Foto bij Epilogue

Ik word wakker van een knal en ik kijk op m'n wekker. Gelukkig, het is maar een vuurwerkbom. Ik rek me uit en slinger m'n benen uit bed. Welke idioot heeft verzonnen dat ze om 10 uur al vuurwerk mogen afsteken? Ik loop naar de keuken en als Laika de slaapkamerdeur dicht hoort vallen komt ze naar me toe gerent. Dat arme dier is vuurwerk helemaal niet gewent. Ik schep wat voer voor haar in en loop dan naar de woonkamer als de telefoon gaat en zie op de nummerherkenning dat het Sissi is. Ik weet niet waarom, maar ze heeft volgensmij een tik dat, wanneer ze me belt, het altijd 's ochtends is.
''Hoi'' neem ik op.
''Happy new year''! roept ze vanaf de andere kant van de lijn.
''Jij ook happy new year'' door haar vrolijkheid laat ze mij automatisch glimlachen.
''Wat ga jij doen vanavond? Ik neem aan dat je niet alleen thuis blijft zitten terwijl iedereen het nieuwe jaar samen inluid. Dit is voor jou ook weer een nieuw begin''.
''Ik ga met Harry naar Londen centraal. Kan Laika vanavond bij jou blijven? Ik kan haar niet alleen thuis laten en ik kan haar ook moeilijke meenemen naar een vuurwerkfestijn''.
''Tuurlijk, ik ben vanavond toch bij m'n ouders'' ze zucht nadrukkelijk. Ik weet hoe graag ze naar een nieuwjaarsfeest was gegaan.
''Thanks. Ik zal aan je denken'' zeg ik sarcastisch maar ze weet dat ik het niet zo bedoel.
''En bedankt hé. Maar wees gerust, ik ga me niet vervelen hoor. Damian komt ook'' ik word opeens heel nieuwsgierig. Waarom heeft ze me niks verteld over ene Damian?
''Je hebt me niks verteld over Damian'' zeg ik en ik hoor Sissi weer giechelen als een schoolmeisje.
''Dat leg je ik later wel uit. Anders kom je straks met Laika naar me toe en dan doe ik je haar. Ik heb laatst iets supergaaf gezien en bij m'n zusje lukte het''. Ik neem afscheid en beëindig het gesprek. Ik loop weer terug naar de keuken om koffie te zetten en zie Laika, bang in een hoekje gedrukt. Ik til haar op en schuif het gordijn een stukje opzij. Op het binnenplaatsje zie ik twee jongens samen vuurwerkbommen af aan het steken zijn en er vervolgens een kick ervan krijgen.
''Zie je Laika, niet eng'' ik zet haar weer neer en aai haar over haar kop. ''Je gaat vanavond naar Tante Sissi''.

Ik stap bij Sissi binnen met onder de ene arm een tas en onder de andere arm een verstijfde Laika.
''Wat is er met haar gebeurt''? vraagt Sissi als ik Laika neerzet en ze met de staart tussen haar poten trillend blijft staan.''Ze trilt nog erger dan m'n oma als ze sap in moet schenken''.
''Laika is vuurwerk niet gewent en aangezien honden beter horen dan wij. Ik kreeg haar eerst de deur niet uit, maar toen ze eindelijk buiten stond waren er een paar van die snotapen die rotjes naar haar gooide dus toen kreeg ik haar weer geen meter vooruit dus heb ik haar maar gedragen''. ik trek m'n schoenen en jas uit en we gaan naar de woonkamer. Sissi neemt plaats op de bank met Laika op schoot en ik haal het eerste setje eruit.

Ik kijk nog een keer in de spiegel en haal wat lijntjes onder m'n ogen weg.
''Prachtig'' complimenteert Sissi mij en ik paradeer nog een rondje. Daarna kijk ik nog een keer bewonderend in de spiegel naar m'n new year even-outfit.
''Ik vind m'n haar zo goed gelukt. Waar heb je dit van geleerd''? vraag ik aan Sissi terwijl ze nog een beetje haarlak in m'n haar spuit.
''Ow, gewoon van youtube'' antwoord ze simpel. Daarbij helpt het ook wel dat ze vroeger paard heeft gereden en dus veel met vlechten en dingen heeft kunnen oefenen op paardenhaar. ''Nu ben je klaar voor vanavond''.

Ik loop naar de plek waar ik met Harry heb afgesproken en ik zie heb tegemoet lopen. Het is al gaan schemeren en er word nog steeds hier en daar wat vuurwerk afgestoken.
''Hey schatje'' groet hij me en hij geeft me een kus.
''Hoe is het mop''? oké, dit komt volgensmij wel erg zoet over.
''Prima. Met jou''?
''Prima. Ik heb echt zin in vanavond'' ik had graag gewild dat m'n ouders en m'n broertje en zusje er ook waren maar je kan niet alles hebben.
''Eindelijk kan je het afgelopen jaar afsluiten'' Harry slaat een arm om me heen en we lopen de winkelstraten door naar Londen centraal. ''Ik heb trouwens nog een verrassing voor je'' Harry sluit zijn handen voor m'n ogen en begeleid me naar een plek. Ik loop zo voorzichtig mogelijk, ook al vertrouw ik Harry.
''Ben je er klaar voor''? hoor ik zijn stem als we stil staan.
''Ja'' zeg ik uitbundig en als hij zijn handen weg haalt, zie ik de mensen staan die ik er vandaag graag bij had gehad.
''Alvast een happy new year'' m'n moeder komt naar me toe en ik geef haar een knuffel.
''fijne oud en nieuw zus'' William en zijn vriendin komen naar me toe en overhandigen me een cadeau.
''Van ons allemaal'' zegt m'n vader en ik pak het uit. Ik open het doosje waar een medaillon in zit. Ik open het voorzichtig en er zit een foto van m'n gezin en van Harry in.
''Echt bedankt'' ik hang het om m'n nek en geef ze allemaal één voor één een kus.''Daar drinken we op''. We vervolgen onze weg naar een café.

Harry en ik staan nu op Londen Centraal te wachten op het vuurwerk.
''Bedankt dat je samen met mij het nieuwe jaar goed wilt beginnen'' zegt Harry en ik kijk hem aan.
''Bedankt dat ik dankzij jou het oude jaar vredig kan afsluiten''.
''En dat zal snel volgen''.
''5...4...3...2...1.. HAPPY NEW YEAR''. Harry drukt zijn lippen op die van mij terwijl ik het vuurwerk de lucht in hoor gaan.
Nu kan ik het eindelijk afsluiten.

Happy new year!!! Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2014.
Ik denk niet dat ik morgen al het vervolg erop kan zetten, maar ik probeer het zo snel mogelijk te doen.
Bedankt voor het lezen van dit verhaal en tot in het nieuwe jaar xx

Reageer (5)

  • fxckhemmings96

    Jij ook een Happy New Year!x

    1 decennium geleden
  • RachelMJ

    super leuk
    snel veder
    en jij ook een gelukkig nieuwjaar x

    1 decennium geleden
  • Manonxxx

    Aaaaaaaaaaaaaaaahw <3

    Love it.
    Perfect.

    xx.

    1 decennium geleden
  • Crimbie

    Cute (:

    1 decennium geleden
  • Shanx_x

    Super leuk!!
    Snel verder

    Xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen