Foto bij De Zuidelijke Waterstam - 2

Mijn glimlach stierf tijdens het lezen van de brief echter weg.

Lizzie

Gisteren zijn hier twee mannen van de Zuidelijke Waterstam aangekomen, behoorlijk ziek doordat ze graatmager waren, totaal uitgeput en niet eens voldoende kleren droegen om zo’n reis te maken. Ze zijn gevlucht uit hun stam en hebben er weken over gedaan om ons te bereiken met een klein bootje. Ze weigerden alle verzorging tot ik beloofde hen te helpen, hen en vooral hun stam.
Ze vertelden me dat ze niet beter af waren dan tijdens de oorlog, dat de soldaten van de vuurnatie die daar nog zijn, hen vreselijk behandelen, dat ze zelfs hogere belastingen eisen dan tijdens de oorlog en dat ze nog steeds bijna niet mogen sturen. Iedereen die niet doet wat die soldaten vragen, zou in de gevangenis gegooid worden, zelfs kinderen.
Lizzie, denk niet dat ik je ergens van beschuldig. De dorpjes van de Aarderijk hier in de buurt waar soldaten zijn, hebben voor zover ik weet geen problemen en daar gaat Thomatio elke maand even kijken hoe alles vordert, zoals je weet door de rapporten die hij je gestuurd heeft. Maar in de Zuidelijke Waterstam zijn er volgens mij wel echt problemen, zelfs als deze mannen wat overdreven zouden hebben.
Het is nog steeds een Waterstam, en al ben ik officieel alleen bevoegd voor de Noordelijke Waterstam, ik kan hen niet in de steek laten, maar ik weet niet wat ik kan doen. Daarheen gaan met krijgers van hier lijkt me niet de juiste oplossing, sowieso wil ik geen oorlog ontketenen, maar helaas is dat wel wat ze bijna van me eisen. Zij geloven niet dat jullie het wel goed bedoeld hebben, al is het hier wel goed, maar hier is natuurlijk niemand van de Vuurnatie.
Ik heb je hulp nodig, ik kan het hier niet bij laten. Kan je alsjeblieft uitzoeken of je iets voor hen kan doen?

Yue





Vraagje:
Ik doe zoals elk jaar mee aan de Paul Harland Prijs en ik zoek mensjes die mijn kortverhaal even zouden willen nalezen. (Vooral op verhaallijn en duidelijkheid, spelling enzo is nog niet zo belangrijk.) Het is een verhaal van net iets meer dan 10.000 woorden (19 pagina's in word) en ik zou het graag tegen half februari terug hebben.
De Meermin
Koningin Chrysante van het volk der Gorgona's is dolgelukkig als ze eindelijk een zoon krijgt, zeker aangezien kinderen krijgen bij haar volk niet vanzelfsprekend is. Ze komt echter voor onverwachte problemen te staan, als blijkt dat één van de minnen die haar zoontje moeten zogen niet aan de gebruikelijke vereisten voldoet.

Reageer (3)

  • Gisborne

    Snel verder! <333333333

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    En het kan ook nooit eens gemakkelijk gaan...

    snel verder

    1 decennium geleden
  • Altaria

    Ik wil best kijken of ik je verhaal kan nakijken maar ik kan hem dan pas in feb terugsturen (heb het heel erg druk) is dat erg?

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen