'Het ga je goed' wijze woorden van Orlando spoken in mijn hoofd.
Nee, het gaat helemaal niet best met mij, want ik moet zometeen de arena in. ik ben een hongerspelen tribuut, daarmee kan het toch nooit goed gaan?
Ik stop met over zulke dingen na te denken en ik kom de Arena in. Ik zie overal veel gebruikte dingen, en een paar meter voor me een gesloten grote schuifpoort waar er opstaat: 'Extra wapens.' ik stap er naar toe, en steek mijn handen onder het kiertje van de poort.
Een paar spelmakers kijken verbaasd op, maar de meesten hebben me nog niet gezien. Ik haal al mijn kracht uit mijn spieren, en probeer om de poort naar boven te krijgen. ik forceer mijn lichaam, het zweet drupt van mijn hoofd, pijn in mijn armen, mijn geweldige spieren die krachtig de poort proberen omhoog te duwen. maar het lukt niet. tot plots de poort een decimeter omhoog schiet en er een slotje van valt. nu is het veel gemakkelijker om hem op te tillen.
Een paar verbaasde spelmakers, en voor de rest wat ongeinteresseerde mensen zitten naar me te kijken, de rest zit te eten.

Dan neem ik een superglanzend en vlijmscherp metalen zwaard vast, dat schittert in het zon- uhm kunstlicht.
Ik neem het vast en ga er mee aan de slag. een bovenhandse uithaal naar een pop die hem in twee hakt, 3 poppen onthoofd, eentje met een steek recht in zijn hart, een tegenaanval van een pop, ik die wegduik en het zwaard recht in zijn rug steek, me omdraai en een nieuwe pop kapotsla.
En dat allemaal in 5 seconden. De spelmakers kijken me verwonderd aan. en zo ga ik nog wel een paar menuten voort.
Tot de training is afgelopen.

Ik kom naar het verdiep van district 12, en loop recht in de armen van Portia en Haymitch.
'Hoe ging het?' vraagt Haymitch snel aan me. 'Goed , ik hem mijn zwaardkunsten en spieren eens getoond.' antwoord ik gewoontjes.
'Prima' antwoordt de man tevreden. 'Prima' herhaalt hij nog eens, gerustgesteld. Orlando vertelt hem ook over zijn klim, en Haymitch is best wel onder de indruk, maar vindt mij geweldig, terwijl ik mijn training niet zo 'n spektakel vind.
Dan komen de punten op tv. District 1. Vulcan heeft een 12, Ocean een 8, Edmund een 9, Lia een 10, Swaggerboy 12, dat vindt ik heel erg bijzonder.
De tributen uit 7 hebben allebei een 8, wat hoog is voor hun district. die uit 8 een 7, net zoals de jongen uit 11.
District 12. Orlando Lumberjack. het is heel stil in deze kamer, en iedereen kijkt geinteresseerd op. '9'
Effie slaakt een gilletje, en omhelst Lando net als ik dat doe, we zijn heel erg blij voor zijn score. 'Hoe heb je dat voor elkaar gehaalt'
vraagt Cinna plagend. 'Moonshine' hoor ik nog net.
Ik kijk op naar de tv, en ik zie dat er ook een 9 tevoorschijn komt. ik ben superblij, en Effie slaakt ook weer een gilletje, maar nu nog veel enthousiaster.
Ook Haymitch en Portia feleciteren me, en deze dag kan niet meer stuk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen