Na getraind hebben in het messencentrum is het tijd om te zwaardvechten. ik kan dit al redelijk, maar ik wil het toch erg goed kunnen.
Ik heb al een trainingsmaatje, Lia noemt ze. ze komt uit district 2 en is dus een beroeps, maar dat doet me niets.
Misschien kan ik in de arena bij hen aansluiten en zo veilig zijn tot er nog maar een handjevol tributen over zijn.
'Hye Vulcan, kijk, ik heb een vriendin erbij' zegt Lia vrolijk tegen de jongen uit district 1.
In dat district geven ze hun kinderen allemaal rare namen. Vulcan knikt goedkeurend en komt naar me toe.
'Hoi, kan je zwaardvechten?' vraagt hij verwachtingsvol aan me. 'Een beetje' antwoord ik. de blonde mooie jongen grijnst en neemt een zwaard van de grond.
'Pak een zwaard' glimlacht hij naar me. 'Kom op, Vulcan, je mag toch niet tegen andere tributen trainen in het trainingscenterum' dit is de eigenwijze stem van Ocean, ook uit 1. Het roste meisje loopt even langs wanneer ze een vlijmscherp mes knal in het midden van een messendoelwit gooit.
Dan heb je ook nog Ramon en Edmund, uit district 4 en 2 die genadeloos de koppen van de zwaardvechterspoppen afhakken met bijlen.u
Het meisje uit district 4 staat me helemaal niet aan. ik begin nu er al een hekel aan te krijgen. Vulcan rolt even met zijn ogen naar Ocean, en Hij begint tegen de poppen te vechten, hij doorsteekt hun lichamen wel op 7 mannieren en dan nog wat bewegingen er tussen, eerst hakt hij hem in twee, dan doorboord hij zijn hart, hij maakt een omgekeerde driedubbele rechterhandse en de pop is kapot. automatisch herstelt hij zichzelf weer zodat je weer opnieuw er tegen kan vechten. 'Nu jij' zegt hij, wanneer het duidelijk begint te worden dat hij mij interessant vind. Lia giechelt even, Daarna sla ik er op los; kop af, schouders verwond, een paar snelle trucjes waardoor de pop helemaal aan flarden ligt. De andere beroeps kijken me verwonderd aan. behalve Het meisje uit 4, die stikjaloers mijn richting uitkijkt. Ik heb niet de indruk dat haar districtgenoot, Ramon haar wel mag.

Ik kijk even opzij, en zie dat Orlando samen met een 12jarige knul staat te trainen. Wat haalt hij in zijn hoofd? Haymitch heeft gezegd dat hij niet naar de hoorn des overvloeds moest gaan, maar stel dan dat ik samen met de beroeps hem moet vermoorden samen met deze kleine kerel? ik zet deze gedachte snel uit mijn hoofd en concentreer me op de training.

Samen met Lia ga ik naar het klimmen. 'Kan je klimmen?' vraagt ze 'Nog Nooit gedaan' antwoord ik lachend. Lia grijnst en slingert zich moeiteloos verder op de klim-hang toestellen.
Mijn spieren zijn wel oké, dus ik kan me best vasthouden. ik ben verwonderd hoe goed Lia kan slingeren. 'Hoe doe je dat?' vraag ik.
Slingeren vraagt talent, maar ook oefening. 'Illigaal trainen' antwoord Lia met een knipoog, ik moet in de lach schieten en slinger ook wat rond.
Ik moet toegeven dat het me aardig lukt, en Lia vindt ook dat ik het goed doe, want zonder ooit getraind te hebben hier goed presteren is erg moeilijk.
Na veel oefening lukt het me altijd maar beter, misschien wordt ik nog goed in klimmen en slingeren :D

Reageer (1)

  • Blueblaze

    Goed hoor! (Y) Ik lees gauw verder(typing)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen