Weet jij nou ook nog een leuk HP weetje? (ik weet er niet zoveel) zet hem als je wilt dan gerust in een reactie! Dan zet ik hem er zo snel mogelijk bij!

Na de dood van Fred was George niet meer in staat om een Patronus op te roepen, omdat al zijn gelukkige herinneringen met zijn tweelingbroer waren...

Evanna Lynchs favoriete rekwisiet van de Harry Potter set is Loena´s Leeuwenhoed

In Harry Potter en de Vuurbeker vertelde Zwamdrift aan Harry dat het ding dat hij het meest vreesde eerder komt dan dat hij verwacht. Later dat jaar keerde Voldemort terug. Toch weer een voorspelling die uitkwam of puur toeval?

Hermelien / Hermione was het eerste karakter dat schrijfster J.K. Rowling bedacht na het personage Harry Potter.

Er zijn in totaal 250 dieren gebruikt op de set van Harry Potter gedurende de hele filmserie (en dan hebben we de insecten die zomaar langs vlogen natuurlijk niet meegeteld)

J.K. Rowling vernoemde een aantal personages uit de Harry Potter serie naar mensen die hun naam in een kerkregister hadden geschreven en die zij als kind daarin had zien staan.

In het boek “Harry Potter en de Geheime Kamer” liet Harry Dobby beloven dat hij nooit meer zijn leven zou proberen te redden. Later, in “De Relieken van de Dood”, werd Dobby gedood toen hij Harry probeerde te redden uit Villa Malfidus... RIP Dobby, the free elf!

Voor de films zijn meer dan 600 Zweinstein uniforms gemaakt. In totaal zijn er 25.000 kledingstukken gebruikt in de filmserie.

De veertig kittens die gebruikt zijn voor de bewegende borden in het kantoor van professor Omber, werden na de film gewone huisdieren. Daarbij werd er niet aan de nieuwe eigenaren verteld wat voor ‘acteerverleden’ de katjes hadden. Dus wie weet is er wel iemand met een Harry Potter kat in jouw omgeving..?

Een van de vliegende auto’s die gebruikt werd in Harry Potter and the Chamber of Secrets werd van de set gestolen. Zeven maanden later werd de auto weer teruggevonden, nadat een anonieme beller de politie op de hoogte had gebracht van waar de auto zich bevond.

Tijdens het filmen van de zoenscène (van de Gruzielementversie) van Harry en Hermelien in The Deathly Hallows Part I, werd Rupert Grint (Ron) van de set verwijdert omdat hij te veel lachte.

Emma's favoriete rekwisiet van de Harry Potter set is de Tijdverdrijver!

De Patronus van Ron Wemel is een Jack Russell Terrier, die bekendstaan om het jagen op otters. Toevallig is de Patronus van Hermelien Griffel een otter…

omdat in de eerste film gewerkt werd met een jonge cast, zorgden de producenten van de Harry Potter films ervoor dat er altijd een tandarts stand-by stond om neptanden te maken wanneer kinderen/acteurs tijdens het filmen hun melktanden kwijt zouden raken. Zo werd ervoor gezorgd dat alle personages de hele film door eenzelfde gebit hadden (wat handig is omdat ook vaak scènes door elkaar gefilmd worden).

Hermione (Engels voor Hermelien) is een personage uit de Griekse mythologie.

Steven Spielberg was gevraagd om Harry Potter and the Philosopher’s Stone te regisseren. Naar verluid wilde hij er een animatiefilm van maken met Haley Joel Osment als stem van Harry Potter.

Zo’n tweeduizend keer is het bekende litteken van Harry Potter op het voorhoofd van Daniel Radcliffe getekend. Als je ook zijn doubles (voor bijvoorbeeld stunts) meetelt, heeft de make-up afdeling van de filmserie het litteken zo’n 5800 keer getekend!

Daniels favoriete rekwisiet van de Harry Potter set is Harry's bril! Hij heeft ongeveer 160 gebruikt tijdens het filmen van de Harry Potter serie.

Het eerste wat Sneep aan Harry vraagt is (ik citeer) “Potter! Wat krijg ik als ik gemalen affodilwortel toevoeg aan een aftreksel van alsem?
Volgens Victoriaanse Bloementaal is affodil een soort lelie (Engelse woord: lily) dat de symbolische betekenis “mijn leed volgt u in het graf” heeft. Alsem betekent “afwezigheid” en symboliseert ook bitter verdriet. Als je dat combineert krijg je “Ik heb bitter verdriet om de dood van Lily”.

Er moesten veertig versies van Zalazar Zwadderichs medaillon gemaakt worden om genoeg medaillons te hebben voor alle mislukte pogingen van Harry en Ron om het medaillon te vernietigen tijdens het filmen.

J.K. Rowling liet Remus Lupos en Nymphadora Lupos-Tops doodgaan om mensen te herinneren aan al die kinderen die overblijven na een oorlog doordat hun ouders zijn vermoord tijdens de oorlog.

In de Griekse mythologie was er een Zieneres die Cassandra heette. Zij had haar zienersgave gekregen van de god Apollo. Ze was namelijk zo mooi dat Apollo met haar naar bed wilde, en Cassandra eiste in ruil daarvoor de gave om de toekomst te kunnen voorspellen. Apollo gaf haar deze gave, maar ze bleef weigeren. Goden konden verleende gaven niet ongedaan maken, dus in plaats daarvan vervloekte Apollo haar zo dat niemand haar voorspellingen zou geloven.
De overgrootmoeder van professor Zwamdrift heette Cassandra.

J.K. Rowling onthulde dat zij De Vuurbeker overhaast schreef. Ze had de helft van het boek geschreven toen ze erachter kwam dat ze een “gigantisch gat” in het verhaal creëerde. Ze moest terug in het verhaal om dat op te lossen. Daarom is De Vuurbeker zo lang geworden.

J.K. Rowling heeft gezegd dat de Boeman van Voldemort de vorm van zijn eigen lijk aan zou nemen, omdat de dood zijn grootste angst was.

J.K. Rowling baseerde de Dementors op haar eigen depressie, waarbij je denkt dat je er nooit meer uitkomt en je nooit meer gelukkig zal worden.

Rupert Grint vertelde dat zijn meest beschamende moment op de Harry Potter set was toen hij een ontzettend lelijke tekening maakte van Alan Rickman, de acteur die Severus Sneep speelt, en er toen achter kwam dat hij vlak achter hem stond…

Na de Slag om Klein Zanikem (7 Potters) verzamelden 13 mensen zich bij Het Nest om te rouwen om de dood van Alastor Dolleman. Remus Lupos is de eerste die opstaat om te zoeken naar het lichaam.
Lupos werd later gedood door Antonin Dolochov tijdens de Slag om Zweinstein, waardoor een van professor Zwamdrifts voorspellingen uitkwam: wanneer 13 mensen samen dineren, zal de eerste die opstaat de eerste zijn die sterft. RIP

Zwadderich was de eerste afdeling die genoemd werd in de Harry Potter serie en ook de laatste!

Het laatste wat zowel Lily Potter-Evers als Severus Sneep zei, was "Always" (altijd)

Toen Harry Dobby vrij maakte door een sok in het dagboek te stoppen (in De Geheime Kamer), probeerde Lucius Malfidus hem te doden met de Vloek des Doods. Veel mensen besefte dit niet, want de spreuk werd pas geïntroduceerd in De Vuurbeker.
Geloof je het niet? Kijk dan eens dit Youtube filmpje:

(rond de 1.25 hoor je “AVADA…”)

Zowel Sirius als Fred, de grappenmakers van Zweinstein van verschillende generaties, stierven lachend
RIP

De (slangachtige) tic met zijn tong dat het personage Barto Krenck Jr. in de film had, zat niet in het boek. Dit werd namelijk ter plekke geïmproviseerd door David Tennant, de acteur die Barto Krenck jr speelde.

De getallen uit dit weetje slaan op de Engelse boeken (en films, maar die zijn natuurlijk hetzelfde in het Nederlands).
Harry Potter is:
199 hoofstukken
1.090.739 woorden
Zeven boeken
3363 pagina's
Acht films
17 uur en 13 minuten

Tijdens het filmen van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban waren de zakken van Tom Felton’s Zweinstein gewaad dichtgenaaid, omdat hij bleef proberen om stiekem eten mee te nemen op de set.

De oudste acteur die in de Harry Potter reeks een student speelde, was Shirley Henderson. Hoewel ze al 37 jaar was (ze is nu 47), speelde ze een 11-jarig meisje (de geest van Jammerende Jenny)

Een 19-jarige J.K. Rowling ontmoette eens een “enorme en angstaanjagende” Hell’s Angel motorrijder in een pub in Engeland, die naast haar zat voordat hij een discussie begon over zijn tuin en ‘hoe zijn petunia’s dit jaar zo slecht waren geweest’. Deze motorrijder werd de inspiratie voor Rubeus Hagrid in de Harry Potter reeks.

Wist je dat de minst succesvolle Harry Potter-film (de Gevangene van Azkaban) aan de kassa’s ongeveer 90 miljoen dollar meer opleverde dan de meest succesvolle Twilight film?

Wist je dat Domhnall Gleeson (Bill Wemel) de zoon is van Brendan Gleeson (Alastor "Dwaaloog" Dolleman)?
is ook op 31 juli, maar ze is geboren in het jaar 1966.

Rowling zegt dat het idee van Harry Potter in haar hoofd kwam vallen tijdens een vier uur durende treinvertraging. Helemaal geen moment van frustratie, maar juist inspiratie…en dat idee blijkt de jackpot te zijn geweest!

Alleen Alan Rickman, bekend als Snape uit Harry Potter, wist het lot van zijn karakter voor de release van “Harry Potter en de Relieken van de Dood”, omdat Rowling het hem had verteld.

Het litteken van Harry is circa 5800 keren aangebracht. 5000 keer op Daniel Radcliffe en 800 keer op de stuntmannen.

Ron Weasley schold oorspronkelijk veel, maar Rowling’s uitgever liet haar niet dat soort taalgebruik gebruiken omdat het voor jonge lezers ongepast zou zijn geweest.

Veel ouders zijn niet te spreken over de Harry Potter-boeken omdat volgens hen de boeken toverij en hekserij verheerlijken, donkere thema’s bevatten en kinderen aanmoedigen om de regels te breken. Er zijn echter ook genoeg ouders die de boeken juist goed voor hun kinderen vinden.

Auteur J.K. Rowling had altijd volgehouden om geen van de drie hoofdpersonages te laten sterven, maar tijdens een ”donkere periode” in haar leven overwoog ze om de roodharige Ron Weasley dood te laten gaan. Daar is echter niets van gekomen.

Nadat het Gruzielement in Harry was vernietigd, verlies hij de mogelijkheid om sisselspraak te spreken.

Elke Potter fan weet hoe erg de fictieve wezens Dementors wel kunnen zijn. Ze zijn blind, dodelijk en zuigen de ziel als het ware op. De remedie om de nare effecten van een Dementor te verlichten is het eten van chocolade. Toen Rowling depressief was, was dat hetgeen wat haar hielp.

“Harry Potter” zijn de allereerste en allerlaatste woorden die we Dobby de huiself horen zeggen.

Rowling ontdekte heksachtige namen als o.a. toadflax, goutwort en grommel in het kruidenboek Culpeper’s Complete Herbal uit het jaar 1600.

Voldemort overleed op 2 mei 1998 op 71-jarige leeftijd.

Rowling is de eerste persoon ter wereld die een miljardair is geworden door het schrijven van boeken.

Rowling zegt dat de inspiratie voor de naam van Harry’s school “Hogwarts”, wellicht onbewust is gekomen uit de naam van een plant die ze in New York zag in de Kew Gardens.

Tom Felton deed eigenlijk auditie voor de rollen van Harry Potter en Ron Weasley, maar in plaats daarvan werd hij gekozen om Draco Malfoy te spelen.

Fred en George, de grappenmakers van de school, zijn geboren op 1 April…dat verklaart al hun ondeugende daden ;-)

J.K. Rowling heeft gezegd “Ik noem Tom Felton, Matt Lewis, Evanna Lynch, Bonnie Wright, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint ‘The Big Seven’ in privé. Ze hebben geen idee hoeveel ze voor mij betekenen.”

Voldemort is in de film door in totaal 6 acteurs gespeeld: Richard Bremmer (alleen lichaam), Ian Hart (stem en motion capture), Christian Coulson (tiener Tom Riddle), Frank Dillane (tweede tiener Tom Riddle), Hero Fiennes Tiffin (11-jarige Marten Vilijn), en uiteraard Ralph Fiennes die Voldemort uitzonderlijk goed speelt.

Steven Spielberg was een tijdlang dé topkandidaat om Harry Potter te verfilmen. Maar omdat hij de boeken wou omturnen tot animatiefilms, sprong de deal af. Warner Bros gaf de voorkeur aan live action.

De dementors, fictieve wezens die de ziel uit een mens zuigen, werden door schrijfster J.K. Rowling bedacht toen ze met een klinische depressie kampte. Het was haar manier om depressie te beschrijven, zo zegt ze. ‘De dementors zijn de meest beangstigende dingen die ik ooit neergepend heb.’

Acteur Matthew Lewis, die Neville Longbottom vertolkt, moest in de eerste Potterfilms een pak aan dat hem dikker maakte, kreeg plastieken hulpstukjes achter zijn oren om ze wat te doen uitsteken en moest ook een vals gebit dragen. Neville was niet moeders mooiste, maar Matthew Lewis mag er best wel wezen. Zeker nu hij strak in het pak en afgetraind op de rode lopers loopt te blinken.

Harry Potter was niet de eerste film waarin Daniel Radcliffe het personage uit de titel vertolkte: in 1999 speelde hij het jongetje David Copperfield in de gelijknamige BBC-film. Hij speelde er onder meer naast Maggie Smith, die in de Potterfilms professor Minerva McGonagall neerzette.

In de baard van Robbie Coltrane, die de rol van de halfreus en goedzak Hagrid op zich nam, kwamen in de loop van de opnames heel wat dingen vast te zitten. Het meest opvallende: een vleermuis. De beestjes werden ingevoerd op de set om zijn hut te bevolken en eentje vond blijkbaar het meest knusse plekje. Een ander opgemerkt item in Hagrids baard: een draagbare ventilator.

Onder de vele schilderijen die de muren langs de trappenhal van Hogwarts (Zweinstein) bekleden - 250 in totaal – hangen de portretten van producers David Heyman en David Barron.

De trein die de tovenaarsleerlingen naar Hogwarts brengt is een antiek stuk: de stoomlocomotief dateert uit 1937, de wagons werden in de jaren 50 gebouwd.

De makers van de films hadden oog voor detail: elke personage heeft een unieke toverstok. Zelfs de tweelingbroers van Ron Weasley, Fred en George, hebben een te onderscheiden exemplaar.

Helena Bonham Carter, die gestalte gaf aan Bellatrix Lestrange, verwondde tijdens de opnames een van haar medespelers. Ze boorde tijdens een gevecht haar toverstok in het oorkanaal en door het trommelvlies van Matthew Lewis aka Neville Longbottom. Gelukkig bleek de schade uiteindelijk mee te vallen: Lewis houdt er geen permanente gehoorproblemen aan over. Carter heeft zich overigens geëxcuseerd (maar zegt wel dat Lewis haar niet kon horen toen ze ‘sorry’ zei).

Alfonso Cuaron, die 'Harry Potter en de gevangene van Azkaban' regisseerde, vroeg destijds aan zijn drie hoofdrolspelers om een essay te schrijven over hun personage. Daniel Radcliffe diende één pagina in over Harry Potter, Rupert Grint schreef niets over Ron Weasley en Emma Watson pende 16 (!) pagina’s neer over Hermione Granger.

De films bouwen langzaamaan op naar een mogelijke romance tussen Ron en Hermelien. Blijven ze gewoon vrienden of worden ze een koppel? Maar ook in het echte leven was het liefdesleven van de twee acteurs een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. Emma Watson en Rupert Grint ontkennen tot op de dag van vandaag dat ze geen koppel zijn. Maar onlangs gaf Rupert toch toe een crush gehad te hebben op Emma tijdens het draaien van de eerste films. Reden genoeg dus voor de Britse tabloids om de geruchtenmolen terug op gang te trekken.

De rol van Severus Sneep (gespeeld door Alan Rickman) heeft verschillende uiteenlopende facetten. In de vorige films en boeken werd al duidelijk dat Sneep niet enkel de bittere tovenaar is die Harry het leven zuur wil maken. Hij wil hem ook beschermen. J.K. Rowling verklapte dan ook de volledige achtergrond en drijfveren van Sneep aan Alan Rickman nog voor ze de laatste boeken had geschreven. Op die manier kon hij zich beter inleven in zijn personage. Zelf verwoordde Rowling het als volgt: He needed to understand, I think, and does completely understand and did completely understand where this bitterness towards this boy, who's living proof of [Lily's] preference for another man, came from.

De gigantische filmset en de spectaculaire special effects vormden samen soms een 'explosieve' cocktail. Zo brak er tijdens een grote scène opeens een gigantische brand uit in de studio's waardoor de hele cast en crew geëvacueerd moest worden en het draaischema helemaal moest omgegooid worden.
En ook Daniel Radcliffe, heeft net zoals zijn personage in de films een litteken opgelopen tijdens de opnames. Tijdens een gevecht met een robotslang die werd bestuurd door een stunt coördinator, kreeg Daniel een klap in het gezicht. Later zij hij hierover: 'Until now nothing really bad happened to me, only a few scratches. But I'm happy because I finally got a big black eye during the shooting of ‘Deathly Hallows’.’

Jason Isaacs (Lucius Malfoy/Malfidus) weigerde eerst om mee te spelen in de laatste Potterfilms omdat hij vreesde te weinig 'on screen' zichtbaarheid te krijgen. Zijn personage was namelijk op het einde van de vijfde film gevangen genomen. Maar na een meeting met de schrijfster van de boeken, J.K. Rowling, waarin hij zijn vrees uitlegde, vertelde ze hem: "You’re out. Chapter One.". En zo tekende hij dan toch voor de Deadly Hallows films.

Hoewel meer dan 400 miljoen Harry Potter boeken werden verkocht wereldwijd, is toch niet iedereen fan van de boeken. De boeken leidden zelfs tot een tweestrijd binnen het Vaticaan. Paus Johannes Paulus II vond dat de boeken kinderen het verschil deden ontdekken tussen goed en kwaad. Maar zijn opvolger Benedictus XVI is een pak minder lovend: "De boeken zijn inconsistent met de leer van de Katholieke Kerk. De boeken zijn een subtiele misleiding voor kinderen en de jeugd."

8 films, maar telkens grepen ze naast een Oscar. In februari krijgen de makers van de Potter-reeks dus een laatste kans. Daarvoor zetten ze alles op alles en werd er zelfs een promotiecampagne georganiseerd met de titel For your consideration. Het laatste luik was alvast uiterst succesvol in de zalen, en de fans wachten dus nagelbijtend af of dat eindelijk bekroond zal worden met een Oscar.

Bij de casting voor de eerste film, Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter en de Steen der Wijzen) werd Daniel Radcliffe geselecteerd uit duizenden kandidaten. Regisseur Chris Columbus was laaiend enthousiast. Radcliffes ouwelui waren echter niet in hun nopjes met de contractvoorwaarden: 6 films die gedraaid zouden worden in Los Angeles, da's niets voor een kleine jongen, was hun mening. Gelukkig kwamen beide partijen tot een akkoord, en kwam de opnameploeg naar Engeland. Daniel Radcliffe werd een wereldster.

'Ik heb er halfweg de saga aan gedacht om het personage Ron uit de serie te laten verdwijnen, hem te laten doodgaan dus', aldus schrijfster J.K. Rowling. Misschien goed dat ze dat niet gedaan heeft, want de ietwat onhandige maar grappige Ron Weasly (Rupert Grint) ligt in de bovenste schuif bij de fans.

Ook de roddelboekjes hadden een vette kluif aan de Harry Potter-saga. Zo gaf Emma Watson in het magazine Seventeen ruiterlijk toe dat ze destijds meer dan gewone belangstelling had voor Tom Felton, die Draco Malfoy (de slechterik) vertolkte in Harry Potter and The Philosopher's Stone. 'Inderdaad, ik had toen een zwak voor Tom Felton. Hij weet dat ook. We lachen er nu nog vaak mee en zijn ondertussen goede vrienden', aldus Emma.

Het meest gehate personage uit Harry Potter zal wel de slechterik zijn, Voldemort in dit geval. Moeilijk om te vertolken? 'Best wel', zegt Ralph Fiennes. 'Het is nooit makkelijk om in de huid te kruipen van iemand die het kwaad belichaamt. Om van de make-up nog maar te zwijgen. Dat duurde uren', vertelde de acteur. Het gezicht van Voldemort bestaat uit protheses die zijn bleek gelaat accentueren en een soort 'transparantie' van z’n lichaam simuleren, waardoor het lijkt alsof je al z’n aders ziet. Degenen die de boeken gelezen hebben, hebben wellicht gemerkt dat Voldemort in de film geen rode ogen heeft. Dat zou de kijkers teveel hebben afgeleid en de menselijkheid – of onmenselijkheid – van Voldemort niet genoeg in de verf hebben gezet, vertelt producer David Heyman.

Sunday Times heeft een tijd geleden een lijst gepubliceerd van de rijkste acteurs ter wereld die jonger zijn dan dertig. Daniel Radcliffe (21) behaalde de vijfde plek en versloeg niet alleen Robert Pattinson maar ook niemand minder dan Prins William. Z’n vermogen bedraagt ongeveer 48 miljoen pond (zo’n 54 miljoen euro is dat). De rijkste jongeling is trouwens Thomas Persson, een grote naam in de modewereld. Zijn vermogen is goed voor 700 miljoen pond.

Zweinstein bestaat echt! De fans van The Da Vinci-code en Sex and the City kunnen de draailocaties uit hun favoriete films bezoeken, dus waarom zou dat bij Harry Potter niet kunnen? Jawel, de echte filmlocaties, en dus niet de kopie van Zweinstein in de Warner Bros. Studios in Orlando. Bezoek de toverschool met de grote zaal, het bureau van Dumbledore (Perkamentus) en bekijk de kostuums en accessoires die de acteurs droegen en gebruikten.

Mike Newell werd de eerste Britse regisseur die een boek van Harry Potter mocht verfilmen. Dat gaf de film een speciaal sfeertje mee, vonden de acteurs. 'Mike studeerde in een Engelse privéschool, en hij weet dus maar al te goed welk klimaat daar heerst', vertellen de acteurs. 'Dat was duidelijk merkbaar in de film. Hij is een Brit, en geen enkele Harry Potter-film was zo Brits als Harry Potter en de Vuurbeker', klinkt het.

De ouders van Harry Potter, James en Lily Potter, leggen het loodje in de saga. Dat sommige fans realiteit en fictie niet uit elkaar kunnen houden, bleek uit de tweets en de RIP James en Lily Potter-berichten die op het wereldwijde web in het rond vlogen. Er kwamen uiteraard evenveel reacties in de trant van: 'Jongens, het is maar een film…'

dit verdiend(e) daniel radcliffe met de harry potter films
per jaar: 19.531.250 dollar
per maand: 1.627.604 dollar
per week: 390.625 dollar
per dag: 78.125 dollar

dit verdiend(e) emma watson met de harry potter films
per jaar: 3.218.391 dollar
per maand: 268.199 dollar
per week: 64.368 dollar
per dag: 12.874 dollar

dit verdiend(e) rupert grint met de harry potter films
per jaar: 2. 988.506 dollar
per maand: 249.042 dollar
per week: 59.770 dollar
per dag: 11.954 dollar

wist je dat sneep in het latijn streng betekent?

wist je dat de harry potter boeken in 35 talen vertaalt is en dat de boeken in wel 200 verschillende landen verkocht zijn?

wist je dat de naam albus wit betekent!

wist je dat Joanne een van de rijkste mensen is uit groot-brittanie?

wist je dat jongens geen boeken willen lezen die door vrouwen geschreven zijn en dat daarom alleen de voorletters en de achternaam op de boeken stonden zodat je niet wist dat het door een vrouw was geschreven?

wist je dat er 190 liter shampoo en anti klit zijn gebruikt, dat is ongeveer 2.182 liter! en dat is genoeg om 28 badkuipen te vullen!

wist je dat er 55 liter haarverf is gebruikt voor alle filmspelers! En dat allemaal in 2 films part 1 and part 2!

wist je dat daniel in het begin dat hij zijn brilletje droeg onder de rooie uitslag zat? Dat kwam omdat hij allergisch was voor het matriaal! Voor de andere brilletjes hebben ze dus ander matriaal gemaakt!

wist je dat sirius een hond uit de Griekse mythologie is

Wist jij dat Fenrir een alverscheurende wolf was in de Noorse mythologie, net als Fenrir Vaalhaar

Wist je dat Regulus en Sirius Sterren zijn

Helaas heb ik op dit moment niet zoveel tijd om weetjes toe te voegen...
Ik heb ook amper weetjes om toe te voegen...
Dus als jij er eentje weet zou ik heel blij zijn als je hem er in een reactie bij zet!

Reageer (3)

  • HermoineGranger

    Ik heb nog een weetje:
    Wist je dat Emma Watson (hermelien)
    Na de acht films niet meer verder wou
    Ze vond het te druk worden

    8 jaar geleden
  • Effy_Stonem

    Ik dacht al dat ik die weetjes al gelezen had XD

    8 jaar geleden
  • Effy_Stonem

    In het boek “Harry Potter en de Geheime Kamer” liet Harry Dobby beloven dat hij nooit meer zijn leven zou proberen te redden. Later, in “De Relieken van de Dood”, werd Dobby gedood toen hij Harry probeerde te redden uit Villa Malfidus... RIP Dobby, the free elf!

    Dat riep ik dus ook tegen mijn moeder toen ik de film keek (':

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen