Foto bij Perfect pancakes

deze pancakes maakt mijn moeder soms voor mij als ik haar heel lief aankijkt! het kost ongeveer 25 minuten + 30 minuten wachttijd.

voor 8 personen
-12 grote biologische eieren
-560 ml halfvolle melk
-460 gram zelfrijzend bakmeel
-2 tl bakpoeder
-800 gram zachte geitenkaas of ricotta
- 1 el poedersuiker
- 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 2 sinaasappels, schoongeboend
- 4 el suiker
- 1 kaneelstokje
- 900 gram ontpitte en gehalveerde kersen
- paar klontjes boter


1. Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat het 30 minuten rusten.

2. Klop de kaas of ricotta met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart!

3. Doe de suiker in een pan en schep er 2 el water bij. voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot je meer een meer belletjes in de siroop ziet. Voeg nu de kersen toe en roer ze door het siroop. Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 minuten op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.

4. Als je klaar bent om de pannenkoeken te bakken, klop je je eiwitten met een snufje zout stijf en spatel je ze voorzichtig door het beslag. Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe. Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.

5 Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen