Foto bij 5. The Pursuit

Hier is het vijfde hoofdstukje
Hope u like it ^^

Iedereen die mee ging op onze expeditie had zich verzameld door het kasteel. Onze groep bestond uit Scorpius, Leo, ik en onze beschermers. ‘Ik blijft het een slecht idee vinden’ mopperde Enora. ‘Ik denk dat we er veel wijzer van zullen worden’ zei ik. ‘Als we vanavond nog niet terug zijn, mag je ons te hulp komen’ zei ik tegen generaal Reno en Camille. Ik transformeerde en Jason sprong op mijn rug. Scorpius en zijn beschermer Olivier hadden een zwart paard waar ze op reden en Leo transformeerde zich in een leeuw en Luigi sprong op zijn rug. Net toen we wilde vertrekken pakte Enora mijn pols vast. ‘Beloof me dat jullie allemaal terug keren?’ vroeg ze. ‘Dat beloof ik’ zei ik en ik ging voorop gevolgd door de andere.

Het duurde niet lang voordat we aankwamen bij ons oude paleis. Overal gingen rode vlaggen met het Yin en Yang teken erop. We wisten precies waar alle schuilplaatsen zaten van het paleis dus we konden de poortwachters met gemak omzeilen. Halverwege de muur was een plek die niet bewaakt werd en we transformeerde allemaal terug en Scorpius maakte zijn paard vast aan een boom. Daarna slopen we voorzichtig naar de muur en beklommen hem. Toen we over de muur keken, zagen we de sterrenbeelden staan tegenover Yin en Yang. We waren bedekt door bomen zodat ze ons niet konden zien. Ik kreeg een huivering toen ik Virgo tussen de oosterse sterrenbeelden zag staan. Nog niet zo lang geleden was ze mijn partner geweest, maar die tijd leek al erg lang geleden. Ik wist dat ze me nog steeds haatte doordat ik Ophiuchus vermoord had. Naast haar stond Robijn, haar beschermster. ‘Het plan is dus duidelijk’ bracht de stem van Yin uit mijn gedachte. ‘Yang en ik zullen naar de oude tempel gaan en jullie zorgen ervoor dat de noordelijke kolonies van de ecliptianen worden aangevallen. Hopelijk zullen we nu wel vinden wat we zoeken, zodat we niet weer onnodig seres opofferen voor niets’. Ik keek Jason aan en hij keek mij op dat moment ook aan met dezelfde blik. ‘Komt voor elkaar’ zei Draconem. ‘Ik weet zeker dat jullie nu wel de vergiftigde hamers zullen vinden’. Ik moest moeite doen om mijn gil in te houden en ik sloeg snel mijn hand voor mijn mond. ‘Dat hoop ik ook’ zei Yang. ‘Dan kunnen we eindelijk is wat meer weerstand bieden tegen Sagittarius en zijn vergiftigde pijl’. Yin en Yang sprongen op een paard en de poorten werden geopend. Wij sprongen van de muur af en verstopten ons tussen de bomen van het bos. ‘Enora en Helena hadden gelijk’ zei ik meteen. ‘Ze zitten weldegelijk achter de vergiftigde wapens aan. Ik stel voor dat we opsplitsen. Een van ons gaat naar terug naar het kasteel om ze te waarschuwen voor de aanval op de noordelijke kolonies. Daarbij moeten ze ook versterking onze kant op sturen. Zeg tegen Enora en Helena dat ze naar de oude tempel toe gaan, misschien weten zij wat dat is. De andere twee gaan achter Yin en Yang aan’. ‘Ik ga wel samen met Leo terug naar het kasteel’ zei Luigi. ‘Ik denk dat wij het snelste het kasteel kunnen bereiken’. ‘Dan gaan wij achter Yin en Yang aan’ zei ik tegen Scorpius. Iedereen stemde mee in en Leo transformeerde en rende met Luigi op zijn rug terug naar het kasteel, terwijl transformeerde ik terug en sprong Jason weer op mijn rug. Scorpius maakte zijn paard los en sprong samen met Olivier op zijn rug. Onze achtervolgingsmissie was begonnen.

Yin en Yang waren al verder weg dan ik had gedacht, dus moesten we nog iets sneller om ze nog in ons zicht te houden. Terwijl schoot de adrenaline door mijn lijf, wetend dat als deze missie niet zou slagen, we een groot probleem zouden hebben. Ik keek achterom en Jason keek mij aan en alsof hij mijn gedachte kon lezen zei hij ‘Het komt goed Sagi, we gaan ze een lesje leren’. Ik knikte en bleef me focussen op Yin en Yang.

Leo


Toen de poortwachters ons aan zagen komen, vlogen de deuren direct open en ik rende samen met Luigi op mijn rug naar binnen. Daar sprong Luigi van mijn rug af en transformeerde terug in een mens. Ik trok de deuren open van de grote zaal en stormde naar binnen. ‘Leo, is er iets mis?’ vroeg Enora meteen. ‘De noordelijke kolonies worden zo meteen aangevallen. Yin en Yang gebruiken het als afleidingsmanoeuvre omdat ze onderweg zijn naar de vergiftigde hamers’. Enora en Helena sprongen tegelijkertijd op van hun stoel. ‘Waar gaan ze heen?!’ vroeg Enora. ‘Naar de oude tempel, alleen ik heb geen idee waar die ligt of wat het is. Sagittarius en Scorpius zijn achter ze aan. ‘De oude engelentempel’ zei Helena meteen. ‘Ga snel naar ze toe!’ riep Libra. ‘Aries, Leo, Gemini, Gemini en ik zullen samen met Reno en Camille naar de noordelijke kolonies toe gaan’. Enora en Helena hielden elkaars handen vast en witte vuurstralen golfden om hen heen. Daarna transformeerde ze in een witte vuurstraal en vlogen de grote zaal uit.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen