Foto bij [Inzending] Louella

We kennen allemaal het woord schoonheid. Waarschijnlijk hebben we allemaal ook een beeld bij dit woord gecreëerd. Alleen wat is schoonheid nou eigenlijk echt?
Het woord schoonheid betekent niet een slank lichaam waarbij de botten uitsteken. Het woord betekent niet lange en slanke benen die op satéstokjes lijken. Het woord betekent ook niet lange zwarte wimpers zoals iedere model heeft. Als je het woord schoonheid in het woordenboek zou opzoeken zou je niets tegenkomen over uitstekende botten, satéstokjes benen en klonen. De betekenis die het woordenboek geeft luidt als volgt “Schoonheid: De eigenschap om mooi te zijn.” Mensen denken snel bij mooi aan mooi van uiterlijk, maar er is ook een mooi innerlijk nodig om mooi te zijn. Misschien is een mooi innerlijk wel het belangrijkst.
Weet je waarom een mooi innerlijk belangrijker is dan een mooi uiterlijk? Mensen die blind zijn weten niet hoe je eruit ziet, maar ze weten wel hoe je handelt. Noch steeds weten mensen die blind zijn wat schoonheid is en wat mooi is, ook al kunnen ze je niet zien. Schoonheid wordt niet bepaald door hoe je eruit ziet. Het wordt bepaald door wie je bent en hoe je handelt. Schoonheid is liefde, vriendschap, familie en het meest belangrijke schoonheid is jezelf zijn.

Reageer (2)

  • Deilia

    + Het kaart problemen aan
    + Duidelijk nagedacht over het onderwerp
    + Leuke schrijfstijl om te lezen en ik denk ook dat een blog de juiste keuze is om je boodschap over te brengen
    - Stereotype kijk op schoonheid, dat schoonheid om innerlijk gaat dan om uiterlijk hierbij de vraag omzeilend wat schoonheid daadwerkelijk is.
    - Door deze stereotype beschouwing komt het heel onpersoonlijk over
    - Plaatje voegt weinig tot niks toe aan het verhaal

    1 decennium geleden
  • Niko

    + Het is in een blog vorm, wat wel gangbaar is. Het leest in ieder geval gemakkelijk.
    + Opzich wel een sterk einde.
    + Gebruik van officiële definitie waarop een toelichting volgt.
    - Nogal oppervlakkig; er wordt alleen aandacht besteed aan het uiterlijk en daarnaast het innerlijk en zelfs bij de toelichting niet veel diepgang.
    - Vind het gevaarlijk om gelijk te zeggen dat blinden hun schoonheid puur baseren op ' hoe je handelt'.
    - Ondanks dat het in blogvorm is, wordt er toch een bepaalde afstand gecreëerd... er komt niet echt naar voren wat schoonheid voor JOU is.
    - De afbeelding voegt voor mij niet veel toe.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen