Foto bij 06

(Hoe Harry Jenny aankijkt bij de eerste ontmoeting)



Firework:
http://www.youtube.com/watch?v=QGJuMBdaqIw


Het is 2012 dus het liedje Live While We're Young is nieuw in dit verhaal :)

Na een week hard oefenen en weinig slaap, is het vrijdag. De dag van de eerste live show. Een vrouw zit nu mijn make up te doen en ik vraag haar niet te veel te doen. " Ik weet wat ik doe darling" zegt ze tegen me. Ik zeg niets en laat haar haar werk doen. Ze geeft mee een zwarte jurk. "Probeer dit eens, het zal prachtig staan". Ik knik en ga naar de pashok. Ik doe hem aan en ga weer naar buiten. De vrouw kijkt me trots aan. "Dat is de jurk en nu nog de schoenen". Ik knik loop naar een paar zwarte ballerina's met glitters er op. Ik laat ze aan haar zien, maar zij schud haar hoofd. "Deze hakken gaan er perfect bij staan". Ik kijk naar de hakken en mijn mond valt open. "Ik kan daar volgens mij niet eens normaal op lopen, hoe wil je dan dat ik daar mee ga performen. Weet je wel dat we gaan dansen? vraag ik aan haar. "Trek ze aan, ze passen perfect bij je outfit" zegt ze dreigend. Ik kijk haar met grote ogen aan. Ik pak snel de ballerina's en ren snel weg.

"Hé kom terug" schreeuwt ze en rent achter me aan. Ik zie er uit als een idioot, ik ren op blote voeten en met ballerina's in mijn handen tussen een heleboel mensen die helemaal opgemaakt zijn en interviewers. O nee interviewers. "Jennifer waarom ren je weg? Jennifer beantwoord onze vraag aub?" vragen de journalisten. Nu rent niet alleen die vrouw achter me aan maar ook een paar journalisten. Ik probeer harder te rennen en zie Simon mij verbaasd aan kijken. O kan dit nog erger worden.

Blijkbaar wel, want voor ik het weet kom ik hard tegen iemand aan. "Sorry sorry het spijt me, ik zag je niet" zeg ik en kijk op. Ik zie Harry Styles voor me. "Maakt niet uit, je hoeft je niet zo vaak te verontschuldigen" zegt hij lachend. Hij kijkt naar mijn voeten en naar mijn handen. "Waarom heb je geen schoenen aan?" vraagt hij aan me en probeert zijn lach in te houden. "Lang verhaal' zeg ik zuchtend en dan pas realiseer ik me dat die vrouw en de journalisten nog achter me aan zitten. "KOM HIER JIJ" hoor ik de vrouw schreeuwen. Ik kijk bang naar achter en ik wil snel weer rennen. Ik zie dat Harry me op een rare manier aan kijkt, maar ik negeer het. "Het was leuk je te ontmoeten, ik ben een grote fan by the way. Als ik kon zou ik blijven, maar ik wil nog leven" zeg ik tegen hem. Hij kijkt me verward aan. "Jennifer Jennifer" hoor ik de journalisten. Dit keer ren ik echt weg.

Ik stop als ik Jade zie. "JADE JADE HELP PLEASE" zeg ik buiten adem. Ze kijkt me verbaasd aan. "Hé wat is er? vraagt ze. "Verstop me, er zit een vrouw achter me aan en een paar journalisten' zeg ik haar nog steeds buiten adem. Ze knikt en verstopt me achter een enorme container. Ze kijkt om haar heen als ze de journalisten en de vrouw ziet voorbij lopen en als ze weg zijn kom ik naast haar staan. "Dat was me een avontuur" zeg ik. "Waarom gingen ze achter je aan? vraagt Jade. "Lang verhaal, die vrouw wou me hele hoge hakken laten dragen op stage. Ze is helemaal gek" zeg ik tegen haar. Ze lacht en houd mijn hand vast. "Je bent echt gestoord" zegt ze hoofdschuddend.

"Je ziet er prachtig uit Jade" zeg ik tegen haar. "Thanks, jij ook" zegt ze. We lopen naar de andere groups en we zien Kelly als een gek naar ons toe rennen. "Oké, luister ik weet dat jullie allemaal nerveus zijn, maar jullie kunnen de anderen de grond in boren. We hebben hard geoefend en nu moeten we laten zien dat de groups de beste zijn" zegt Kelly en we zien Sam het hardst joelen. Ik en Jade lachen om haar en gaan naast haar staan. "Ik hoor jullie niet, harder" zeg Kelly. We schreeuwen allemaal en ze klapt in haar handen. "That's what I'm talking about" zegt ze en geeft ons allemaal een high five.

Sam kijkt verbaasd naar me. "Waarom heb je geen schoenen aan? vraagt ze aan me. Ik sla met mijn hand tegen mijn hoofd. "Ik kom er aan" zeg ik en ren snel naar de container. "He ik had ze toch echt hier gelaten, o nee wat nu? Ik heb geen schoenen. Dit moet mij gebeuren" mompel ik. Ik hoor gelach naast me en ik kijk verbaasd naar de persoon naast me. "Zoek je deze" zegt Harry Styles. Ik word rood en pak ze knikkend aan. Mooi, ik heb me al twee keer verschut gezet voor hem. "Dank je" zeg ik zachtjes en wil weg lopen. "Hé jij bent toch Jennifer Jackson" zegt hij achter me. Wat?!? Hij kent mijn naam. Ik draai me om. "Hoe weet je dat? vraag ik hem stotterend en met grote ogen. "Ik heb je gezien op tv, je bent heel goed. Mijn stem heb je, ik ben benieuwd hoe je bent met je groep" zegt hij tegen me en kijkt me met een blik aan die moeilijk te beschrijven is. "Uuhm bedankt, jij bent ook geweldig" zeg ik tegen hem. Ik zet me zelf alleen maar meer verschut. "Bedankt" zegt hij en kijkt me geamuseerd aan. Ik wijs naar achter en zeg"Ik moet gaan, ze zijn vast aan het wachten op mij". Hij knikt. "Tot de volgende keer Jenny, als ik je zo mag noemen natuurlijk" zegt hij en zijn kuiltjes worden zichtbaar. Volgende keer? "Uuhm ja natuurlijk mag dat, bye" zeg ik tegen hem en loop snel weg. Nu maar hopen dat ik niet ga struikelen.

Ik kom gelukkig weer bij de groups aan zonder te struikelen en doe mijn ballerina's aan. "Waar was je ? vraagt Jade aan me als ze me ziet komen. "Ik zocht de ballerina's" zeg ik mompelend tegen haar. "Gaat het wel? vraagt ze me ongerust. Ik knik. "Gewoon een beetje nerveus." zeg ik tegen haar. Ze knikt begrijpend en zegt "Ik ook". "Dat is niet nodig, jullie zijn top en gaan het perfect doen" zegt Sam en doet haar armen om ons heen. We knuffelen elkaar.

"Wie moet eerst op? vraag ik. "Union J" zegt Jade. Ik knik en kijk voor me uit. De show begint en Kelly kondigt Union J aan. De jongens zingen het liedje call me maybe en we zingen ook mee. "Ze doen het echt goed he" zegt Jade. We knikken en horen de jury's reacties. "Het was een goede performance, maar ik verwachtte toch meer" zegt Simon. Ik kijk met open mond naar de scherm. "Wat? Vond hij dat niet goed. Ik voel me misselijk worden" zeg ik. Wat gaat hij over ons vertellen? "Relax, we hebben Kelly, kijk maar wat ze gaat doen" zegt Sam met een glimlach en ze knijpt in mijn schouder. "Union J , niet luisteren naar hem. Jullie waren geweldig, het podium zong mee. Iedereen was aan het dansen. Ik ben trots op jullie" zegt Kelly. De jongens knikken blij naar haar en ze gaan van de stage af.

"Jullie waren geweldig" zeggen we tegen ze en ze knikken blij naar ons. George blijft ietsje langer kijken naar Jade, maar dan gaat hij ook mee met de jongens. Na dat dat alle acts hebben gezongen behalve wij. "Het zijn 5 jongens die meededen aan de x factor in 2010. Het is One Direction" zegt Olly Murs. Je ziet de video dat zegt wat ze allemaal hebben behaald en dan zien we ze. Ze zingen hun nieuwe liedje 'Live While We're Young'. We dansen mee en iedereen juicht als ze klaar zijn. "En jongens deze 2 jaar waren geweldig voor jullie, vertel ons hoe dat voelt? vraagt Olly aan hun. "Het is absoluut geweldig en het feit dat we het met z'n vijven doen, maakt het nog leuker" zegt Liam. " Hebben jullie de kandidaten gezien? vraagt hij aan ze. "Ja ik heb er een paar gezien, maar eentje steekt er uit voor mij" zegt Harry. Ik kijk met grote ogen naar het beeld. Hij heeft het vast niet over mij. "Wie is het? vraagt Olly en de jongens kijken hem ook nieuwsgierig aan. "Als je iemand met ballerina's ziet dan weten jullie het" zegt hij en lacht zacht. "Oke dames en heren, let op ballerina's" zegt Olly. "Dames en heren, give it up for One Directon" zegt Olly en ze lopen weg.

OMG, ik heb ballerina's aan. Ik moet snel andere schoenen vinden. Ik wil liever die hakken dragen dan met deze ballerina' s op stage. "Sparks, jullie moeten op in 30 seconden" schreeuwt een man. O Shit. Ik kijk snel naar alle meisjes en zie gelukkig dat er meerdere mensen ballerina's aan hebben. Ik ben ook echt dom dat ik dacht dat hij het over mij had.

"Ik heb veel vertrouwen in deze groep. Ze gaan Firework zingen van Katy Perry. Dames en heren het is Sparks" zegt Kelly en je ziet op het scherm ons oefenen. Ik kijk naar het scherm en word rood. Je ziet mij hard wegrennen, omdat ik taart had gegooid op Sam. Hebben ze dat gefilmd? Ik lach en Sam kijkt me nep boos aan. "Ik krijg je nog wel". Je ziet ons zingen en dansen en we praten over ons zelf. Ik hoor veel gejuich, dat is een goed teken hoop ik. Ik slik en we knuffelen elkaar. "We kunnen dit" zegt Sam tegen ons.

"Sparks, nu op jullie plaatsen" zegt de man. We gaan achter de schermen staan en wanneer de schermen uit elkaar gaan begin ik gelijk met de muziek. Ik verlies me zelf helemaal in de muziek. Ik maak gezichtsuitdrukkingen die er bij passen. We zingen samen het refrein en pakken elkaars handen vast. Wanneer de beat begint kijken we elkaar en en gaan we naar onze plaats. Sam start haar solo en ik en Jade doen ons dansje en zingen rustig met haar mee. Ik doe het refrein en kijk serieus naar voren. Het publiek juicht en klappen mee. Jade begint met haar stukje. Ik zing de hoge noten en Sam en Jade zingen verder. We dansen rustig naast elkaar en als de muziek stopt springen we tegelijk zoals afgesproken.

We horen hard gejuich en Kelly staat op. Ze maakt een dansje en klapt hard voor ons. Ik adem diep in en uit. "Jullie waren geweldig dames, wat een afsluiting van de show. Jullie hebben daarnet bewezen dat Kelly en Simon goed hebben gedaan toen ze een groep van jullie maakten" zegt Cheryl. "Thank you" zeggen we buiten adem tegen haar. "Jullie waren perfect, er is een plaats voor jullie in de industrie. De band die jullie nu al hebben met elkaar en dat in twee weken. Geweldig" zegt Louis. Sam doet haar armen om ons heen en we bedanken hem. Simon blijft stilletjes kijken naar ons en we knijpen nerveus elkaars handen fijn. "Dat was absoluut geweldig" zegt Simon en legt nadruk op elke woord. We knuffelen elkaar en kijken hem ongelovig aan. "De harmonies, jullie band, alles was geweldig. Jullie zijn absoluut geweldig, ook al zijn jullie niet mijn act. Ik wil absoluut dat jullie in de finale komen" zegt hij. We springen blij op en neer.

Olly komt naar ons toe. "Hoe voelen jullie je door al die goeie reacties? vraagt Olly aan ons. "Absoluut geweldig, dat hadden we absoluut niet verwacht" zegt Jade. We knikken.We willen net lopen tot Simon ons stopt. "Ik heb een vraag voor Jennifer" zegt Simon. Ik kijk hem verbaasd aan, o nee gaat hij wat ergs zeggen. "Ik zag je net hard weg rennen backstage, wat was er aan de hand? vraagt hij. O nee. Ik schraap mijn keel en krab aan mijn nek. "Uuhm. Volgens mij mag de vrouw die me opmaakte me niet meer" zeg ik snel tegen hem. Sommige mensen lachen. "Waarom? vraagt hij geamuseerd. "Het is niet mijn schuld , ze wou me zulke hoge hakken laten aandoen. Ik kan er volgens mij niet eens op lopen en dat zei ik tegen haar, maar ze negeerde me. Dus ging ik wegrennen en toen kwamen de journalisten achter me aan, omdat ik op blote voeten aan het rennen was" zeg ik het eerste stuk snel en laatste stuk fluisterend. Iedereen lacht en Simon zegt"Je had ook gewoon kunnen weigeren" zegt hij. "Je moest er bij zijn dan zou je het begrijpen" zeg ik en voel mezelf rood worden. Simon lacht en zegt" Je bent me er ééntje".

We lopen weg en backstage doe ik mijn handen voor mijn gezicht. "Ik heb mezelf helemaal verschut gezet en dat op de eerste live show" zeg ik tegen Jade en Sam. Ze lachen. "Nee je hebt je zelf niet verschut gezet, iedereen mag je" zegt Sam. Ik knik en loop naar de tafel met de drankjes. "Je was geweldig daarnet" hoor ik achter me. Ik draai me geschrokken om en zie Harry.




Vinden jullie het wat? Ik wil graag horen wat jullie er van vinden

Reageer (1)

  • LotteEijg

    I love your storyy!!!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen