Het is bijna lunchtijd. Jordan en haar nieuwe vriendinnetje, ik geloof dat ze Lia noemt, amuseren zich kapot bij het klimcentrum.
Het is het leukste onderdeel van de training vind ik, en klimmen kan ik als de beste. Haymitch heeft gezegd dat ik nieuwe dingen moest bijleren, maar ik ben razend dat Jordan zich aansluit bij de beroeps, dus ik ga proberen indruk op ze te maken. Florian blijft de hele tijd lang in het boogschuttersonderdeel, terwijl ik ondertussen ook al Vuur maken en worstelen heb gedaan. Ik zie een jongen van ongeveer een jaar of 13 knap presteren bij Camouflage. Ook Één van mijn lievelingsonderdelen. Hij komt uit district 11 en ziet er best leuk uit. Maar wat ben ik als ik alleen maar bondgenootschappen kan sluiten met 12-13 jarigen?

Ik stap af op het klim en slinger gedeelte en zet mijn voet op de eerste paal die naar de netten leidt.
Even rust mijn blik op Jordan en Lia, die me ook even aankijken. ik neem een klein aanloopje en spring in de touwen, snel zwier ik mijn hele lichaam naar een ander koord, en maak een salto terwijl ik dat nog eens doe. Ik ben blij dat ik niet in de netten belandt , want dan zou iedereen me uitlachen.
Lia kijkt me toegevend aan en zegt iets tegen Jordan. Vol bewondering kijken de twee sterke meisjes me aan terwijl ik snel voortzwier, en via een moeilijk touw naar boven in het trainingscentrum klim. Nu trek ik ook de aandacht van De jongens uit 2 en 4. die uit 1 negeert me volstrakt.

Daarna zegt Atala dat we mogen gaan eten. Even wil ik bij Jordan gaan zitten, maar dan zie ik Florian eenzaam aan een tafeltje zitten.
'Nja, Jordan is toch veel belangrijker dan Florian' zeg ik in mezelf. maar ik heb kans om me belachelijk te maken bij de beroeps, dus ik besluit om toch maar bij de jongen uit 7 te gaan zitten. 'Hoi' zeg ik vrolijk 'Hallo' antwoord de jongen. in zijn lunchpakket zit wat brood met salami uit het Tributencentrum.
Hij smult van het brood. ik eet mijn boterham met ei. 'Kon je vroeger ook zo veel brood op?' vraag ik. De jongen schud zijn hoofd.
'Van het graan dat we kweken mogen we niets, of toch bijna niets houden. het is allemaal voor het Capitool' antwoord hij.
O ja, wat stom van me, wij krijgen toch ook geen steenkool. 'Hé, wat heb je daar?' vraagt hij aan mij terwijl hij naar mijn koperen amulet kijkt met een houtstrokje aan. 'O, dat is een amulet, gekregen van mijn kleine broertje, Thomas' antwoord ik. 'Leuk dat je een broer hebt, ik ben alleen thuis.' antwoord hij.
Er viel een pijnlijke stilte.

Nu besef ik dat Florian geen erg goede bondgenoot is, een tikkeltje te zwak, en niet erg sociaal. Het enige wat hij goed kan is boogschieten, maar hij heeft geen schijn van kans dat hij een boog te pakken krijgt. laat staan dat hij het bloedbad overleeft.
Ik begin meer en meer medelijden met hem te krijgen, en in de namiddag gaat hij samen trainen met het meisje uit 7.
Ik heb nog een goede bondgenoot nodig. zeg ik tegen mezelf.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen