Foto bij 15.

En dan heb ik er ineens wat extra abo's erbij c:
Welkom!

Dit is trouwens de jurk die Annie aanheeft tijdens het interview met Caesar.

'Annie, ben je al wakker? Wakker worden, liefje!' Klinkt Hyacintha's stem vanachter de deur.
Oh, nu ik haar tribuut ben sinds een paar dagen, ben ik ook ineens haar liefje? Zuchtend stap ik uit bed en druk op één van de vele knoppen van de douche. Het blijft elke keer weer een verassing wat er dit keer uit de douchekoppen komt. Dit keer is het sterk-geurende shampoo die met warm water dat over mij heen valt. Niet echt mijn smaak, maar Hyacintha zal het vast erg lekker ruiken.
Moedeloos kijk ik hoe de shampoo in het afvoerputje verdwijnt. De hele nacht heb ik liggen nadenken over de spelen. Zelfs toen ik even heel kort in slaap viel, bleven de spelen in mijn hoofd. Hoe vaak heb ik mezelf en Matthew wel niet zien sterven? De pijn gevoeld van een mes gegooid door het meisje uit 6. Ook het zwaard van Sky dat op me afkomt, was erg populair in mijn dromen.
'Annie, wil je even opschieten.?Het programma gaat bijna beginnen.' probeert Hyacintha nog een keer.
Over een paar minuten leest Caesar Flickerman, de presentator en commentator van de spelen, de trainingscijfers voor. Elk jaar heeft Caesar een andere haarkleur en dit keer is het lichtgroen, ach je moet er van houden. Ik druk op een andere douche van de knop en een warme föhn blaast mijn lichaam droog. Snel stap ik onder de douche vandaan, trek een simpele trainingsbroek met een shirt aan en loop de woonkamer binnen.
Hyacintha, Matthew, Mags en Finnick zitten al op de bank. 'Het is al begonnen.' fluistert Matthew naar me toe.'
Snel neem ik plaats op de leuning naast Finnick. Hij slaat een arm om mij heen en kijkt me even bezorgd aan.
'Het gaat wel.' fluister ik zachtjes.
Dan richt ik mijn aandacht snel op de tv. Caesar is al bezig met de cijfers van district 3, maar ik durf niet te vragen wat Sky had. Iedereen staart als gebiologeerd naar het scherm.
'Matthew Adams.....een 9.'
Iedereen haalt opgelucht adem en Matthew wordt bedolven onder de complimenten. Natuurlijk ben ik blij voor hem, maar toch kan ik niet echt positief reageren.
'Annie Cresta....'
Het lijkt een eeuwigheid te duren voor Caesar verder gaat.
'Een 7.'
Ik weet niet wat ik moet denken. Een 7, dat is niet heel slecht. Maar is het genoeg om sponsors te krijgen? Om de spelen te winnen?
'Goed gedaan, Annie.' complimenteert Hyacintha me meteen, net zo vrolijk als altijd. 'Voor iemand die niet met wapens om kan gaan heb je het super gedaan.'
Oftewel: ik had toch niet verwacht dat je het goed zou doen, maar je hebt me tenminste niet voor gek gezet.
Finnick drukt me nog wat dichter tegen zich aan. 'Het komt allemaal goed, Annie. Ik ga je hieruit halen, weet je nog?' fluistert hij in mijn haar.

Veel tijd hebben we niet om door te praten en Hyacintha sleept me al snel weer mee naar mijn voorbereidingsteam. Natuurlijk zijn ze allemaal weer supervrolijk en vinden dat ik het geweldig heb gedaan voor iemand die niet getraind heb. Op de één of andere manier weten Capitoolmensen je met hun complimenten toch eigenlijk ook weer te beledigen. Net zoals Aurora's opmerking dat ik eigenlijk helemaal niet zo lelijk ben, tja bedankt.
Ik ben echt blij dat ik wanneer ze klaar zijn en mij alleen achterlaten in de kamer. Één ding is zeker: mijn voorbereidingsteam zal in elk geval niet missen als ik straks de arena in ben.
Dan komt Vinco de kamer binnen met een lange, cyan jurk in zijn handen. Precies de kleur van de golven als ze op een warme zomerdag het strand op glijden. Het is versiert met een paar edelstenen, maar is toch nog erg simpel gebleven. Meteen wordt ik verliefd op de jurk.
'Wauw, Vinco. Deze jurk is echt prachtig.' breng ik uit. Voor het eerst vandaag komt er een glimlach op mijn gezicht.
'En je hebt nog niet eens gezien hoe hij je staat.' glimlacht Vinco, waarna hij de jurk over mijn hoofd trekt.
De jurk heeft geen bandjes, wat ik nou niet echt heel fijn vind. Maar ik vergeet mijn zorgen, zodra ik in de spiegel kijk. Ik blijf naar mijn spiegelbeeld staren, terwijl Vinco begint aan mijn haar. Hij heeft al een keer eerder bewezen dat dat zijn specialiteit is, maar ook dit keer maakt hij weer iets bijzonders van mijn haar. Bovenop mijn hoofd maakt hij een grote strik van haar. Van één losse overgebleven pluk vlecht hij een haarband. Dan bestrooit Vinco mijn haar, alweer, met groene en blauwe glitters. Ik vind mijn outfit nog mooier dan die van de parade, die veel te overdreven en onmenselijk was. De mensen in het Capitool moeten dit wel mooi vinden. Misschien heb ik nog een kans.

Reageer (3)

  • Katalante

    Ik zal eerlijk zijn. Als je een drietand midden in het hart van een trainingspop gooit moet je minimaal een 8 hebben.
    Voor een meisje is de drietand zwaar en als je er dan ook nog eens precies in de roos gooit, krijg je veel punten. Dit omdat je veel kracht nodig moet hebben en een richtingsgevoel.
    Als ik eerlijk ben is dit wel een fout. Rue kreeg een 7 door te klimmen. Dan zal Annie toch geen 7 kijgen door een drietand in de roos te gooien?

    Verder een mooi en geweldig geschreven, ik lees verder *verslaafd*

    1 decennium geleden
  • Libera

    Dit is de eerste keer dat ik door een vanuit het oogpunt van een beroeps geschreven stukje te lezen, een beetje gevoel voor ze krijg. Well done. (:

    1 decennium geleden
  • Klaar

    Of de mensen van het Capitool die jurk nu mooi vinden of niet, ik vind dit hoofdstuk mooi <3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen