Foto bij 003 Elena

Het licht in de bioscoop gaat uit, want de film gaat beginnen. Zoals gewoon is er eerst een kwartier reclame, maar die gaat snel voorbij.
'Spannend, het gaat eindelijk beginnen. Zijn jullie er klaar voor, mijn hobbitvrienden?' vraagt Bree ons, waarbij er verschillende enthousiast juichen. Ik begin aan mijn popcorn, hopend dat de film snel voorbij zou gaan. Nooit heb ik "Lord of the rings" gekeken, dus waarom zou "The hobbit" me nu wel interesseren? Het begint bij de gouw, bij de oude Bilbo Baggins. Het gaat over zijn verjaardagsfeest voor zijn honderenelfste verjaardag.
'Frodo is zo hot, hij mag altijd bij mij eens langskomen hoor.' hoor ik iemand van de groep fluisteren. Even raak ik afgeleid door mijn gsm die is gaan trillen, dat laat me weten dat ik net een smsje heb ontvangen.
Ik dacht dat je niet van de hobbit hield? x Het berichtje komt van Lander, een van de jongens op school die me al een paar keer mee uit heeft gevraagd. Ik zucht even, waarna ik me omdraai en door de flauw belichte zaal rondkijk. Twee rijen hoger zit hij ook naar de film te kijken, als hij even naar me kijkt grijnst hij naar me. Ik draai even verveeld met mijn ogen -niet dat hij dat ziet- en richt me terug op de film. Dit stuk gaat over vroeger, waarin je de jonge Bilbo ziet en hij staat met zijn rug tegen zijn deur geleund.
'Wat is er net gebeurd, ik heb een stuk gemist geloof ik.' vraag ik zacht aan Bree. Ze kijkt me aan alsof ik net een moord heb gepleegd en haar medeplichtig heb gemaakt.
'Dan moet je maar opletten, deze keer vertel ik het je. Dit gaat over Bilbo's verleden, de tovenaar Gandalf is zijn huis gepasseerd en heeft hem gevraagd om op avontuur te gaan. Natuurlijk weigert de hobbit het, dus heeft Gandalf een rune geplaatst op zijn deur. Zoals je nu kunt zien is het al avond en komen de dwergen een voor een naar binnen en Bilbo kent er geen een van.' legt ze al fluisterend uit. De hobbit lijkt niet al te blij met zijn onverwacht bezoek en zeker niet als blijkt dat ze zijn voorraad eten opeten.
'Fili...' spreekt de ene dwerg.
'And Kili...' zegt de andere. Ze maken samen een diepe buiging en even lijkt de film interessanter. Die twee mannen zijn er ontdeugend uit en hopelijk halen ze dan ook kattekwaad uit in de film.
'As your servent.' spreken ze samen uit, waarna ze een glimlach laten zien.

'En wat zei ik je? Het was toch een goede film, niet?' vraagt Bree me. De twinkelingen in haar ogen doet me denken aan een onschuldig katje die doet alsof ze niets kapot gemaakt heeft en afwacht hoe je gaat reageren.
'Dat kan ze niet stom gevonden hebben, hopelijk volgt deel twee snel.' vertelt Anita, een van Bree's hobbitvrienden zoals ze hun noemt.
'Wel ik moet eerlijk zijn, ik ben ook wel benieuwd naar het tweede deel. Ik heb me toch iets wat vergist in de films.' vertel ik eerlijk en Bree gilt meteen vrolijk.
'Ik wist het wel dat je het leuk zo vinden, je moet vaker naar me luisteren en meegaan naar de bioscoop.' vertelt ze met blinkende ogen. Ik moet even lachen, haar reactie verbaasd me elke keer.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen