Foto bij new york cheesecake

dit recept had ik met mijn vriendinnen gemaakt voor een kookopdracht van school. We hebben er uiteindelijk een 9 voor gekregen! ik vind cheesecakes echt verschrikkelijk lekker en dit is ook 1 van mijn favoriete recepten. het kost ongeveer 20 minuten om te maken + 1 1/2 uur oventijd + 5 uur wachttijd.

voor 12 personen
-200 gram digestive biscuits
-100 gram gesmolten boter
-1 tl gemalen kaneel
-6 pakjes mon chou
-2 el bloem
-175 gram witte basterdsuiker
-3 eieren
-1 bekertje crème fraîche
-springvorm
-keukenmachine

1. verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Doe in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de mon chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.

3. Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. LAat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

tip: om het af te maken kan je als je het serveert een rode vrucht erop leggen (aarbei bijvoorbeeld) en wat gesmolten chocola eroverheen te strooien

Reageer (1)

  • Snuf

    Mjam ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen