Foto bij ~Sixteen~

Ik word wakker als ik Laika aan m'n hand voel likken. Met m'n ogen half open til ik haar het bed op. Eigenlijk mag ze niet op bed maar voor deze ene keer, omdat het kerst is.
''Goedemorgen meisje'' fluister ik tegen haar en ze snuffelt even aan m'n gezicht. ''Wil je al je kerstcadeautje''? Laika springt van het bed af en ik sla de deken van me af. Ik ga zitten en rek me uit. Heerlijk dat de kachel al aanstaat als ik wakker wordt. Ik loop naar de keuken en geef haar een plak worst, waar ze zo dol op is. ''Sorry dat het niet is ingepakt'' zeg ik tegen Laika en zet voor mezelf koffie.

''Oh god, ik scheid nu al in m'n broek voor vanavond'' geef ik aan Sissi toe en ze kijkt me met een grijns aan.
''Waarom dat? Je kent Harry toch al''?
''Ja, maar waarschijnlijk de rest niet''.
''Ze moeten bang voor jou zijn als ze weten wie je bent'' Sissi geeft me een knipoog en ik rol met m'n ogen.
''Ik sta bekent als 'de dochter van'. Als ik mijn naam zeg, kijken ze me aan alsof ik een buitenaards wezen ben met de vraag 'Sephora wie'? Dan zeg ik m'n achternaam en dan is het 'Ow jij bent de dochter van Louis en Cecile Tomlinson'!''
''Ze leren je wel kennen. Iedereen die Harry mag, mag zijn vrienden ook'' stelt ze me gerust maar ik ben er niet gerust op.

Ik hoor de sneeuw onder de autobanden knetteren als Sissi de auto parkeert. Ik kijk nog één keer in de spiegel of m'n make-up en m'n haar nog een beetje zit. Ik stap voorzichtig uit aangezien ik al niet zo handig ben op hakken, en dan ook nog met weggesmolten sneeuw. We lopen naar de deur en Sissi belt aan. Onhandig trek ik m'n jurkje een stukje naar beneden zonder m'n cadeautje te laten vallen en als Harry open doet geven we elkaar drie zoenen op de wangen. Sissi begint mensen te groeten en ik geef Harry zijn cadeau.
''Dankje, maar dat hoefde echt niet'' zegt hij dankbaar en pakt het uit.
''Vind je het wat''?
''Ja ik vind het heel leuk'' Harry kijkt naar het cadeau en dan weer naar mij. ''Sephora, je ziet er weer prachtig uit'' complimenteer hij en ik draai een rondje en groet dan de mensen.

Ik heb echt een geweldige avond. Het is zo gezellig, veel lekkernij en voor het eerst kan ik een beetje feesten en is het dus niet zo'n sombere kerst. Ik sta in de keuken als Harry er ook bij komt staan.
''Hoe vind je het feest''? vraagt hij terwijl hij nog een glas drank vult.
''Ja zeker, bedankt dat ik mocht komen''
''Tuurlijk, jij hoort er toch ook bij? En bovendien, niemand mag met kerst alleen zijn'' Ik kijk Harry recht in zijn smaragdgroene ogen en ik voel me heel warm worden.
''Je begint rood te worden'' een glimlach siert zijn gezicht. ''Ben je verliefd''?
''Nee'' zeg ik snel en nog zonder iets te zeggen vergezel ik de andere.

''Heel erg bedankt dat we mochten komen. Ik ga alvast naar de auto'' Sissi geeft me een knipoog en verdwijnt in de auto.
''Heel erg bedankt voor deze leuke kerst'' zeg ik zacht en Harry komt iets dichter bij me te staan. Ik voel me weer aan twee einden getrokken, maar ik durf het niet aan. Als ik zijn adem op mijn gezicht voel blazen, went ik mijn gezicht af en strijk m'n jurkje glad.
''Ik... moet nu echt naar huis'' zeg ik zacht en ik zie de teleurstelling in zijn ogen. Ik wil het ook zo graag, maar ik kan het niet. Ik vlucht naar de auto en Sissi rijd weg.
''En hoe ging het''? vraagt ze meteen als we onderweg zijn en ik kijk haar aan.
''Ik kon het niet'' zeg ik zacht en went m'n gezicht weer af als ze me aankijkt.
''Wat ben jij ook een stomme trut hé''! ik schrik een beetje van haar scherpheid. ''Nu werd hij op een zilveren dienblad geserveerd en dan nog overweeg je het niet''!
''Ik weet het, maar voordat ik nagedacht had zei ik dat ik echt naar huis moet'' Echt, op dit moment kan ik me wel voor m'n kop slaan.

Merry Christmas iedereen!!

Reageer (1)

  • Manonxxx

    Nou Sissi, dat kan ook anders gezegd worden.
    Maar wel jammer dat ze niet gezoend hebben.

    Snel verder
    And Merry XMAS to you too.
    Xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen