor de bruiloft, De vieze oude man keek grijnzend naar haar. Olivia keek hem vies aan Het geroddel van de keukenmeiden maakte het er niet beter op. Hij zou al 3 vrouwen hebben gehad en al een rits kinderen hebben bij zijn huishoudster. Hoe kon haar vader dit haar ooit aandoen?!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen