Foto bij ~5










Vrijdagavond omstreeks 21u15, Anna en ik zaten in de zetel een film te kijken.

'Kates?' 'Hmm..' reageerde ik suf. 'Wanneer moet je weg?' eigenlijk moest ik helemaal niet weg, maar ik zei tegen Anna van wel, omdat ze niet zou denken dat ze een saaie oudere zus had. 'Ow.. Ik hoef niet weg als je niet wil, het is net zo gezellig.' Anna stond op en zette de tv uit. 'Kates, je kan best wel weg.' zei ze op een vreemde manier. 'Anna, wat is er?' vroeg ik. Ze zuchtte en ging zitten. 'Ik had afgesproken met een jongen.. In een jongerencafé in de stad. En ik dacht dat wanneer jij weg zou gaan, ik kon vertellen aan mama dat ik meeging, en dan kon ik gaan..' zei ze aarzelend. 'Anna.. Ik..' 'Kom op Katie! Toe... Neem me mee naar dat café, je kan zelf ook wat nieuwe mensen ontmoeten! Kom op!' 'Laat me eerst even bellen. Ok?' ik zuchtte en stond op. Ik liep de keuken in en nam m'n telefoon vast. Ik zocht Beth's nummer in mijn telefoon en belde haar. 'Haay!' 'Hallo, Beth. Hier Katie, van op school.' 'Hey meid! Hoe gaat het?' 'Goed.. Ik vroeg me af, of je iets doet vanavond.' 'Wel, normaal wel, maar we weten niet waarheen.' lachte ze. 'Wel.. M'n zus wil graag naar een café net in de stad, misschien wil je wel meegaan?' 'Ja, super! Goed idee! Dan kan je mijn vriendje ontmoeten!' 'Super, ik zie je rond 10 uur? Ik sms je nog de naam van het café, dat vraag ik snel even aan m'n zus.' 'Fantastisch, tot zo Katie!' 'Tot zo. Bye' opgelucht verbrak ik de verbinding . Ik liep de woonkamer in. 'Oké, we gaan.' 'YES!!' ze rende naar me toe en omhelsde me. 'Je bent de beste zus ooit! Nu kan ik m'n nieuwe jurkje aantrekken! Kom op, we gaan ons klaarmaken!' 'Ik ben al klaar.' ze keek me aan van kop tot teen. 'Wat? Ik heb nog mijn kleren aan.' 'Kom op Katie, je kan zo niet meegaan, als ik er cute uitzie zal mama nooit geloven dat we samen uitgaan, als jij er normaal uitziet. Ik zuchtte. 'Kom op, ik wil al meegaan, maar moet ik me echt verkleden?' 'Ik zoek wat voor je uit!' ze nam m'n hand en trok me mee de trap op. Ze duwde me op m'n bed en dook in mijn kast. Ze gooide het een en ander naar mij. 'Wow, je hebt super leuke kleren! Waarom draag je die nooit?' 'Ik weet niet, ik durf niet.' zei ik beschaamd. 'Waarom niet? Je ziet er vast knap uit in deze kledij!' 'Nou.. Ik kleed me niet graag opvallend.' Anna kwam naar me toe. 'Doe dit aan, zonder aarzelen. Laat je haar los en doe er wat krullen in. Je zal er fantastisch uitzien!' ze drukte een kus op mijn wang. 'Je bent de beste zus ooit!' zei ze toen ze m'n kamer uitliep. Ik trok de kledij aan, opvallend maar toch normaal. Opvallend voor mij, want ik kleedde me graag heel erg sober.

Tegen tien voor tien was ik helemaal klaar. Ik wandelde naar mama's kamer, ze was nog wakker. 'Mam.. Ik neem Anna mee uit, zo kan je rustig slapen, goed?' 'Ja schat. Zorg goed voor haar. Haal maar wat geld uit m'n tas, voor vanavond.' 'Bedankt. Slaap zacht mam.' ik sloot stil de deur en liep naar Anna's kamer. Ze zag er super uit. 'Klaar?' 'Absoluut!' 'Laten we gaan dan.' we liepen de trap af, ik nam m'n handtas en die van mama, ik nam wat geld en stopte het in m'n portemonnee. Een ander deel gaf ik aan Anna. We stapten in mijn auto en gingen op weg naar de stad. We konden ons parkeren bij het park, wat helemaal niet ver was van het café waar Anna naartoe wou. 'Luister, ik weet dat je hebt afgesproken met een jongen. Maar ik wil niet dat je iets doet, of dat je je laat doen..' 'Katie, ik doe niets, beloofd. Het is gewoon een goede vriend, en er zullen nog mensen zijn van mijn klas.' 'Oké dan.' dat stelde me wat gerust. Ik verliet m'n auto en we wandelden naar het café. Het was druk, maar niet overdruk. Anna wandelde meteen naar haar klas. Ik keek in het rond en zag Beth in de verte. Ik wandelde naar haar toe, ze stond op en omhelsde me. 'Hey Katie, je ziet er super knap uit!' Ik giechelde. 'Bedankt; jij ook!' glimlachte ik. 'Bill komt straks.' 'Bill?' 'Mijn vriendje. Hij komt met zijn broer, misschien kan je hem wel versieren. Hij is ook erg knap! Het is een tweeling!' 'Cool!' zei ik lachend. 'Ik ga snel iets halen om te drinken!' 'Oké!' zei Beth enthousiast. Ik liep naar de bar en bestelde een cola. Ik bedankte de barman en wandelde terug naar de tafel. Een jongen was bij ons komen zitten. 'Katie, dit is Bill!' De jongen stond op en omhelsde me meteen. 'Hey Katie, ik ben Bill. Alles goed?' 'Ja, super met jou?' 'Goed, ga zitten!' hij was super vriendelijk. 'Mijn broer staat aan de bar, hij komt meteen.' ik knikte en we begonnen wat te praten. 'Hier ben ik dan!' hoorde ik. Ik draaide me om. 'Tom?' 'Katie?' zeiden we tegelijk. Ik stond op en gaf hem een kus op z'n wang. 'Hay' 'Hey, wat doe jij nou hier!' lachte Tom. 'Jullie kennen elkaar?' zei Beth. 'Lang verhaal.' we gingen zitten. 'Oow, Bill, tweeling. Nu pas verbind ik alles aan elkaar!' We vertelden hoe we elkaar leerden kennen en hoe ik daarna de link legde met Bill. We begonnen wat te praten met ons 4. Plots stond Anna aan de tafel. 'Hey Tom.' zei ze. Tom zei een goeiedag tegen haar. Ze nam m'n arm en trok me mee. 'Katie, mijn vrienden willen graag naar een ander café. Mag ik mee, toe?' 'An... En ik dan?' 'Je zit in goed gezelschap!' ze knipoogde. 'Anna, je bent pas 15. Ik kan je niet zomaar alleen laten.' ze zuchtte. 'Ik kom je halen, in dat café, om 1 uur.' ze knikte. 'Dat is al iets.' zei ze lachend. Ze omhelsde me en vertrok. Ik ging terug zitten.

Rond 12 uur stond Beth op. 'Ik ga naar huis vrienden! Ik ben moe.' 'Ik ga mee.' zei Bill. Ik glimlachte naar hen en dronk nog een slokje cola. 'En jij Tom?' vroeg Bill terwijl hij zijn jas aandeed. 'Ik euhm...' hij keek naar mij. 'Hoe laat moet je Anna halen?' '1 uur.' 'Wil je me dan thuis afzetten?' ik knikte. 'Ik blijf nog even.' zei hij daarna tegen Bill. 'Oké!' Bill omhelsde me toen hij vertrok. 'Heel aangenaam kennis met je te maken. Ik zie je zeker een volgende keer!' ik knikte. 'Katieeee!' Beth omhelsde me. 'Ik zie je maandag, je bent super!' ze drukte een kus op mijn wang en vertrok. 'Wil je nog wat?' vroeg Tom 'Nee bedankt. Ik heb nog.' we begonnen wat te praten, en het werd erg gezellig. Ik zag plots dat het 1 uur 10 was. 'Shit!' riep ik. 'Ik moest Anna al hebben opgehaald!' Tom lachte. 'Ze zal niet eens weten dat je er nog niet bent.' Ik smste vlug naar Anna dat het 1u30 zou zijn. Ze vond het helemaal niet erg. 'Ik zal dan maar vertrekken, goed?' Tom stond op. 'Vind je het nog goed dat je me thuis brengt?' 'Geen probleem!' zei ik. We liepen naar m'n auto. 'Wow, coole auto!' 'Bedankt.' Ik nam plaats achter het stuur en Tom ging zitten in de passagiersstoel. Hij gaf me zijn adres en ik vertrok.

Toen we aankwamen aan zijn huis, en ik mijn auto parkeerde, bleef hij nog even zitten. Ik zweeg, ik wou niet onbeleefd zijn. 'Het was erg gezellig.' Ik knikte. 'Ja inderdaad. Zullen we nog eens doen.' hij krabbelde iets op een papiertje en gaf het aan me. 'Mijn nummer. Laat van je horen.' ik knikte en gaf hem ook mijn nummer. Hij drukte een kus op mijn wang. Ik keek hem glimlachend aan. Daarna naderde hij opnieuw, hij wou me kussen! Ik deinsde achteruit. 'Tom...' 'Het spijt me!' hij sprong snel uit de auto en stapte snel naar z'n voordeur. Verward ging ik Anna ophalen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen