Foto bij Prologue

Dear stranger,

De laatste keer dat ik je heb geschreven was mijn leven nog zo onduidelijk. Al mijn vragen waren toen nog onbeantwoord, en hoe vreselijk ik dat toen nog vond, nu baal ik van alle antwoorden. Nu hoop ik vurig dat ik nooit antwoord had gekregen op mijn vragen. Dat die ene vervloekte brief van Hogwarts nooit was aangekomen. Dat ik normaal was en niet wat ik nu ben.
Veel dingen zijn veranderd. Niet alleen mijn vragen zijn nu beantwoord, maar mijn manier van kijken op het leven is veranderd. Ik vrees elke dag voor mijn toekomst, want wanneer ik in mijn eigen toekomst probeer te kijken, blijft alles zwart. Mijn toekomst is enkel een waas van lege duisternis. Ik heb geen toekomst. En de gene waar ik zoveel van hield en die ik zo vertrouwde, was daar de oorzaak van.

Ik heb niet alleen mijzelf en mijn geliefden in gevaar gebracht door niet te luisteren naar de oude man, maar ook de hele wereld. Wij zijn allemaal verdoemd. De strijd is verloren. Voldemort heeft gewonnen. En er is niets meer dat ik kan doen. Ik kan enkel toe kijken hoe de slachtoffers vallen en hen bloed aan mijn handen zal kleven. Ik kan enkel mijn fouten in de ogen kijken en de pijn mij vanbinnen laten verwoesten. Want deze fout zal ik mijzelf nooit kunnen vergeven voor hoe lang ik nog zal mogen leven. En ik hoop ergens heel diep van binnen dat mijn dagen geteld zijn en mijn einde snel zal naderen.

Zoals de dagen voorbij gaan voel ik hoe de demonen bezit van mij nemen. De duisternis bekruipt mij langzaam en stilletjes. Niemand heeft het in de gaten, zelfs ikzelf niet. Maar mijn ogen verraden alles. De leegte in mijn ogen zeggen de mensen om mij heen genoeg. Ik begin één van hen te worden. Of ik het nou wil of niet. Ik ben te lang in de duisternis, dus bekom ik de duisternis het zelf.

De demonen om mij heen zuigen mij in het diepe gat waar zij zich zelf in bevinden. En ik heb niemand meer om mij daar weg te houden. Want de gene waar ik zoveel van hield en die ik zo vertrouwde, die is de hoofdoorzaak van mijn leegte. Zijn verraad zorgt ervoor dat ik de pijn niet meer wil voelen. Zijn harteloosheid zorgt ervoor dat ik de duisternis niet kan ontkomen. Zijn aanwezigheid jaagt mij langzaam het duistere gat in. De kant waarvoor ik was gewaarschuwd. De kant waarvoor ik mijzelf moest behoeden. Want Joost mag weten wat ik allemaal wel niet zal doen wanneer de duisternis volledig bezit van mij zal nemen.

Elke dag graven de schuldgevoelens zich dieper en dieper in mijn hart. Een diep en onherstelbaar gat begint langzaam te ontstaan op de plek waar mijn hart hoort te zitten. Ik ben niets beter dan de dooddoeners om mij heen. Ik vrees zelfs dat ik nog slechter aan het worden ben. Want ik heb mijn oude zelf volledig verloren, en er is niets meer dat ik kan doen om die terug te vinden in deze volledige duisternis.

En zo zullen niet alleen mijn dagen geteld zijn, maar ook die van vele anderen. En dat door mijn stomme fout. En ik durf haast te wedden dat jij mij nu net zoveel veracht als ik mijzelf.

Much love,

Audrey

Reageer (11)

  • Brokenwingss

    waauw ben echt sprakeloos zo mooi geschreven :)

    1 decennium geleden
  • xCharlot

    ik heb de dagen tot vandaag af zitten tellen snel verder!!!

    1 decennium geleden
  • xSuzzow

    Mooi geschreven! Snel verder (H)

    1 decennium geleden
  • Elysian

    weetje hoe lang ik hier op gewacht :0 eindelijk ^^ snel snel snel verder!!! xxx

    1 decennium geleden
  • LittleDecoyX

    wow
    supergaaf!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen