“I jumped in to save a girl
It was somebody's daughter
And now the ring is on my hand
It was given to me by her”
“yeaahee ” Ryan liep naar voren toe richting het publiek dat hem goed vond zingen , zij zongen mee , een kleine snelle knipoog naar Tamara en hij ging weer zitten pakte vliegensvlug de akoestische gitaar en zong voor het laatst het refrein.
“I am not a leader of men” het laatste zuchtte hij , hij liep trots het podium af , het was zijn podium dit was zijn ding , maar is het nog steeds zijn geheim ?

De hele avond was als een waas voorbij gegaan, de meiden hadden om hem heen gestaan, en de jongens hadden naar hem gelachen en over hem opgeschept , zoals altijd. En als zijn vrienden dan onwaarheden vertelde over hem , had hij die snel en pijnloos de grond in gestampt door een van zijn scherpen argumenten er door heen te gooien , voor beeld ; “Ik ging mee toen hij een concert gaf ” dat zei een trotse Tyme , “Oh ja joh ?” “Ja natuurlijk maat” nogal zenuwachtig en verschrikt keek hij naar Ryan , “dan mag je mij vertellen wanneer ik een concert heb gegeven tijdens die drukke toets week ” iedereen lachte om de meerde gezichten die Ryan trok , van boos naar verbaast , grote ogen naar scheel kijkende ogen , en tot slot een zucht.
De meiden stonden om hem heen , maar hij was niet geïnteresseerd , hij was nog perplex van gisteren en van Tamara . want ook Tamara stond naast hem , lachend en aanstarend naar hem. Maar ze waren niet alleen en telkens als hij een goed gesprek begon met Tamara stonden de andere meiden om hem heen te lachen , giebelen of nutteloze opmerkingen er tussen door te gooien.”Ik ga even naar het toilet ” “oooh wat zei hij dat cute ! ” “Hij is zo’n schatje” nog vele opmerkingen later was hij eindelijk bij de mannen toiletten beland en deed zijn ding. In gedachte verzonken hoorde hij in eens , heel vaag en zacht , zijn naam meerdere malen. “Ry-an ” “Hey man waar zit jij over te dromen ?” “Joehoe!”
Ryan keek dromerig naar een vaag gezicht , ondertussen deed hij zijn gulp dicht en wou naar de kraantjes lopen , maar zijn voeten voelde zwaar aan, zijn zicht werd slechter met de seconde die voorbij vlogen.
“Negeer je me ?” “Man sorry wat ik allemaal heb gezegd” “alsjeblieft luister even naar me man”
Ryan waar zijn hoofd draaien maar ook die zat vast , als of hij verlamd was , hij kon niet praten en zijn wat hij bewoog wou hij niet bewegen, opeens zag hij zwart voor zijn ogen , hoorde hij gedempte voetstappen op die koude natte tegels van het heren toilet , “Ryan !”
Ryan belande in zijn kamer , hij zat achter zijn computer , zijn pen viel op de grond en hoorde een typische klink. Hij luisterde naar zijn muziek favorieten op youtube , en hoorde Dylan mopperen over van alles en nog wat , opeens werd zijn deur opengedaan , zijn broertje stelde hem keer op keer dezelfde vraag. Ryan snapte hem maar niet tot dat zijn hersens eindelijk begon te werken. “je bent hier niet , je moet wakker worden” “Waarom moet ik wakker worden ? ” hij keek naar zijn computer en zag dat het pas 15:15 , “Ik kom net uit school gek” “En dat zeg jij , jij word niet wakker”
“This song goes about magic mushrooms
this is , Leeader of men”
Ryan zag hoe Dylan weer vertrok , en hoe hij zijn deur dicht deed, dat klopte niet ! Dylan deed nooit zijn deur dicht als hij naar binnen was gestormd ! alles klopte behalve dit en die vreemde vraag , “Wakker worden ?” “Leader of men”
Voorzichtig deed Ryan zijn ogen open en keek in Tyme’s gezicht en die van de ambulance broeder.
“Je bent in een ambulance man , je viel van je stokje !” “Hoe kan dat nou , ik heb maar een biertje gehad die ik niet eens lekker vond !”schor keek hij zijn vriend aan , die even geschrokken terug staarde , “Weetje zeker dat je maar 1 biertje op heb” “Ja , want ik vond hem zoals ik al zei , niet lekker. Ik hou niet van alcohol ” “Dan ben jij de eerste” lachend keek de ambulance broeder naar een paar documenten die hij in zijn handen vasthield , “Daarom ga jij nooit uit” Tyme keek schuldig, hij had betraande ogen. “Tyme dit was mijn eerste keer dat ik drank heb gedronken”
de rest van de rit waren ze alle drie stil geweest , op de sirene na.

Reageer (2)

  • Rxby

    omG

    1 decennium geleden
  • KatRaven

    :O:O:O:|:|:| NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


    snel verder ^-^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen