Vandaag is de eerste Trainingsdag. De kans om de tributen beter te leren kennen. Je mag niet Samen trainen met een andere tribuut ;bevoorbeeld zwaardvechten tegen elkaar, maar wel bij elkaar zwaardvechten tegen poppen ofzo. Haymitch zegt dat we niet hoeven bij elkaar te blijven, maar onze talenten zelf niet moeten beoefenen. we moeten onze tijd g ebruiken om nieuwe dingen te leren en niet om onze talenten aan de andere tributen te laten zien, dat moeten we over houden voor in de arena en voor de spelmakers. Jordan en ik komen aan in de grote trainingszaal, waar alle tributen al staan.
Atala, degene die toezicht houd bij de training staat in het midden van de grote cirkel met tributen. Ze zegt dat we aan de slag kunnen, en ik loop naar het boogschieten, wat ik duidelijk nog moet leren. Ik neem een grote boog vast, en leg er langzaam een pijl op. Op zo'n 10 meter van mij staat er een grote schietbaan met doelwitten om op te mikken. ik kies zorgvuldig een doelwit uit, span mijn boog aan. Ik heb vroegel wel al eens met een klein mini jachtboogje een konijn gevangen, maar toen had ik heel veel geluk. Deze boog is helemaal anders dan we hebben in ons district. ik laat de pijl gaan en mag van geluk spreken dat hij niet zomaar op de grond krakt. in tegenstelling daarvan vliegt hij snel door de lucht, maar hij belandt twee decimeter van het midden van het doelwit. De pijl steekt net op de roos, maar helemaal aan de rand. Ik hoor een lachje vanbij de beroeps, die merken dat ik helemaal niet goed kan schieten.
De jongen uit district 7, een kleindere jongen die net het klimparcour heeft afgelegd, komt ook naar de boogschuttersbanen.
Hij neemt een grote boog en spant moeiteloos de boog aan, hij blaast even in de richting van zijn doelwit, en laat de pijl schieten.
Vliegensvluch en Razendsnel belandt de pijl knal in het midden van de roos. Ik staar de roos even aan. De jongen merkt dat ik verwonderd ben door zijn geschiet. Ik probeer het ook, maar hij belandt dit keer niet op de roos, maar er een eindje van. Het meisje uit district 1, die volop bezig was met messen gooien lacht me uit, en zegt iets tegen haar districtgenoot. ze gebaard iets met een grote afstand en de jongen schiet in de lach wanneer hij naar mij kijkt.
De twaalfjarig jongen heeft medelijden met me en begint tegen me te praten. 'Als je met pijl en boog schiet, moet je de boog beter spannen, je moet je concentratie niet alleen op je doelwit richten maar ook op je pijl zelf. als je er helemaal zeker van bent dat je pijl raak is, dat moet je schieten.'
'Dankje' antwoord ik, ik ben geslaagd met stomheid. Hijdoet het mij eens voor, en de pijl vliegt weer recht in het doelwit.
Daarna probeer ik het ook, en ja, het is Raak, net in het midden van de roos. Ik vraag zijn naam. Florian heet hij.
Zou dit een goede bondgenoot zijn voor bij de spelen zelf? of is dit slechts alleen maar een trainingsmaatje?
Heel even zie ik Jordan lopen met het meisje van district 2, een beroeps.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen