Foto bij Silent 8

Harry POV


Tevreden open ik mijn ogen, het is pikdonker. Ik zucht, hoe kan een persoon zo moe zijn? Ik knip het lichtje boven mijn bed aan en kijk rond, mijn ogen stoppen bij mijn bureau waar een stapeltje zwarte kleding ligt, opgevouwen en wel. Ik herinner me weer dat we een nieuwe schoonmaakster in het huis was, gelukkig was het een leuk meisje, en geen bejaarde vent. Daar was ik wel even bang voor. Valentina is heel erg mooi, alleen wel heel erg bang dat ze iets verkeerd deed. Zuchtend sta ik op, het is half 2 zie ik op mijn wekker. Dat ze me niet al schreeuwend wakker hebben gemaakt... Ze moeten gedacht hebben dat ze geen chagrijnige Harry de hele dag willen hebben. Mooi zo. Ik doe gewoon een shirt en een short aan. Het is weer eens een hele warme dag en ik zweet nu al. Ik verlaat de kamer strompelend terwijl ik mijn schoenen aan doe, zonder ze opnieuw te hoeven strikken, daar ben ik veel te lui voor. Dagen zoals deze zijn heel zeldzaam in Engeland, dus dan kan ik er maar beter van genieten, toch?

Ik hoor voetstappen en kijk naast me. Valentina loopt met een reuze stapel was en gaat bijna op haar gezicht. Toch raar is dit, iemand die we niet kennen die ons vieze werk opknapt... Maarja wel fijn voor ons. 'Goeiemorgen!'roep ik vrolijk naar haar. Geschrokken kijkt ze op en ze struikelt over een laaghangend stuk vieze was... Mijn broek. Ze vangt zichzelf net op en vloekt; '' pantalones estúpidas(*)!!'' roept ze boos tegen de was. verbaasd kijk is haar aan en ze kijkt me verschrikt aan. 'Sorry...' mompelt ze en pakt de was op, waarna ze snel wegloopt, de badkamer in.

Verward loop ik naar beneden. 'Mogge.' Mompel ik in gedachte. Ik snap het niet, als ze Spaans is... Waarom praat ze dan met zo'n Engels accent? je hoort toch altijd wel waar iemand vandaan komt of ben ik nou gek?
'Morge Harry, wat kijk je moeilijk.' Lacht Niall. '... Is Valentina Spaans? Haar naam klinkt Spaans, maar ze ziet er niet Spaans uit... en ze vloekte net in het Spaans toen ze viel, maar ze praat met een Engels accent. Ik snap het gewoon niet.' Niall kijkt me vragend aan. 'Het zou wel leuk zijn als ze Spaans was, kon ik Spaans met haar praten. waarom zou ze het überhaupt geheimhouden als het zo was? Naja, boeie. Ze kan heel goed eieren klaarmaken! dat weet ik wel.'

Opeens komt Valentina van de trap af en ze zucht. '...Ja ik ben Spaans. ik wil gewoon niet dat mensen het weten. Dan betalen ze me minder.' Legt ze me zacht uit. 'Waarom?' Vraag ik. Ze haalt haar schouders op. 'Wil je wat eten of drinken.' Ik kijk naar Niall. 'Eh hetzelfde als Niall alsjeblieft. En we gaan je echt niet minder betalen of ons anders gedragen nu we weten dat je toevallig uit een anders land komt.' Stel ik haar gerust en ze knikt, waarna ze zich naar de keuken haast. Apart meisje...

(*) vertaling. pantalones estúpidas: stomme broek

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen