Sky

Lexi komt binnen en ik knuffel haar gelijk. "Je weet toch dat je niet hoeft te kloppen." zeg ik tegen haar. "Ja dat weet ik." antwoordt ze lachend. We nemen allebei plaats in de zachte stoelen voor mijn bureau en beginnen gelijk met elkaar te kletsen. Lexi weet dus ook niet wie ze moet fotograferen. Ik heb een raar gevoel over deze shoot en meneer Tomlinson doet ook al zo vaag. Wat ik wel weet is dat ik mijn best ga doen, hoe stom de opdracht ook mag zijn. Ik zal laten zien dat ik mijn werk heel serieus neem. Ik hoop wel dat ik eindelijk een grote klus krijg, maar daar rekende ik eerlijk gezegd niet op. Tot die tijd zal ik ze laten zien wat voor een fotograaf ik ben. Vijf minuten voor de shoot staan we op en zeggen elkaar gedag. Ik loop met mijn camera weg en loop direct naar de studio waar meneer Tomlinson of meneer Payne me zal opwachten. Meneer Payne is een hele aardige man, neemt zijn werk serieus maar kan ook niet streng doen.

Ik stop in de studio waar ik moet zijn, maar ik zie dat er niemand is. Ik begin alvast met mijn spullen goed te zetten. Na twee minuten komt meneer Payne de kamer binnen.
"Niet op tijd Payne." zeg ik hem met een glimlach.
"Ja dat weet ik ook wel, Sky dit is het model wie je gaat fotograferen." zegt hij. Ik kijk achter hem en zie een jongen met bruine krullen. Hij haalt de krullen voor zijn ogen weg en kijkt me met zijn groene ogen aan. Hij is helemaal gekleed in het zwart en ergens komt hij me bekend voor. "Dit is Harry Styles." zegt meneer Payne. Harry Styles, waar heb ik die naam eerder gehoord? Maar natuurlijk. Harry Styles, het wereldberoemde model. Hij heeft al voor verschillende merken gewerkt en heeft aan veel modeshows meegedaan. Ik hoop dat de geruchten over hem niet waar zijn, anders zal het nog wel eens moeilijk kunnen worden om met hem te werken.

"Oké Sky, ik hoef je niet te vertellen hoe belangrijk deze shoot is. Als de foto's goed genoeg zijn dan komen ze op de cover van Vogue. Maar dan wat later, Lexi's model komt namelijk ook op Vogue. In de foto's moet Harry er uit zien als een badboy. Ik heb niet veel tijd meer Sky, denk je dat je het kan?" vraagt hij me. Ik kijk hem vastberaden aan en knik. Hij klapt in zijn handen en zegt "Goed, ga dan maar snel aan de slag en Sky." zegt hij en wenkt me om naar hem toe te komen. "Hij is geen makkelijke". Na die woorden loopt hij snel weg. Ik zucht en loop terug naar mijn camera toestel.

"Je mag daar gaan staan." zeg ik tegen hem en wijs met mijn vinger waar hij moet staan. Hij kijkt me met opgetrokken wenkbrauw aan en loopt naar de plek. "Oké de taak is dat je als een badboy moet overkomen, waarom doe je niet gewoon wat en dan zie ik wat ik ermee kan doen." zeg ik tegen hem.
"Ja laat mij jouw werk maar doen." zegt hij zuchtend. Ik negeer wat hij zei en begin met foto's maken. Na een tijdje stop ik.
"Kan je het er alsjeblieft nuchter uit laten zien?" vraag ik hem. Hij kijkt me met opgetrokken wenkbrauw aan.
"Je moet het er maar mee doen" zegt hij en luistert verder niet naar me.
"Je wilt toch op de cover van Vogue staan? Doe dan wat ik zeg en laten we het snel afmaken. Hoe eerder hoe beter." zeg ik, het laatste stukje fluisterend.
"Als je wat te zeggen hebt zeg het in mijn gezicht." zegt hij en kijkt op me neer.
"Zal ik doen, begin maar." zeg ik en begin weer met foto's maken.
"Juist dat is het, ga verder." moedig ik hem aan. "Recht je schouders een beetje en kijk recht in de lens" zeg ik.

Na een lange shoot zijn we eindelijk klaar. "Dat was het" zeg ik tegen hem. "Zijn jullie klaar?" hoor ik meneer Payne achter me. "Ja we zijn klaar, wil je de foto's zien? vraag ik hem. Hij knikt en ik laat hem alle foto's zien. "Hier staat hij er onverschillig bij, dat past er perfect bij." zeg ik. Hij knikt en luistert aandachtig. "Geweldig werk allebei, de resultaten zijn beter dan ik had verwacht." zegt hij oprecht, waardoor ik me trots voelde. "Vandaag moet ik ze allemaal hebben Sky, ik moet ze vandaag nog opsturen." zegt meneer Payne. "Is goed, je krijgt ze vandaag nog." zeg ik tegen hem.
"En voordat ik het vergeet, je zal nog heel vaak met Harry moeten werken. Hij werkt bij ons voor een paar maanden en jij doet het tot nu toe nog heel erg goed. Ik wist dat ik op je kon rekenen Sky, ga zo door." zegt hij tegen me. Ik kijk hem aan en knik.
"Ik zal mijn best doen". Het maakt me niet uit dat hij een arrogante zak is, ik begin grote klussen te krijgen en dat laat ik niet verpesten door hem. We hoeven elkaar niet te mogen om samen te werken, als het eindresultaat maar altijd mooi is.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen