Foto bij frambozenbrownies

dit recept heb ik samen met mijn vriendin om middernacht gemaakt. We gingen onze bucketlist afmaken en daar stond op: een brownie maken om middernacht. Dat werd uiteindelijk dit recept. Er zit voor mij een leuke herinnering achter en het is nog lekker ook! het kost 20 minuten om te maken + 30 minuten oventijd + 2 uur wachttijd

voor 18 stuks
-250 gram boter
-250 gram pure chocolade
- 1 vanillestokje
-6 eieren
-200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
-2 bakjes frambozen
-100 gram witte chocolade
-ovenschaal, 34 x 23 cm, ingevet en bedekt met bakpapier


1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de pure chocolade in stukken ( je kan ook de chocola in een diepvrieszak doen en dan erop slaan met een deegroller). Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter. Laat staan, zodat de chocolade smelt.

2. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe dit met de eieren in een grote kom. KLop in 3 minuten luchtig met een mixer en voeg in delen de suiker toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door. Meng 1 bakje frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal

3. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Neem it de oven en in 2 uur afkoelen. Snij in stukken en serveer met slagroom (H)

Reageer (1)

  • Snuf

    MMMM ziet er lekker uit ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen