Foto bij ~Fourteen~

''Echt? En toen''? Sissi en ik lopen door de winkelstraat opzoek naar een cadeau voor Harry. Ik kan moeilijk met legen handen aankomen en aangezien ik toch een nieuwe riem voor Laika nodig heb en een nieuwe mobiel, vond ik het een uitstekend moment om weer eens bij te kletsen.
''Hij zei dat we heb nog een keer konden proberen. Kom hij wel een jaar te laat mee'' ik kijk bij een winkel even naar binnen maar loop dan door.
''Niet intrappen. Laat je niet weer als kerstboom gebruiken, eerst laten versieren en daarna gedumpt worden'' waarschuwt ze me en we lopen de dierenwinkel in.
''Nog niet in zijn wildste dromen'' ik zoek een hondenlijn uit en loop naar de kassa.
''En niets van aan trekken'' zegt ze als ik betaal en we lopen weer verder door de winkelstraat.
''Het kan me ook niks meer schelen, maar toen heeft hij me een kerstkaart gestuurd''.
''Die heb je toch niet gehouden''? Sissi kijkt me met grote ogen aan.
''Jij bent grappig. Ik heb een briefje geschreven, met dat hij alle hoop kan opgeven en verder moet gaan zoeken. Die heb ik hem mooi opgestuurd me de kerstkaart erbij'' ik zet mijn 'kan me niks schelen'' houding weer op maar eigenlijk kan het me heel veel schelen. Wat hij geflikt heeft vorig jaar kerst is nog steeds een wond die na een jaar nog steeds niet geheeld is. Misschien is een jaar lang te veel om daar over door te blijven gaan, maar we hadden zoveel plannen, tot trouwen aan toe en nu zijn ze allemaal poef, weg.
''Waarom ga je niks leuks doen met je familie deze kerst''? au, die vraag doet pijn.
''Omdat m'n ouders het te druk hebben met het bedrijf en met deze kerst in San Francisco zitten, William is met m'n schoonzusje ergens in verweggistan en Tiffany heeft het te druk met haar eigen baan. Eigenlijk ben ik best wel een loser, ik heb een idiote baan vergeleken met Tiffany en m'n ouders en ik ben een forever aloner'' zucht ik en loop een winkel binnen opzoek naar een cadeau voor Harry.
''Dat komt omdat je nergens voor open staat. Omdat je vorig jaar zo pijn gedaan bent door één of andere loser die zo'n geweldige meid heeft laten lopen, sluit je je voor alles en iedereen af in angst dat je weer zo gekwetst wordt''. Sissi pakt mijn handen vast. ''Maar als je geen risico's meer durft te nemen, word je alleen maar eenzamer en ongelukkiger. Wat denk je dat dat met mij zal doen om je zo te zien worden, en dat alleen maar vanwege een jongen''.
Ik weet dat ze gelijk heeft en ik voel de tranen achter m'n ogen branden.
''Ik ben je beste vriendin en ik heb alleen maar het beste met je voor. Al moet ik de wereld voor je overreizen om je weer gelukkig te maken. Ik wil je hier graag mee helpen, maar dan moet je je zelf er wel voor open zetten''.
Ik knik en knipper de tranen weg. Ik geef haar en knuffel en kijk de winkel rond.
''Dan moeten we maar een cadeautje kopen om een beetje indruk op Harry te maken'' glimlach ik en Sissi knipoogt.
''Met alleen een jurk en een glimlach krijg je hem al omver hoor''.

Reageer (2)

  • s1Dlouisljxx

    lool xx

    1 decennium geleden
  • Manonxxx

    ahaha,
    die laatste zin. geweldig.

    snel verder...xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen