Foto bij De 100e Hongerspelen - 261

“U vergeet één ding. Op dit moment ben ik nog president. Ik verbied u om die verkiezingen te organiseren, ik verbied u om nog één woord te zeggen, ik verbied u om…”

“Oh hou je kop!” Adriënnes moeder kwam naar voor. “Je kan veel verbieden, maar daar zal niemand zich nu nog iets van aantrekken.”
“Euh, ik geloof dat we het hadden over wat Katniss Everdeen vandaag en morgen nog zou doen…”, kwam Caesar aarzelend tussen.
“Juist”, zei Katniss. “Wel, zoals ik al zei, vanavond bel ik de burgemeesters met de nodige uitleg, ik stuur de waarnemers weg en ik kruip in bed. Morgen zie ik mijn zoon en de andere overgebleven tributen weer en verder wacht ik natuurlijk op de resultaten van de verkiezingen. De dagen erna regel ik de belangrijkste zaken en duidt ik een aantal vertrouwelingen aan, zodat ik toch een paar dagen met mijn familie naar disctrict twaalf kan gaan, naar huis, voor ik terugkeer om verder alles te regelen wat er te regelen valt.”
“Hoe lang denkt u presidente te zijn? Tot uw dood, zoals de laatste decennia de gewoonte was, of…”
“Dat zal er van af hangen, waarschijnlijk tot ik vind dat Panem een eerlijk land is, tot ik alles heb gedaan dat ik zeker wil doen, daarna zien we wel verder. Misschien laat ik dan wel opnieuw verkiezingen houden.”
“Dus u zou niet willen stellen dat u uit bent op macht?” Katniss glimlachte.
“Ik zou zelfs willen stellen dat ik geen persoon ben op een land te leiden, laat mij maar gaan jagen in de bossen. Maar ik vind dat er veranderingen noodzakelijk zijn in Panem, en blijkbaar hebben ze mij daar voor nodig. Omdat ik ooit een handje bessen heb bovengehaald.”
“Ja, die bessen, dat zal niemand ooit vergeten”, zei Caesar. “Maar ook je kostuums steeds.”
“Moet ik mijn stylist even terugroepen soms?”, vroeg Katniss lachend. “Dan kan je je complimenten aan hem overmaken.”
“Ik heb het hem geloof ik al wel een keertje gezegd”, zei Caesar. “Heeft hij deze jurk ook gemaakt?” Katniss droeg een rood met gele jurk, opnieuw een verwijzing naar vuur, met daar in het groot een Spotgaai op getekend. Ook haar mouwen waren net grote vleugels.
“Nee, die komt van Portia, ze hebben altijd samengewerkt vroeger. Maar mijn make-up heeft Cinna natuurlijk wel gedaan.”

Reageer (5)

  • Parelster

    dayxdreamer: Perkamentus zei altijd dat degene die de macht niet zoeken de beste leiders zijn of iets in de richting.

    1 decennium geleden
  • LearnToPlay

    yey weer een punt voor catnip!

    stand:
    catnip:1000000000000000000000000
    snow:0

    1 decennium geleden
  • Amaretto

    Love it!!!
    snel verder xx

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    Mooi! (H)
    snel verder (:

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    snel verder!

    En wat zij Perkamentus ook weer over dit onderwerp.
    Dat degene die de macht niet zoeken, maar door omstandigheden krijgen, vaak de beste leiders zijn? (De exacte formulering ben ik vergeten, maar hier kwam het wel op neer)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen