Foto bij 001. Charlotte

Charlotte pov

Vrolijk kom ik de klas binnenstormen. Ik laat me naast mijn twee beste vriendinnen neerploffen. 'Jij bent vrolijk.' zegt Carly. Ik knik. 'Het is geweldig!' roep ik door de klas heen. 'Zeg dat maar in de pauze Charlotte, we hebben nu Nederlands.' zegt meneer Dijhoek. Geïrriteerd leg ik mijn boek op bladzijde 86, wat hij gevraagd had. 'Ik vertel het wel in de pauze.' fluister ik. Cilia en Carly knikken als teken dat ze het begrepen hebben. 'Dus, maak oefening 7 en 8 maar, je krijgt 5 minuten.' zegt meneer Dijhoek. Ik kijk naar de opgaves. Ze zijn harstikke lang. '5 minuten! Hoe moeten we dat in godsnaam doen?' hoor ik Carly zeggen. 'Helemaal mee-eens.' mompel ik.

Eindelijk is de saaie les dan afgelopen. We lopen met zn drietjes naar de aula, naar ons vaste plekje. 'Wat wilde je ons nou vertellen?' vraagt Carly nieuwschierig. 'Oja! Ik was het helemaal vergeten!' lach ik. Ik vertel het grote nieuws. 'Ik heb gewonnen!' zeg ik enthousiast. 'Wat leuk! Waarmee?' is Carly haar reactie. 'Met een tekenwedstrijd!' Ik laat haar de tekening zien die ik heb ingezonden. 'Wat mooi!' brengt Carly uit. Trots knik ik, dan wend ik me naar Cilia. 'Ben jij niet blij voor me?' vraag ik aan haar. Ze kijkt op van haar telefoon. 'O, jawel hoor. Heel leuk.' zegt ze met een glimlach. Ik haal mijn schouders op. Cilia is nooit erg spraakzaam geweest. 'Wat heb je eigenlijk gewonnen?' vraagt Carly. Ik word weer vrolijk. 'Een Meet-en-greet met 5 seconds of summer!' Ik sta letterlijk te springen van blijdschap. 'Omg! Wat cool!' roept Carly. Ik knik. 'Ja, en ik mag 1 iemand meenemen!' 'Wie neem je mee?' vraagt Cilia dan. Mijn blijheid is al snel weg. 'Weet ik nog niet.' zeg ik. Ik kan maar één iemand meenemen, terwijl ik twee vriendinnen heb. Carly is ook fan van de band, maar Cilia ken ik langer. Bedenkelijk staar ik voor me uit. 'Ik laat het jullie zo snel mogelijk weten.' zeg ik. 'Oké.' zegt Cilia fel. 'Is er iets?' vraag ik. 'Nee hoor.' zegt ze weer met dezelfde glimlach. Ik kijk Carly aan, die haar schouders ophaalt. 'Soms word ik echt gek van haar.' mompel ik in mezelf.

'Haai mam!' galt mijn stem door het huis. 'Hey lieverd!' roept mijn moeder vanuit de keuken. Ze is vast bezig met het eten, het is al vijf uur. Ik was pas om 4 uur uit. Waarom woon ik zo'n roteind van school vandaan? Ik snuif mijn neus. Een lekkere geur komt mijn neus binnen. 'Wat gaan we eten?' vraag ik. Mijn moeder glimlacht. 'Dat zie je wel!' Ik kan dus echt niet tegen verrassingen. Ik loop naar boven, naar mijn kamer toe. Ik ga nog even langs mijn 4 jaar oudere zus. 'Hoi, Charlet!' roep ik. Charlet kijkt op van haar 'huiswerk.' 'O hey Charlottie, ik was mijn huiswerk aan het doen.' 'Jaja.' zeg ik dan en ik geef haar een knipoog. Ze moet lachen. 'Doei Char.' Ik loop haar kamer uit en ga naar mijn eigen kamer. Ik laat me op mijn bed vallen. Ik haal mijn mobiel uit mijn zak. 3 gemiste berichten. Ik open ze.

Weet je wel dat je lelijk bent?

Xoxo

Just kill yourself please.

Xxx

Niemand mag je, hihi.

Xoxoxoxoxox


Nee niet weer! De tranen prikken in mijn ogen. Dan roept mijn moeder dat het eten klaar is. Ik besluit dit keer niet op de SMS'jes in te gaan. Ik droog mijn tranen en loop de trap af. 'Hoi mam.' zeg ik met een nagemaakte glimlach.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen