Ik zet al mijn kracht om tot snelhied, en ik raas door de piste. de Capitoolmensen joelen naar Casim, die nu op zo'n 6 meter voor mij aan het sprinten is.
Ik mag al direct op baan 1 komen, en ik zie dat Edmund, de jongen uit 2 me voorbijgegaan is. Ik zweet hard en probeer snel te sprinten naar hem toe, om mijn derde plaats te behouden, maar wanneer ik Vulcan achter me zie spurten, heb ik al door dat hij in een mum van tijd van de 8ste naar de 4de plaats is gekomen, en dus een tweestrijd met Casim zal hebben. De jongens uit 9 en 4 proberen hem te volgen, en ik zie dat het meisje uit 6 net haar stok doorgeeft aan de jongen uit haar district. Na lang sprinten zie ik dat de sterke Vulcan me voorbij is gegaan, en de andere beroepsjongen opzoekt voor me. De jongens uit 4 en 9 zijn bijna bij me. komaan, ik wil bij de eerste 4 zitten! schreeuw ik tegen mezelf. maar ik weet toch dat de twee jongens bij me zullen komen. ik geef me even de tijd op te recupereren, terwij ik nu in de 6de positie loop. Vulcan en Edmund zijn al bijna bij Casim geraakt. Nog 300 metere en ik ben er. ik ben volledig hersteld van mijn inspanningen, maar de twee jongens hebben wel al een metertje voorsprong op me, ik sprint snel naar ze toe, en ik ga ze voorbij. nu haal ik al mijn snelheid uit mijn lijf en sprint ik razendsnel weg van de twee jongens. zij hebben lang aan een stuk doorgesprint, zonder een momentje van rust, waardoor ze veel meer uitgeput zijn dan mij. nu ga ik ervoor. ik loop en sprint alsof mijn leven er vanaf hangt.
200 meter voor het einde bessef ik pas dat het ook echt zo is. ik zie dat Jordan een luchtkusje naar me toe blaast, en dan komt de snelheid pas bij mij op.
Het is voor 11. denk ik wanneer ik Casim zie beginnen aan de laatste 100 meter, gevolgd door Vulcan. Dan zie ik pas dat Edmund was gelost en maar 2 meter voor me loopt. Casim laat Vulcan even voor. Wat doet hij nu? denk ik in mezelf, en ik probeer er naartoe te spurten, wat me bij Edmund brengt.
Het publiek juicht hard voor Vulcan, de sterkste beroepstribuut die van 8 plaatsen achterstand naar de Eerste positie kon lopen. en nu dus gaat winnen.
Dan komt Casim zijn turbo op, en probeert hij om voorbij Vulcan te gaan, maar Vulcan loopt aan de leiding in de laatste 10 meter, maar plots geeft Casim een laatste Push aan zichzelf, waardoor hij over Vulcan springt, en als eerste over de streep komt. 11 heeft gewonnen!! ik recupereer 2 secondjes voor ik en Edmund de laatste 100 meter ingaan. Ik sprint zo hard als ik kan, en dan heb ik eindelijk een halve meter voorsprong op de jongen uit 2.
Doordat ik Wat rust heb gehad ben ik ze te slim af geweest. Brons denk ik bij mezelf, terwijl ik loop alsof Edmund achter me aanzit met een mes en ik geen enkel wapen heb. Maar dan komt Edmund zijn turbo, en hij sprint naar me toe, hij gaat me bijna voorbij, en we lopen evensnel over de finishlijn.
Edmund zijn Spurt was supersnel, waardoor hij nog meer dan een halve meter kon goedmaken. Wie is nu Derde?
Er verschijnt een groot scherm in de zaal, waar er een fotofinish van mij en Edmund opkomt, en daaruit blijkt dat ik een halve milimeter sneller was.
'Hoera voor ons! ' roep ik naar Jordan, terwijl ze superblij is. ik kus haar op de wang, en dan komt het bij me op dat ik verliefd ben.
Ik feleciteer Casim met zijn overwinning, en op dat moment zie ik dat de kleine Florian de spurt met de jongen uit 6 verliest. Hij is allerlaatste en kijkt boos mijn richting in. schande van me dat ik nadat we samen hadden gegeten ik hem gewoon genegeerd had, maar dat is zijn probleem.
'We mogen naar het podium Joepie! ' zegt Jordan tegen me.
Een grote lach verschijnt op mijn gezicht, zoeen die alleen maar Thomas op mijn gezicht kon toveren.
'De Winnaars van de Loopwedstrijd uit de 99ste hongerspelen zijn Casim en Elodie, tributen uit district 11!' schreeuwt Ceasar Flickerman met een brede grijns op zijn gezicht. 'HAHAHAHAHAHA' voegt hij er aan toe. 'Tweede plaats, Vulcan uit district 1!' schreeuwt hij dan. 'En ook Ocean! ' voegt hij er snel aan toe alsof hij haar niet vergeten was. 'En op de Derde plaats, Orlando en Jordan uit District 12!' schreeuwt hij met een brede lach.
Jordan en Ik komen hand in hand op het podium en we steken onze armen in de lucht.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen