Het is al bijna weer ochtend wanneer ik wakker wordt. er zijn nog 5 dagen in het Capitool, daarna worden we naar de grote Arena gebracht.
De eerste dag, vandaag dus maken we kennis met onze stylisten, en doen we de tributenparade op strijdwagens.
Daarna komen er 3 trainingsdagen, waarvan je op de laatste jezelfd moet bewijzen voor de spelmakers, dan bepalen ze je score.
Op de laatste dag moet je op interview bij Ceasar, een ultime kans om meer fans in het Capitool te krijgen.
Vandaag moet ik dus naar Cinna, ik sta op, eet snel mijn ontbijt. ik veeg mijn handen af aan het knalrode tafelkleed, mijn handen hoef ik dan niet te wassen.
Effie kijkt me even wantrouwend aan, maar daarna leidt ze ons naar onze stylisten. Een grote dame met een donkerdere huidskleur en knalgroengevervd haar komt op mij af. Portia is haar naam. zij zal ons helpen met onze stijl voor bij de tributenparade. Cinna, een man met ook wat donkerdere huid en zwart stijlvol haar is de stylist van Jordan. Je ziet meteen dat hij haar mag. Ik loop mee met Portia naar een kamertje, waar ze tegen me begint te babbelen.
'Zo, jouw naam is dus Orlando' 'Ja' zeg ik. 'Mijn naam is Portia, en ik zal jullie helpen er onvergeetelijk uit te zien voor de Capitoolmensen.'
'Als je al goed staat bij hen, krijg je sneller sponsers.' ik knik. 'Je weet dat elk district een grote taak heeft hé?' vraagt ze aan me.
'Ja, 1 maakt Luxeproducten, 2 delft grafiet, 3 technologie, 4 vissers, 5 energie, 6 transport, 7 zijn de houthakkers.' bij houthakkers denk ik weer aan thuis, de houthakkersfamillie van district 12. 'goed zo, Ga verder' zegt Portia. Ik ben district 8 vergeten. 'Textiel' antwoord portia weer.
'9 graan, 10 vee, 11 landbouw, 12 steenkool. antwoord ik. 'Juist, maar Cinna en ik zijn niet van plan iets met steenkool te doen.'
Wat later krijgen Jordan en ik een zwart spannend pak aan, waar er af en toe grote vonken uit komen.
Vroeger had ik al eens gezien dat district 12 een vuurpak aanhad.
Net na de middag is het zo ver. de kans dat de sponsers de tributen voor het eerst zien.
Jordan en ik stappen in de strijdwagen. er wordt afgeteld van 10 tot 0. 'Kop omhoog, en lach, orlando' zegt Cinna tegen mij.
7, 6, 5, 4... 'Jordan, kijk brutaal en vijandig' voegde hij er met een knipoog aan toe.
De Strijdwagen van District 1 stormde de gang uit, daarna volgden de anderen. Wanneer onze strijdwagen begon te rijden besseften we hoe groot deze ruimte was. District 1 had een knalroze gewaad aan met blauwe tinten, bij het zien daarvan moest ik hard lachen. District 2 had een Romeins legertenue aan, ik zag ook district 4, de vissers en 7, de houthakkers. Plots schoot er een grote vlam uit ons pak en het publiek joelt naar ons.
Ik lach vriendelijk en wuif naar de mensen, ookal haat ik ze, ik doe wat Cinna en Portia me hadden beveeld.
Jordan knipoogt even naar me wanneer ze heel brutaal en shagrijnig naar het publiek kijkt.
Ze vinden Jordan geweldig. In vergelijking met haar is mijn vriendelijk gedoe heel weinig waard.
Maar toch blijf ik voort doen, anders loopt Cinna's plan naar de vaantjes. District 11 heeft een heel cool pak aan. ik zie een meisje met sierlijke benen en een jongentje van slechts 13 jaar. we rijden snel verder, en de vlammen uit ons pak branden supergoed. Het publiek is dol op ons. Ik knipoog naar een meisje tussen de Capitoolmensen die zot begint te worden. Jordan haar gemene strategie werd ook.
De strijdwagen stopt en snow houdt zijn speech. daarna kunnen we weer naar onze districtverdieping de rest van de avond hebben we vrij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen