Foto bij {9} Train -  Orlando Lumberjack

Ik zit gezellig aan de ontbuittafel met haymitch, terwijl ik wat Chocoladepasta op mijn broodje smeer. het is hier heel lekker, in de trein.
'Ik geef je raad, Orlando. Stap niet te snel van je rondje af, anders wordt je door de mijnen kapot gemaakt. Kom zo snel mogelijk weg en ga opzoek naar een waterbron. Ga niet naar de hoorn des overvloeds.' 'Waarom niet?' vraag ik pijnzend.
Op dat moment komt Jordan boos met een snelle pas afgelopen op Haymitch, Je ziet haar woede al van ver.
Woedent komt ze afgelopen, neemt een mes en steekt het door de tafel.
'Jij vuile smerige zatlap!, jij zou ons moeten coachen voor in de arena! ik haat je dikke smerige oude vieze vent! ' schreeuwt ze eruit.
'Haymitch kijkt rustig enven naar de tafel. 'Je hebt zomaar een servet vermoord. merkt hij op. ik kijk Jordan nadenktend aan.
'O, verstoorde ik zomaar de goede sfeer tussen jullie? Haymitch, jij kan alleen maar vrolijk liedjes zingen en drinken, daar houdt het ook bij op, en Orlando, jij kan alleen maar zwijgen en vrienden van me verwonden, leuk hoor, echt een supertof team!' gooide ze zomaar in de zaal.
'Lieverd, ik was jouw goede vriend gewoon wat raad aan het geven.' zei de coach tegen haar.
'Zoals wat?' spuugde Jordan. 'Dat hij niet bij de hoorn des overvloeds moet meedoen aan het bloedbad om aan spullen te geraken, omdat hij anders snel dood wordt gedaan, jij maakt nog kans, lieverd, met je sterke armen en snelle benen' antwoordde hij met een knipoog naar Jordan.
Plots zwijgt het mooie meisje, en besseft ze dat ze te ver is gegaan. 'Kan je met wapens om?' vraag ik aan haar.
'Ik kan redelijk goed zwaardvechten, maar met andere wapens ben ik een sukkel.' zegt ze.
Haymitch reageert snel; 'Probeer dan snel om een zwaard te pakken, en maak dat je weg bent, ga zoeken naar water daarna.'
'En Orlando, Jij moet gewoon zo snel mogelijk weglopen en een waterbron zoeken bij de start, maar heel even genoeg over de arena.
Je weet ineens nog niet wat de Arena zal zijn. ' voegde hij er aan toe. 'Bij de Tributenparade, het Interview, en het Trainingproefwerk moet je zorgen dat de mensen je leuk vinden, dan kunnen ze je sponseren als je in nood zit.' 'Éen lucifer, een mes, wat water of een touw kunnen het verschil aken tussen dood of levend.' 'Zorg ook dat je niet opvalt bij de andere tributen tijdens de trainingen.' 'Als de beroeps een hekel aan je krijgen ben je wel echt gejost.'
Ik ben blij dat ik nu wat meer informatie erover heb gekregen, Maar nu vraagt hij aan mij waar ik allemaal goed in ben.
'Ik kan redelijk goed overweg met een Sikkel en een Bijl, en me Camoufleren lukt ook nog wel'
'Kan je jagen, zwaardvechten en worstelen?' 'Zo goed als niet, behalve met een klein jachtboogje een konijntje schieten.' antwoord ik.
'Ik heb gehoord dat je kan houthakken, als je een bijl te pakken krijgt, denk dan dat de andere tributen bomen zijn, oke?' voegde Haymitch er aan toe.
Ik knikte, een toen had ik door dat we het Capitool bijna naderden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen