Foto bij OO7.


Alice point of view
‘Wat doe je?’ Ik keek naast mij hoe hij mij aanstaarde, hij snapte het niet. Hij speelde de noten compleet anders terwijl ik het net had uitgelegd. ‘Wacht, doe eens nog een keer.’ Weer ging het mis, dit werd een lange nacht oefenen. ‘Ik ben zo terug, blijf je oefenen of ga je terug naar de anderen?’ Ik stond op en draaide mij richting hem.

Bill point of view
‘Ik blijf hier wel.’ Alles wat ik samen met haar kon doen maakte mij vrolijk maar ter gelijke tijd ook erg nerveus. Neem bijvoorbeeld het piano spelen, ik weet het wel, maar het lukt niet met haar er bij. Ik hoorde gerommel en draaide mij om. 'Oh, eh sorry. Het was niet de bedoeling om je af te luisteren.' Daar stond ze dan in de deuropening, de blik in haar ogen die ze vroeger altijd had. Ze is nu zo koud en kil geworden, helaas. ‘Misschien is het beter als ik weer even weg ga.’ Ze draaide zich snel om en liep weg. Ik ging nog maar verder met oefenen. Alle noten moesten perfect over komen, alleen mijn probleem: ik kan geen noten lezen.

Alice point of view
Weer was ik hem aan bespieden, maar ik dit keer zou en werd ik niet gesnapt worden. ‘Stel je voor ik kom naar een van je concerten, vergeet je je tekst dan ook?’ Langzaam kwam ik zijn kant op lopen. Hij keek even weg. ‘Dus je bent het hoofd van een wereldberoemde band en je word zenuwachtig van een meisje?’ Een complete stilte viel. Als ik er ben lukt het niet, zolang ik maar weg ben. ‘Je bent niet zomaar iemand.’ De woorden kwamen lief over, maar wat er mee moest doen vroeg ik mij af. 'En iedereen is wel eens onzeker door een bepaald persoon, zal jou ook ooit overkomen.' Hij geloofde altijd in de ware liefde, ik was er meer sceptisch over. 'Geloof je er nog steeds niet in, Alice?' Ik knikte en draaide mij om, deze gesprekken had ik geen behoefte aan.

Het einde van de middag brak aan, de zon scheen fel, perfect om in de tuin door te brengen. Ik genoot altijd van de rust in de tuin, niets was beter. Na een uur stond Bill naast mij, in de zonnige tuin, een stilte rustte tussen hem en mij. 'De rest is uiteten, wil je mee of blijf je thuis?' 'Ga jij maar, ik blijf thuis.' Het duurde niet lang voor de dag voorbij was.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen