Foto bij Hoofdstuk 17

Green Day klonk door Maroons oortjes. Haar telefoon lag voor haar op de tafel. Ze zat in het vliegtuig naar Sydney, waar ze een aantal dagen zouden blijven en vier shows zouden doen. In de stoel tegenover haar zat Harry. Hij was verdiept in zijn telefoon. Samen met de andere jongens, haar vader, Sheng en Ruby hadden een deel van het vliegtuig voor zichzelf. Rechts achterin zaten Rick en Ruby. Rechts voorin Liam en Zayn. Maroon en Harry zaten links in het midden. Ze wist niet waarom hij bij haar was komen zitten, maar eigenlijk was ze daar wel blij mee. Aan beide kanten van de tafels stonden zes stoelen, wat ervoor zorgde dat er dus ruimte genoeg was. De vlucht duurde ook niet zo lang. Een uurtje of twee.
Ze hoorde Harry iets zeggen. Vragend keek ze naar hem op. Hij herhaalde het nog een keer, maar door de muziek kon ze hem niet verstaan. ‘Wat zei je nou?’, vroeg ze, terwijl ze de oortjes uit haar oren haalde. ‘Dat je nu ineens veel meer followers hebt’, zei hij voor de derde keer. ‘Oh, dat…’. Ze pakte haar mobiel en zette de muziek uit. ‘Ja, ik krijg de hele tijd notificaties, echt heel irritant’. Ze legde haar mobiel met de oortjes op de tafel voor haar. ‘Nou, zo te lezen vind je het tot nu toe in ieder geval heel erg leuk’. Hij grijnsde naar haar. Ze rolde met haar ogen. ‘Ja, dat zet mijn vader er allemaal neer, ik tweet nooit wat’. Harry lachte.
Het was een moment stil. Hij leek wat te willen zeggen, maar deed het toen toch maar niet, waarna hij zijn blik afwendde. Maroon draaide zich een kwart slag om in haar stoel en legde haar benen, onder de leuning door op de stoel naast haar. Met haar rug zat ze tegen de armleuning aan de andere kant. ‘Zeg het maar, hoor’. Ze keek weer zijn kant op. Hij keek haar aan. ‘Dat wat je eergister had… Na je optreden… Heb je dat vaker?’. Ze keek de andere kant op. Eigenlijk wou ze het daar helemaal niet over hebben. ‘Sorry’, zei Harry snel. ‘Ik had het ook niet moeten vragen’. Ze schudde haar hoofd. ‘Nee, het is niet erg’. Ze zuchtte.
‘Ik had een paniekaanval’, vertelde ze. ‘Dat heb ik al sinds ik een jaar of tien was’. Ze keek weer naar hem op. Hij luisterde aandachtig naar haar. ‘Ik krijg ze vaak als ik onder veel druk sta, of te maken krijg met hele grote groepen mensen’. Hij knikte. ‘Maar, zou je dan, zoals vanavond, niet weet z’n aanval krijgen?’. Ze knikte. ‘Dat is heel goed mogelijk’. Hij fronste lichtjes. ‘Waarom… Ja, niet stom bedoeld, ofzo, maar waarom doe je het dan nog?’. Haar mondhoeken trokken lichtjes omhoog. Ze wou het hem wel vertellen, maar aangezien haar vader op een paar meter afstand zat, leek haar dat niet zo verstandig. ‘Dat vertel ik nog wel een keer, goed?’. Hij knikte. ‘Is goed’. Hij keek weer van haar weg, terug naar zijn telefoon.
Haar ogen gingen over hem heen. Ze ergerde zich aan hem, nog meer dan aan Ruby. Ze haatte hem. Ze wist dat haar vader, als zou hij dat nooit toegeven, meer van hem hield dan van haar. Ze wist het geweest. Ze kneep haar ogen lichtjes samen. Ze wou hem breken. En goed ook. Een enthousiast gevoel kwam in haar op. Ze zou hem kapotmaken.
‘Wat betekent dat hartje eigenlijk?’, vroeg Harry ineens. ‘Welke?’. Ze volgde zijn blik naar haar linkerarm. Ze had de mauwen van haar cardigen opgestroopt, zodat haar onderarmen te zien waren. ‘Die met ‘one love’ eronder’, antwoordde hij. Ze keek er even naar. ‘Dat het niet uit maakt of je van mannen of vrouwen houd, alle liefde is gelijk’, legde ze uit. ‘Oowh, zo, ik dacht dat die voor je vriendje was, ofzo’. Hij lachte even. Ze lachte schijnheilig mee, al vond ze het helemaal niet grappig. ‘Nee, ik heb geen vriendje’. Hij knikte. ‘Dus je support gay rights? Ben je zelf ook gay, of…?’. Ze zag aan de manier waarop zijn gezicht veranderde, dat hij niet helemaal zeker was of hij het wel moest vragen. Ze lachte weer. ‘Nee, hoor, wees maar niet bang’, zei ze met een knipoog, waarna hij glimlachte.
‘Louis, Ashley komt morgen aan in Sydney’, deelde Rick mee. Maroon keek om. ‘Waarom?’, vroeg Louis. Hij liep net door de gang hun stuk van het vliegtuig weer binnen. Sheng liep achter hem aan. ‘Omdat jullie de laatste tijd niet zo vaak samen gezien zijn en de fans denken dat jij en Olivia uit elkaar zijn’. ‘Oke…’, mompelde Louis. Hij liep verder en kwam naast Harry zitten. Maroon keek weer richting de jongens. Louis keek niet erg blij, zoals gewoonlijk. Hij werd niet echt vrolijk van het vooruitzicht dat hij morgen de hele dag handjes moest vasthouden met zijn nepvriendin.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen