- MarshmallowS
- Spelling en grammatica (5 punten max.) = 4
- Originaliteit (5 punten max.) = 3
- Opbouw (5 punten max.) = 3
- Eindoordeel (10 punten max.) = 8

Totaal aantal punten = 18

Toelichtingen: Je hebt een fijne schrijfstijl en als lezer wil je graag weten hoe het afloopt. Op enkele kromme zinnetjes en kleine foutjes na heb je op de grammatica en spelling goed gescoord: 4 van de 5 punten. Qua originaliteit kan ik je niet meer dan 3 punten geven. Deze drie punten krijg je omdat de meeste mensen niet direct aan zakenpartners denken, maar zelfs bij een liefdesverhaal kan het een stuk origineler. Verder is de opbouw prima, 3 van de 5 punten, en voor mijn eindoordeel geef ik dan ook 8 punten. Het eindoordeel van 18 punten is een prima score.

- Cresseyde
- Spelling en grammatica (5 punten max.) = 4
- Originaliteit (5 punten max.) = 3
- Opbouw (5 punten max.) = 1
- Eindoordeel (10 punten max.) = 6

Totaal aantal punten = 14

Toelichtingen: Het duurde lang voordat ik begreep waar je over schreef. Daarom heb ik zo weinig punten voor de opbouw gegeven: het was vaag, een onduidelijk verhaal met een wat aparte opbouw. Aan de andere kant vond ik het onderwerp wel origineel (ik heb nog nooit eerder over een evolutie bij studenten gehoord) en je hebt mooi gebruik gemaakt van metaforen, dus daar heb je dan weer 4 punten voor gekregen. Ook had je, op enkele grammaticale zinnen die wel ietsje beter hadden gekund, weinig fouten en daarom heb je ook daar 4 van de 5 punten behaald. Eindoordeel worden er 6 van de 10, al geef ik je hierbij het voordeel van de twijfel. Ik heb het gevoel dat je meer in je hebt en ik hoop dat je dat bij de volgende opdracht ook laat zien.

- Moriaty
- Spelling en grammatica (5 punten max.) = 4
- Originaliteit (5 punten max.) = 5
- Opbouw (5 punten max.) = 3
- Eindoordeel (10 punten max.) = 7

Totaal aantal punten = 19

Toelichtingen: Je hebt enkele interpunctiefouten, vandaar dat je niet het volle aantal punten hebt gekregen bij Spelling en grammatica. Ook de opbouw van het verhaal was redelijk standaard (vandaar dat je ook 3 van de 5 - het gemiddelde - aantal punten krijgen), maar je hebt toch de meeste punten gescoord op originaliteit. Een prinses die van boeken houdt, dat vind ik erg leuk bedacht en daarom heb je daarom ook de maximale vijf punten gekregen. Gezien het einde wel ietwat afgeraffeld is, heb je voor het eindoordeel 7 in plaats van 8 punten, maar met een eindscore van 19 heb je het prima gedaan!

- Jafar
- Spelling en grammatica (5 punten max.) = 4
- Originaliteit (5 punten max.) = 4
- Opbouw (5 punten max.) = 5
- Eindoordeel (10 punten max.) = 8

Totaal aantal punten = 21

Toelichtingen: Ik vond het een bijzonder verhaal! Doordat ik helemaal op het verkeerde been gezet ben, geef ik je voor originaliteit maar vooral voor opbouw veel punten. Deze twee gaan bij jou ontzettend goed samen. Ik heb weinig op- of aanmerkingen (ik kan natuurlijk op details ingaan, maar dat doe ik niet). Het enige wat ik jammer vind, is dat ik weinig achtergrondinformatie krijg, maar dat is meer dan logisch. Ten slotte heb je niet veel woorden waarin je het verhaal moet schrijven. Al met al vind ik dat je terecht de 21 punten hebt verdiend die ik je geef!

- Starkey
- Spelling en grammatica (5 punten max.) = 4
- Originaliteit (5 punten max.) = 4
- Opbouw (5 punten max.) = 3
- Eindoordeel (10 punten max.) = 8

Totaal aantal punten = 19

Toelichtingen: Een erg leuk verhaal. Een leuke, simpele opbouw, maar je hebt het wel goed uitgewerkt. Wat me vooral erg bevalt, is hoe jij van het thema 'liefde' zoiets leuks hebt gemaakt. Uiteindelijk is dit het meest cliché thema en je hebt er toch nog een unieke draai aan weten te geven, door je hoofdpersoon iemand te laten ontmoeten via de paraplu (hoewel dat ook wel weer in films is voorgekomen, maar ja. Dat is alles inmiddels wel ;)). Ik heb weinig kritiekpunten en daarom krijg je 19 punten.


Op- of aanmerkingen kun je als reactie achterlaten!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen