Foto bij 01 Jan 14

Hierbij stel ik mijn eigen lieve paardenschatje aan je voor. Hij is een Friese Hengst van drie jaar en twee maanden oud. Hij is pas een maand echt zadelmak, Z'n vader is een klasieke fries en z'n moeder een arabo-fries. Hij is de grootste schat van de wereld. Ondanks dat hij een hengst is, is het echt een knuffel kont en een vreetzak. Altijd op zoek naar een wortel of een koekje in de zakken van m'n kleren. Hij kan ook erg ondeugend zijn, vooral onder het zadel, zacht bokken en gekke huppeltjes zijn z'n specialiteit. Hij kan al erg showen en heeft mooie knieactie. Het liefst wordt hij de hele dag gepoetst en gekriebelt, vooral tussen z'n oortjes. Hij erg sociaal in de kudde en gaat nog regelmatig met z'n ouders om. Naar de merries kan hij wel een beetje opscheppen, maar andere hengsten bijt hij niet weg.

Lief Dagboek,

Alweer de eerste dag van het nieuwe jaar voorbij. Joost, Tom en Mathijs waren superbrak, maar dat was aan de andere kant wel schattig, vooral Joost. Die grote spierbundel die in z'n ogen wrijft en tegen Thorin aanleunt om niet op het stro in slaap te vallen, toch wel erg aandoenlijk.
Meneer Baum en gevold zijn weer terug uit Brabantia, waar Lieke and Lotte zich, duidelijk te merken, uitstekend hebben vermaakt. Nico was minder te spreken, maar echt duidelijke uitleg krijg je van de Spanjaarden toch niet.
Na de dagelijkse klussen was het tijd voor mijn eigen lieve paardje. Icedust had al de hele ochtend en twee uur van de middag moeten wachten op z'n aandacht.
Na z'n stal uitgemest te hebben, zette ik hem op de poetsplaats voor een goede douche en een grondige poetsbeurt. Een wit paard bezitten is hard werk dames en heren. Manen kammen, staart uitborstelen, sokken kammen, hoeven uitkrabben en in de teer, dubbel checken voor snot in ooghoeken en neusgaten. Wit hoort echt wit. Vooral omdat hij Icedust heet. Het stof van het ijs, dubbel wit dus.
Dustie vindt het maar wat fijn dat ik meer dan anderhalf uur met hem in de weer ben. Hij strekt z'n nek zo ver als hij kan en laat z'n onderlip helemaal hangen. Hij vind het bijna jammer als ik klaar ben.
Na het poetsen een halfuurtje gelongeerd en een halfuurtje gereden. Hij is nog wat bokkig onder het zadel, maar was vandaag aardig rustig. Heb niets ingewikkelds van hem gevraagd, gewoon wat figuurtjes rijden.... saaaaai.
Na het rijden afgewreven en de zweet plekken uitgepoetst en hem toen in de paddock gezet. Had ik niet moeten doen. Tien minuten rollen en Dustie was Sandy.
Ben thuis wezen eten voordat ik terug naar stal ben gegaan om Icedust binnen te halen en even snel af te borstelen. Niet al te veel interesants gebeurt dus.

-Tinka

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen