Foto bij 006 Elena

Als uiteindelijke de laatste bel gaat, zet ik me met veel moeite recht van mijn stoel en stap naar buiten toe. Bree stelde voor om met haar mee te gaan, maar ik had haar eerlijk verteld dat ik me niet goed voelde. Nog steeds niet trouwens.

Als ik thuis ben, schop ik mijn schoenen uit en ga meteen door naar mijn slaapkamer. Mijn ouders werken beiden tot in de late namiddag, dus het duurt nog even voor ze thuis zijn. Ik leg me neer op mijn bed, sluit mijn ogen en probeer op mij droom te concentreren. Als het een herinnering zou zijn, dan volgen er toch zeker meer? Hoe hard ik mijn best ook doe, ik blijf met nog steeds dezelfde vragen zitten en uiteindelijk geef ik op. Ik draai me op mijn zij, trek mijn fleece deken over me heen en probeer wat te slapen.
'Gelukkige verjaardag, Elena.' fluister ik tegen mezelf, waarna ik snel in slaap val.

'Ik trouw niet met Doni en dat is het einde van ons gesprek, zus.' zeg ik en stap de deur door. Woede voel ik in me opborrelen en ik loop naar buiten toe. Plots neemt iemand mijn hand vast, waardoor ik blijf stilstaan.
'Wat is er aan de hand?' de man met de witte haren kijkt me bezorgd aan.
'Niets Thranduil, ik wil even alleen zijn.' ik probeer mijn hand los te maken, maar het lukt me niet zo goed.
'Wat wist Morgana te zeggen?' vraagt hij me.
'Niets bijzonders.' zeg ik bot tegen hem. Hij kijkt me verrast aan, waardoor ik mijn kans grijp om mij los te maken uit zijn greep.
'Maeve, wacht.' zegt hij, maar ik zet het al op een loopje.


Ik word langzaam wakker, door mijn moeder die me wakker maakt. Mijn pleegmoeder weliswaar, maar ergens heb ik haar altijd beschouwd als mijn echte moeder.
'Elena, je bent vandaag eenentwintig geworden. Gelukkige verjaardag schat, paps is vanavond hier niet doordat hij moet overwerken. We kunnen naar een film gaan kijken of iets gaan eten?' stelt ze vragend voor. Ik glimlach naar haar, ze is het gelukkig niet vergeten.
'Wat als we een film hier kijken en iets laten bezorgen?' vraag ik haar en ze knikt goedkeurend.
'Zal ik bestellen en zoek jij de films?' ze staat al op terwijl ze dat vraagt. Ik knik meteen goedkeurend en ga het bed uit, mijn moeder achtervolgend naar beneden. Vervolgens ga ik naar de berging, waar ik in de grote kast rommel op zoek naar leuke films. Mijn aandacht gaat naar de Illusionist, een film die ik al een paar keer heb gezien en nog steeds vind ik het even spannend. Mijn moeder besteld chinees voor ons beiden, die binnen een half uur aan de deur zal bezorgd worden.
'Laten we naar de film kijken.' zegt ze enthousiast, waarna ik de dvd-speler aanzet en me naast haar in de sofa plof.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen