Foto bij Hoofdstuk 14

Sorry lieve lezers van me, we hadden/hebben een beetje last van computerpech in huis..

Toen ik maandag op school kwam wou Nicky alles weten over wat er zaterdag was gebeurd. Ik had me voorgenomen om er niet te veel over los te laten, maar ik kon het toch niet laten om een aantal dingen te vertellen. Onder andere dat ik aankomende vrijdag wél een echte date had.
"Hoe heeft hij het gevraagd?"
"Euh.. Hij zei dat je het misschien geen date kon noemen wat we gedaan hadden, dus of ik vrijdag zin had om mee te gaan naar een concert geloof ik."
"Dit is wel heel oppervlakkige beschrijving vind je niet?"
"Misschien wel." Ik maakte er verder geen woorden aan vuil en Nicky liet het gelukkig rusten. Ze ging er waarschijnlijk van uit dat ik haar wel dingen zou vertellen als ik dat wou en het geen zin had om door te drammen. Dat laatste voelde ze in elk geval goed aan.

Ik kon er niets aan doen, ik had de hele week een beetje de kriebels in mijn buik. Kay zag ik niet veel, alleen onder de lessen. En dat was maar goed ook anders was ik nog zenuwachtiger geweest. Ik had al vrij snel besloten dat ik oude schoenen en een spijkerbroek zou aan doen waardoor ik niet de kans liep dat ik overdressed was. Vrijdag zat ik dus een beetje afwachtend op de bank na het eten. Laurens zat me een beetje te pesten met mijn 'eerste date' en toen de bel ging keek ik hem waarschuwend aan dat hij zich niet als een ongelooflijk stomme vader moest gedragen. Kay zag er leuk uit, dat was het eerste wat me opviel toen ik de deur open deed. Ook leek hij een stuk relaxter dan hoe ik me voelde.
"Hey.. Mooi huis hebben jullie. Ik dacht even dat ik fout zat."
"Ja, het is vrij groot."
"Dat kun je wel zeggen ja."
" Wil je binnenkomen? Ik moet alleen mijn jas pakken, maar het mag wel."
Terwijl ik mijn jas aan trok gaf Kay mijn ouders een hand. Ik hoorde hem lachen met mijn vader en ik hoopte maar dat het niets gênants was. Ik stak snel mijn hoofd om de hoek van de deur.
"Ik ben klaar hoor."
"Oke, dan gaan we. Dag meneer.."
"Laurens, gewoon Laurens. Vooral voor de toekomstige vriend van mijn dochter." Ik had Kay nooit binnen moeten laten komen.
"Jij hebt echt hartstikke aardige ouders." Was het eerste wat Kay zei toen we de voordeur in het slot hoorden vallen. Ik trok een gezicht naar hem.
"Mijn vader kan soms echt stomme opmerkingen maken, sorry."
Kay begon te grinniken. "Dat viel toch best wel mee."
"Waar gaan we nou heen?" Ik ging gewoon over op een ander onderwerp.
"Jaaaa... Ik weet het, en voor jou is het een verassing." Bah, ik was niet zo dol op verassingen over het algemeen. Ik wou altijd graag weten wat er aan de hand was en hoe alles ging lopen. Een veilige vorm van controle vond ik het. Ik wou dus al gaan protesteren, maar besloot op het laatste moment om het niet te doen. Dat zou aangeven dat ik hem vertrouwde, en het werkte nou eenmaal zo dat als je iemand laat merken dat je hem vertrouwt, dan vertrouwt die persoon je terug. Kay leidde me door de smalle straatjes van de binnenstad tot we stopten bij een klein pandje wat bijna niet op viel.
"Hier gaan we eten."
"Eten? Ik dacht dat we naar een concert gingen.."
"Daarna."
Ik wist even niets te zeggen. Nicky had me wel iets verteld over dates, en ze had er bij gezegd dat jongens er meestal niet zo heel veel moeite voor deden. Dit leek toch wel ergens anders op. Ik volgde Kay voorzichtig naar binnen. Hij bleek de eigenaar te kennen want de twee begonnen gezellig te kletsen en te lachen.
"Dus je hebt weer een nieuwe aanwinst jongen? Deze heb je wel goed voor elkaar hoor, ik heb je nog niet met zo'n mooie gezien." Het prikkelde me een beetje dat ze het over me leken te hebben alsof ik er niet bij stond, terwijl ik er wel gewoon stond.
"Ja, dit is Clarissa. En je mag haar niet van me afpakken voor je zoon zoals je altijd probeert." Lachend leidde de man ons naar onze tafel. Het was een gezellig restaurantje. Niet zo druk met een leuke sfeer.
"Waar hadden jullie het over? Met je 'nieuwe aanwinst'?" Ik keek naar de man die een paar nieuwe klanten binnen liet en moest onbewust lachen.
"Oh.. Ik ben hier wel vaker geweest met een date. Maar dat heeft meer te maken met dat ik het gewoon een leuke tent vind." Het laatste deel had hij er snel aan toegevoegd.
"Ook met Eline?" Het floepte er uit.
"Onder andere ja."
Ik sloeg mezelf mentaal voor mijn hoofd. Nooit beginnen over een ex op de eerste date! Kay was een broodje aan het verkruimelen boven zijn bord en zag er helemaal niet opgelaten uit. Ik keek nog eens de zaak rond en vroeg me af wat ik nu in godsnaam moest zeggen. Kay loste het probleem gelukkig voor me op.
"Maar dit is vast ook niet de eerste date in je leven voor jou.."
"Nou.. Aangezien niemand vorige week meetelt...."
"Niet waar! Dat maak je mij niet wijs Clarissa."
"Toch wel. Misschien was ik een jaar geleden wel heel lelijk, weet jij veel." Ik grijnsde naar hem.
"Dus even voor de duidelijkheid, Ik ben de eerste jongen waarmee jij ooit, in je hele leven, een date hebt gehad."
"Ja."
Hij leunde met een grote grijns achterover "Dan ga ik er voor zorgen dat hij perfect wordt."

En de avond was perfect. Het eten was heerlijk en er vielen geen stiltes meer. We waren bijna te laat voor het concert en konden nog net naar binnen. Kay had het voor elkaar gekregen dat we op de gastenlijst stonden waardoor we aan het eind van de avond ook nog backstage mochten. Verder stond hij er op dat hij alles betaalde die avond. Hij vond dat hij twee hele sterke argumenten hier voor had. Het eerste was dat het een eerste date was en een jongen betaalde die en het tweede was dat het mijn allereerste date ooit was dus dat hij dat absoluut goed volgens het boekje wou doen. Kay leek overal iedereen te kennen, maar gaf me nooit het gevoel dat ik het vijfde wiel aan de wagen was. Het concert was hartstikke goed, maar ik vond persoonlijk het voorprogramma nog beter. Om het in een paar woorden te zeggen, ik had het gewoon heel gezellig en ik vergat zelfs even dat ik helemaal niet menselijk was.
Aan het eind van de avond liepen we terug naar onze fietsen grapjes te maken over de bandleden (ze waren best wel vreemd namelijk).
"Nou.. Ik moet de andere kant op."
"Moet ik je nog even naar huis brengen?"
Ik schudde mijn hoofd "Nee dat hoeft niet. Ik kan het wel vinden denk ik. Dankjewel voor vanavond."
"Graag gedaan. Was het goed genoeg?"
"Het was perfect." Een windvlaag blies mijn haar in mijn gezicht en mijn hand ging automatisch omhoog om het weg te vegen waardoor ik tegen zijn hand aan stootte waardoor die in mijn oog kwam. "Au!"
"Oh sorry!"
Ik lachte "Lekker handig zijn we weer. Het komt denk ik wel goed met me." Ik haalde mijn hand weg en deed voorzichtig mijn oog open.
"Hier, dit helpt altijd." Hij boog voorover en drukte een kusje op mijn oog. Zachtjes legde hij zijn warme handen om mijn gezicht. "Ik vind jou echt verschrikkelijk leuk Clarissa." Ik zag heel even de twijfel door zijn ogen schieten voordat hij voorover boog. Er schoot heel even een gedachte door mijn hoofd in de trant van 'moet ik dit nou wel doen!?', maar die verdween toen zijn lippen de mijne raakten. Ik kon de schok die door me heen ging lichamelijk nog net onderdrukken. De warmte die door me heen ging was van een soort die ik nog nooit gevoeld had. Toen hij zich terugtrok beet ik op mijn onderlip om de warmte nog even vast te houden. Kay keek me vragend aan.
"Eerste date, eerste kus?" Er brak een glimlach door op zijn gezicht.
"Jij bent echt gek hè." Hij gaf me nog een klein kusje, nog steeds vragend en verschrikkelijk lief.

Reageer (2)

  • Stage

    me like, maar poor, poor, poor Eline

    1 decennium geleden
  • Matsumoto

    o o niet de bedoeling dat ze verliefd gaat worden geloof ik.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen