Personages:

Mandy Brantjes = hoofdrolspeler
Mick Brantjes = 17 jarige broer van Mandy
Kimberley Brantjes = 13 jarig zusje van Mandy
Lisalore Brantjes = 12 jarig zusje van Mandy
Irene = beste vriendin van Mandy
Mellisa Kaper = de bitch van district 5
Erik Snowbell = de lootjestrekker en de gene die alles in schema moet houden voor de hongerspelen.
Rojen Boyd = de persoon waarmee Mandy de arena in moet, Mandy heeft er een enorme hekel aan.
Kirsten Lovefield = mentrix (winnaar 16de hongerspelen)
Bas: Visagist van Rojen
Rachelle: Visagist van Mandy
President Winter = president Panem
Derek = trainer
Wilhelmina Naturally = presentrice (zoals ceaser flickerman)
Lizzy Consales = meisje district 1 (16)
Mees Bakerhoff = jongen district 1 (17)
Maarten Trojaan = jongen district 2 (15)
Josemarijn Roze = meisje district 2 (17)
Jasmine Helvetica = meisje district 9 (14)
Leeftijd staat tussen haakjes

Mandy:
Om kwart voor negen staat Erik voor de deur en schreeuwt dat ik met mijn luie reet uit bed moeten komen. Hij is blijkbaar al over zijn euforie van gisteren heen. Hmmm.. Ik sta op en zie dat er een trainingspak in de kast hangt. Ik dacht aan Karlos en hoe hij zich zou voelen. Ik wist dat hij ook mij leuk vond. Wat een kwelling zou dat moeten zijn. Ik mijn trainingskleren liep ik naar de tafel toe waar ons ontbijt al klaar stond. Het was een uitgebreid menu en we konden kiezen wat we maar mochten. Ik bedacht maar dat ik zo veel mogelijk zou moeten eten voordat ik die vervloekte arena in zou moeten gaan. Om negen uur kwam Erik kwaad de kamer binnen stampen, pakte mij bij mijn haar en sleurt me richting de lift. Ik voel de haren die uit mijn hoofd getrokken worden. Als we bijna bij de lift zijn val ik achterover. Iemand had Erik achteruit getrokken zodat hij me los zou laten. Maar nu lig ik op hem. Snel rol ik van hem af en kijk in de bekende ogen.

Rojen:
Ik liep rustig naar de ontbijttafel toe nadat ik me geschreeuw mijn bed ben uit geschreeuwd. Als ik net de trap af loop zie ik Erik die Mandy aan haar haren mee sleurt. Ik denk niet na en sprint in een keer naar hun toe. Ik pak Erik vast en trek hem naar achteren. Mandy valt samen met hem op de grond maar rolt meteen van hem af. Ik steek mijn hand uit naar haar, en kijk haar aan. Ze went gelijk haar ogen af, staat op en gaat in de lift staan. We zouden rond negen uur verwacht worden voor de eerste training.
Als we beneden aankomen zien we dat er al een aantal mensen zijn. Ik ga samen met Mandy in de kring staan die om een man staat.
‘Nou nog iedereen is er, maar we gaan toch beginnen. Ik ben Derek en samen met mijn assistenten gaan wij jullie de komende week klaar stomen voor de arena.’
Ik zie dat de kinderen van district 7 & 11 er nog niet zijn. Als Derek klaar is met zijn uitleg loop ik naar het messen onderdeel.

Mandy:
Als Derek klaar is met zijn training loop ik naar het onderdeel toe waar je kan oefenen met bijlen. Bijlen zijn altijd mijn favoriete onderdeel geweest. Als ik lekker bezig komen er opeens twee meiden en jongens aan. ‘Hoi ik ben Lizzy, en dit zijn Mees, Maarten en Josemarijn. Wij vroegen ons af of je een bondgenootschap met ons zou willen sluiten?’
Met open mond sta ik te kijken. De tributen van district 1 en 2 willen MIJ HEBBEN!!!
‘Uhh.. Ja natuurlijk!! Maar mag mijn district partner ook met ons mee?’ Wij kijken naar Rojen die met messen aan het smijten is. Hij is er ook nog eens heel goed in.
‘Natuurlijk zou dat mogen.’ Lacht maarten.
‘Oke afgesproken dan.’
De trainingen daarna doen we alles met zijn alle. Alleen het speerwerpen en met pijl en boog hou ik voor mezelf. Na 4 dagen komt er ook nog een meisje van district 9 bij ons in de groep.
‘Mensen dit is Jasmine. Ze komt ook bij ons in de groep.’
Na de laatste dag van de training val ik gesloopt op mijn bed.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen