Foto bij Removal 3

2 dagen later...
Ik zit in de bus en kijk uit het raam. Ik zucht. Er zit een grote dag voor me te wachten, ik moet namelijk weer naar school.
Naar een school waar ik niemand ken, waar alles nieuw is.
De bus stopte bij een halte waarna de deuren van de bus openden en er paar mensen in stapten . Ze keken allemaal nors voor zich uit. Ochtend humeur, ze hebben last van ochtend humeur.Dat zag je aan hun gezichten, hun wallen. Niet dat ik er niet last van heb hoor.
Ik grinnikte even en keek weer uit het raam waarna de bus weer in beweging kwam.

Ik hoorde hoe iemand naast me plaats nam. Ik keek om naar het persoon. Het was een een jongen, ik schat rond het 20 jaar.
Hij zette zuchtend zijn boeken tas naast zich. Mijn blik bleef op hem. Waardoor hij me aan keek. Ik nu keek recht in zijn bruine ogen. Ik schrok eventjes, maar draaide me meteen met een rood hoofd weg. Ik keek weer uit het raam, elke keer als ik het gevoel had dat de school dichterbij kwam, werd ik zenuwachtiger. Ik twijfelde wel of dat ik écht naar school moest gaan, ik bedoel ik kan ook evengoed spijbelen.
Ik had helemaal niet de neiging om naar school te gaan. Ik zuchtte en keek weer voor me.
''Ga jij ook naar het zelfde school als mij?'' vroeg de jongen naast me. Ik keek op naar hem, hij had een glimlach op.
''Uh, ja ik denk het'' antwoordde ik. Hij knikte en richtte zich weer voor.
''Oh en ik ben trouwens Zayn'' hij draaide zijn hoofd weer richting me. ''Ik ben Rosanne, maar je kunt me ook Ro noemen'' zei ik.
Hij knikte weer. ''We moeten afstappen'' zei hij en stond op. Ik volgde zijn voorbeeld en stapte ook uit.

''Zo Rosanne, vertel eens meer over je eigen'' vroeg hij terwijl we richting school stapten. ''Nou, ik ben net verhuisd van Belgie naar Engeland'' gaf ik als antwoord. ''Echt? Dat is kut''
''Hoezo?'' vroeg ik. ''Ik ken het, dat gevoel''.

Ondertussen waren we de school al binnen gestapt. Ik voelde verschillende blikken op me branden. Ik gunde ze geen blik, ik schaamde me gewoon.
Zonder iets te zeggen verdween Zayn opeens naar zijn vrienden groepje. Nou leuk, bedankt klootzak. Mij gebruiken en dan doen alsof je me niet kent.
Ik bleef ergens in de gang staan, ik had geen enkel idee welke kant ik op moest. Ik keek elke kanten op, ik zocht om hulp. Maar elke keer als ik iemand verward aan keek, negeerden ze mijn blik en liepen ze voorbij me.
Zuchtend liep ik langzaam verder. In het verte zag ik een vrouw staan, volgens mij was dat een leerkracht. Dat hoopte ik in ieder geval.
''Excuseer, ik ben hier nieuw en ik weet niet wat ik moet doen'' zei ik stil. De vrouw keek me aan met een glimlach.
''Wat fijn! Ik ben Mevrouw. Van Riet'' Ze stak haar hand uit naar me. Voorzichtig schudde ik haar hand. ''Aangenaam'' glimlachte ik. ''Je zal me zien bij het vak scheikunde'' ging ze verder. ''Maar zeg eens, hoe heet jij?'' vroeg ze weer. ''Rosanne'' antwoordde ik kort. Ze knikte. ''Oke, loop maar eventjes met me mee''

We liepen een kamer binnen, volgens mij het kantoor van de directeur, waar hij zich op dit ogenblikje niet bevond. De vrouw liep naar het bureau en pakte een blaadje. Ze draaide zich weer om en gaf het blaadje aan me. ''Hier staan de lessen op die je elke uur per dag zal krijgen, en hier zijn je sleutels voor je kluisje'' zei de vrouw lief en gaf me de sleutels in de hand. ''Je hebt het eerste uurFrans, dat bevind zich in lokaal A.008'' zei ze verder met haar uitleg.
Ik knikte en liep vervolgens het kamer uit. Maar al meteen keerde ik me terug. ''Welke nummer van kluisje heb ik trouwens?'' vroeg ik de vrouw. ''Nummer 61'' Ik knikte en liep het lokaal weer uit. Op weg naar mijn kluisje.

Ik kwam aan bij mijn kluisje, maar zag spijtig genoeg een bekende gezicht. Ik zuchtte en liep hem zonder een blik te gunnen naar mijn kluisje.
Ik stopte snel het sleutel in de gat en draaide het om, vervolgens stopte ik mijn blad in mijn kluisje. En zag dat al mijn boeken er in zaten. We hadden zo meteen Frans dus pakte ik mijn boeken voor Frans. Ik deed mijn kluisje dicht en deed 'm daarna op slot.
''Rosanne'' hoorde ik een zachte twijfelende stem.

.6 abo's? Dank jullie wel!
Reactie's , Kudo's?
xx

Reageer (2)

  • BadGirlsTeam

    Leuk, I Love It! Van Mij Zeker Kudo! ;) <3

    1 decennium geleden
  • JustLiam

    Hmm greatt !<3

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen