Foto bij W2

“Dit jaar is er elke week iets gepland”, zei Faragonda. “Niet alles zal hier op school zijn dit jaar, voor een paar dingen stuur ik jullie weg om eruit te leren, maar ik heb ook verzoeken van anderen gekregen om jullie ergens heen te sturen of iets te leren. Wat alles precies is, hoor je nog wel. Morgen mogen jullie in elk geval de andere leerlingen weer verwelkomen.”
“Komt in orde”, zeiden de Winx in koor. Dat hadden ze al wel verwacht.
“De twee eerste weken zijn verder behoorlijk rustig, dat wil zeggen, jullie krijgen wel twee opdrachten, maar ik ga niet controleren wanneer jullie daar mee bezig zijn, zelfs niet of jullie het wel doen. Jullie moeten zelf kiezen hoe je het aanpakt en de verantwoordelijkheid nemen.”
“Met of zonder de jongens?”, vroeg Stella meteen.
“De eerste met, de tweede zonder”, zei Faragonda met een glimlach.
“Wat zijn die opdrachten dan?”, vroeg Musa.
“De eerste is nadenken over jullie cursus van vorig jaar, welke opdrachten jullie daar gedaan hebben en vooral, wat je daaruit geleerd hebt, waarom we jullie juist die opdrachten gegeven hebben.”
“En dat moeten we samen met de jongens doen?”, vroeg Layla.
“Ja, aangezien zij steeds dezelfde of soortgelijke opdracht moesten doen”, zei Faragonda.
“Behalve Nabu.”
“Het kan geen kwaad er met hem ook over te praten, maar Saladin en Codatorta zijn wel van plan hem tegelijk ook de basistraining van de specialisten te leren, dus hij zal minder tijd hebben dan de anderen.”
“Oh.” Layla was even teleurgesteld.
“Alleen deze twee weken, Layla”, stelde Faragonda haar meteen gerust. “En ze zullen hem heus niet opsluiten op Red Fountain hoor.”
“Ik begrijp het.” Layla glimlachte. “Het is gewoon…”
“We begrijpen het allemaal, Layla”, zei Griselda. “Maak je geen zorgen, jullie krijgen heus regelmatig de kans om elkaar te zien.”
“Fijn.” Layla glimlachte.
“We laten hem niet meedoen om jullie uit elkaar te houden hoor”, zei Faragonda. “Die cursus is voor hem trouwens ook niet geheel nutteloos.”
“Wat is de andere opdracht?”, vroeg Stella.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen