Foto bij 002 Elena

'Ga je niet mee naar de bioscoop? Peter Jackson heeft een nieuwe film gemaakt. Het heet "The hobbit".' vraagt Bree, terwijl ze al een paar mensen heeft verzamelt. Ergens heb ik er geen zin in, maar aangezien we geen huiswerk hebben stem ik toch maar in.
'Oké dan.' zeg ik, duidelijk tegen mijn zin. Ze kijkt me lichtjes boos aan, alsof ze wil bedoelen dat ik niet zo mag reageren.
'Weet je wel hoe lang ik al uitkijk naar deze film? Verpest het maar niet met je sombere blik. Ik trakteer jou op popcorn, dus lach eens lief.' zegt ze wat vertederend, waardoor ik me nog meer erger. Toch probeer ik het niet te laten zien en glimlach zoveel ik kan. Ze neemt mijn arm vast en het groepje komt langzaam in beweging.
'Op naar de film!' gilt Bree en iedereen glimlacht. Het is duidelijk dat iedereen, buiten ik, uitkijkt naar deze film. Dit wordt vast weer een film waar ik me twee uur ga vervelen, ik zie er nu al tegen op.

'Oké, we hebben de tickets, we hebben popcorn en frisdrank. Moet er iemand nog iets hebben?' vraagt Bree, maar niemand reageert erop.
'Oké, dan gaan we naar de zaal alvast. De film gaat zo beginnen, kom mee mijn hobbitvrienden.' zegt ze, vol met enthousiasme. Ik kijk haar glimlachend aan, wat zit ze toch vol met energie. Zo was ze ook toen Lord of the Rings uit was op dvd, ze kocht ze meteen alle drie en wou steeds een marathon kijken. Daar kon ik steeds met veel geluk aan ontsnappen, maar bij deze heb ik blijkbaar zoveel geluk niet.
'Het gaat echt een leuke film worden, geef het alsjeblieft een kans.' smeekt ze me. Ik knik even naar haar, wetend dat ik het waarschijnlijk toch niets ga vinden. Als we de zaal inkomen, zijn er al behoorlijk was mensen aanwezig. Gelukkig is er bovenaan op de derde hoogste rij nog genoeg plaats voor ons allen. We zetten ons neer op de stoelen, maken het ons zo comfortabel mogelijk en wachten af tot de film gaat beginnen.
'Je weet toch waarover het gaat he?' vraagt een van Bree's vrienden, Moira. Ik kijk haar aan, waarbij ik terug dacht aan Bree's mega lange uitleg en verschillende soorten trailers die ze me had laten zien.
'Natuurlijk, Bree vertelde me alles wat ze zelf al wist. Het gaat over de hobbit Bilbo Baggins uit de gouw. Een reisgenootschap van dertien dwergen en een tovenaar komen bij hem langs en hebben hem nodig voor een avontuur. En de rest ga ik zo dadelijk zien in de film.' leg ik netjes uit, het is een korte samenvatting van wat Bree me heeft uitgelegd. Moira knikt tevreden, waarna ze even naar Bree kijkt.
'Bree, je hebt haar een goede les gegeven. Ze gaat er ooit nog van houden, je zult wel zien. Dan gaat ze jou smeken om marathons te houden.' zegt ze glimlachend en ik lach er even mee.

Reageer (1)

  • F4Nina

    Wauw geweldig!!!! snel verder !!! xD

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen