Foto bij De 100e Hongerspelen - 300

Ja, ik moet het toegeven, jullie hadden gelijk. Ik heb de 300 toch nog gehaald. Ik had verwacht het 'einde' korter te kunnen schrijven, maar dat was dus niet het geval, hebben jullie even geluk ;)
Ik heb intussen het verhaal volledig afgerond in word, en het worden uiteindelijk zo'n 320 deeltje.


Ik twijfel nog steeds of ik verder ga en een vervolg ga schrijven. Ik heb wel een aantal ideeën, maar niet genoeg voor een heel verhaal. Dus ik zou zeggen, als jullie nog ideeën hebben van wat er zou kunnen gebeuren, laat maar weten, en misschien komt er dan toch nog een vervolg. (vooral dingen waar Katniss als presidente of Ian en Vania nog mee te maken krijgen, zouden welkom zijn)

“Kom, Rue, dan zing ik nog een mooi liedje voor je”, beloofde Carsta. Met tegenzin gaf Rue toe.

En toen begon het: de film. Zoals bij de eindes van alle Spelen, duurde hij drie uur. Vania kroop dicht tegen Ian aan. Er was niemand die hier onberoerd bij bleef.
Eerst kwamen er fragmenten van de boetes, de vrijwilligers die zich voor een ander hadden opgeofferd werden getoond. Dan de rit door het capitool, natuurlijk met de zoen van Vania en Ian. Vooral degenen die het niet lang volgehouden hadden in de arena komen hier aan bod. Stukken van de trainingssessies werden getoond, trainingsscores van alle tributen en de intervieuws. Seija kwam lang aan bod, terwijl ze vloekte op de Spelen en het Capitool. Vania bedacht dat het hen dan nog best goed afgegaan was. Ook zijzelf kwam lang in beeld, zowel met Rue als met Ian. En natuurlijk kon ook het stukje vliegkunst niet ontbreken.
En dan was het zover, de arena, het gevecht bij de hoorn. Dristan uit zeven die Vania redde kwam duidelijk in beeld, net als Selm toen die Ian weer bij zijn positieven bracht. En de heldendaad van Aldert uit drie, die nog niet eens probeerde zichzelf te redden of te vechten, maar zich zonder twijfel tussen Rue en het mes gooide, terwijl Seija met Rue wegrende om haar in veiligheid te brengen. Verder werd iedereen getoond die op de ene of andere manier iets dapper deed getoond daar, en degenen die stierven. Vania rilde bij het zien van zoveel bloed. Ze wilde geen moorden zien.

De Spelen werden verder afgespeeld. Het moment waarop Odette Seija en Rue de kaart en andere spullen gaf, kreeg een hoop tijd. Ook werd ze een paar keer getoond op momenten wanneer ze de beroeps wegleidde van Vania, Ian, Rue of Xandrijn. Prescott Megance, de jongen uit tien die door Ian gedood was, werd niet meer getoond, net als nog wat andere nutteloze doden. Alleen als er een teken van moed te zien was, een teken van vriendschap, werd het nog getoond. Katniss wilde bewust zo weinig mogelijk bloedvergieten tonen.
Andrew kwam in beeld toen hij Xandrijn redde en later werd ook het moment getoond waarop hij stierf, toen hij Xandrijn smeekte voor Romina te zorgen en tegen zijn dochter zei dat ze sterk moest zijn. Odette voelde zich vreselijk toen ze dat zag. Zij had Andrew vermoord.

Reageer (6)

  • Fadedd

    snel verder ! xx

    1 decennium geleden
  • molentje1313

    Snel verder en maak asjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeasjeBlieft een vervolg

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    Nou, ik vind dat Odette het verdiend.
    Snel verder (:

    1 decennium geleden
  • bookloverxp

    Snel verder!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    :(:(:(

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen