Foto bij W9

“Het is uiteraard een deel van de cursus”, zei Faragonda. “Jullie zullen steeds per twee de school een halve week leiden. De eerste twee dus van maandag tot woensdag, de andere twee van donderdag tot zondag, aangezien er in het weekend gewoonlijk minder werk is.”
“Maar… We hebben zoiets nog nooit gedaan”, zei Musa aarzelend. “Ik bedoel, ik had wel verwacht dat we dit jaar hadden moeten helpen, maar vertrouwd u ons dit echt toe?”
“De leraren zijn er nog, Musa”, zei Faragonda. “Jullie zullen de kans krijgen fouten te maken en daaruit te leren, maar zij houden een oogje in het zeil, zodat je nooit te grote fouten kan maken.”
“En blijft u echt drie weken weg?”, vroeg Bloom angstig.
“Als ik kan, kom ik nog wel een keertje kijken”, stelde Faragonda haar gerust. “De leraren weten me ook te vinden, dus als er echt iets mis is, kom ik gewoon terug.” Bloom knikte opgelucht. “Ik heb de duo’s al gevormd. Bloom en Musa bijten de spits af maandag, gevolgd door Layla en Flora. Dan Stella en Tecna gevolgd door Bloom en Flora. De laatste week regelen eerst Layla en Stella alles, daarna Musa en Tecna.” Ze toonde het blad met de namen.
“En de jongens?”, vroeg Layla aarzelend.
“Zij vormen andere duo’s, daar konden we helaas niet echt rekening mee houden”, zei Faragonda. “Maar zelfs als je de leiding hebt, Layla, kan je heus wel eens een uurtje weg om het aan de ander over te laten, of kunnen de jongens hier wel even langskomen.”
“Kan dat?”, vroeg Stella, meteen enthousiast.
“Ik ben ook niet elk moment van de dag met school bezig”, zei Faragonda. “Maar wel een groot deel van de dag, dus elke dag of lang afspreken zal er niet bij zijn, ook omdat jullie nog geen ervaring hebben met leiding geven.”
“Niet aan een school, althans”, zei Layla met een glimlach. “Op Andros ik anders wel hoor.”
“Natuurlijk.” Faragonda glimlachte ook. “Maar dat is inderdaad iets heel anders dan een school. Al geeft dat je natuurlijk al wel een voordeel, net zoals Bloom en Stella dat hebben.”
“Ik heb nog amper iets gedaan als prinses hoor”, protesteerde Bloom.



EEN UITDAGING
Ik heb de verhaallijn van dit verhaal nog niet helemaal uitgewerkt, net zomin als van het volgende. Dus...
Als jullie ideeën hebben van wat er mogelijk nog zou kunnen gebeuren, op Alfea, Domino, Eraklyon (of ergens anders), mogen jullie me dat laten weten.
Ik wil experimenteren met inspraak van de lezers, dus al zal ik altijd wel een deel hoofdstukjes op reserve hebben staan, als jullie ideeën geven over wat er kan gebeuren zal ik proberen die er allemaal in te verwerken. (dat kan ook gaan over, dit gaan ze nu doen. Al zal het misschien niet in het volgende hoofdstukje gebeuren, dan probeer ik het er later in een soortgelijke situatie wel in te steken)
Ik ben benieuwd met welke ideeën jullie afkomen, misschien verzinnen we zo wel iets dat het verhaal heel wat spannender of leuker maakt dan ik alleen zou kunnen bedenken :D

Reageer (4)

  • disneylover

    Dat bloom de vloek van haar krachten. Bijna of gaat naar de duisterend kan gaat. En de winx en de jongers willen haar helpen maar dat lukt niet. Maar de zus van bloom met de winx dan wel bloom terug halen. Ofzo....

    1 decennium geleden
  • Allysae

    pregnancy bij bloom xD en toch doorgaan met de cursus met risico's?

    1 decennium geleden
  • Padme

    Misschien dat ze weer alle oud vijanden tegenkomen (behalve de truc, want die zijn nu geweest)

    1 decennium geleden
  • ShadowNight

    hmm, een mysterieuze persoon komt langs om de boel op zijn kop te zetten?
    En iedereen gelooft die persoon

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen