Foto bij Hoofdstuk 2.

'Oké bedankt voor jullie aandacht en ik zie jullie volgende week terug! Daag!' iedereen stond op en verliet het lokaal, waaronder mezelf. Ik liep door de gangen om bij de bibliotheek te raken. Eenmaal aangekomen ging ik meteen naar de balie. 'Goeiemiddag, ik kom een boek terugbrengen.' 'Goeiemiddag, u mag deze gewoon hier plaatsen en wij brengen alles in orde.' 'Oké, bedankt.' ik draaide me om en botste volop tegen iemand aan. Ik liet mijn schoolboeken vallen. 'Oh, dat spijt me.' zei die persoon. Ik hurkte me en raapte mijn boeken op. 'Het is ok.' ik stond op en wou verder lopen. 'Euhm, je vergeet er eentje.' ik draaide me om en zag een jongen staan met een boek in zijn handen. Ik keek naar de boeken die ik vasthield en merkte op dat er eentje niet van mij was. 'Oh, sorry. Hier.' ik gaf hem het boek terug en nam het mijne van hem aan. Ik wou terug verder lopen maar hij sprong voor me. 'Ga je altijd zo snel weg?' lachte hij. 'Ja, ik ben klaar hier en ga nu naar huis. Daag.' zei ik. 'Aangenaam, ik ben Liam.' ik keek hem aan met een vreemde blik. 'Nou? Wat wil je nu? Een eeuwige vriendschap opbouwen? Geen interesse.' ik liep langs hem heen en wandelde naar huis.

'Hailey baby, ik ben veilig thuisgekomen. Ik mis je alweer! Zie je snel weer, bye bitch!' ik glimlachte en verwijderde Ruby's voicemailbericht. Ik liep m'n slaapkamer in en legde mijn boeken op mijn bureau. Daarna nam ik mijn autosleutels en verliet mijn appartement weer. Ik stapte in de auto en reed naar mijn ouderlijke huis. Ik deed de deur open en stapte naar binnen. 'Hallo? Mam!' riep ik. Ik liep de keuken in, niemand. Daarna wandelde ik naar de woonkamer, ook niemand. Ik zocht doorheen het hele huis maar er was niemand thuis. Ik nam plaats op het aanrecht en nam een glas water. Terwijl ik dronk hoorde ik de voordeur dichtslaan. Het gebabbel kwam dichterbij en toen zag ik de gezichten van mijn zusjes en m'n moeder. 'Hailey, ga van het aanrecht af. Leer je het dan nooit?' Ik sprong lachend van het aanrecht. 'Hoi mam.' ik liep naar haar toe en drukte een kus op haar wang. 'Gaat alles goed?' ik knikte. 'Super.' Quinn en Joy verlieten de keuken. Mam en ik gingen aan tafel zitten. 'Ik ging gisteren langs bij Emilia's mama.' ik keek haar aan. 'Ze heeft de doos met spullen voor jou nog steeds, ze vroeg zich af wanneer je die zou ophalen.' ik haalde mijn schouders op. 'Wanneer ik tijd heb.' 'Schat.. Dat zeg je nu al drie maanden. Ruby ging haar doos ophalen, een week na haar overlijden.' 'Ze overleed niet, mam. Ze pleegde zelfmoord.' Mama sloot haar ogen en zuchte. 'Hailey, schat... Ik weet dat je het moeilijk hebt...' 'Kunnen we erover zwijgen?' mam nam m'n hand. 'Nee, want je wil er nooit over praten. Emilia heeft een belangrijke beslissing genomen, en die moet je ergens accepteren, hoeveel pijn het ook doet.' 'Klaar? Want ik heb hier geen zin in. Ik haal die doos wel op wanneer ik dat wil. Ik ga naar Joy.' ik stond op en liep kwaad de trap op. Boven leunde ik even tegen de muur en nam ik diep adem. Ik zette de nare gedachten opzij en klopte aan bij Joy's kamer. 'Ja?' hoorde ik. Ik stapte naar binnen en trof Joy achter haar computer aan.

'Hé, alles goed?' ze deed haar laptop dicht en knikte. 'Ja, op school is het super leuk. Het laatste jaar ziet er echt fantastisch uit.' 'Vergeet je niet te studeren?' lachte ik. Ze schudde haar hoofd. 'Nee, natuurlijk niet. En hoe gaat het met jou?' ik knikte. 'Goed. Op school gaat ook alles goed.' 'Ik vind het nog steeds stom dat jij zal afstuderen als ik op de universiteit zal beginnen.' ik lachte. 'Tja.. Ik kan niet eeuwig op school blijven, volgend jaar ga ik werken.' Joy glimlachte. 'Ik bewonder je zo Hailey. Mijn grote zus, succesvol op school en volgend jaar een carrière opbouwen. Ik hoop dat ik in je voetsporen kan treden.' 'Zeker! Heb je zin om volgende week te gaan shoppen?' ze knikte. 'Okay, ik ga Quinn ook vragen goed?' ze knikte. Ik stond op en verliet Joy's kamer. Quinn zat beneden voor de tv. Ik plofte naast haar neer en legde mijn hoofd op haar schouders. 'Quinny, ga je volgende week mee shoppen met Joy en mij?' 'Ja! Graag!' ze glimlachte. 'Ok. Ik kom jullie dan wel ophalen. Ik ga terug naar huis.' Ik drukte een kus op haar wang en stond op. Ik wandelde naar de keuken om m'n handtas te nemen. 'Bye mam, ik ga weer.' ze draaide haar om en kwam naar me toe. 'Het spijt me.' ik glimlachte en omhelsde haar. Daarna liep ik naar mijn auto en ging ik naar huis.

[ ... ]

'Nee natuurlijk niet! Hailey! Wat denk je van mij!' ik lachte. 'Ok ok, sorry. En toen?' 'Wel, toen gaf hij me zijn nummer en zei hij me dat hij me opnieuw wou zien, en toen drukte hij een kusje op mijn wang en liep hij eervol weg.' 'Wauw, een echte man.' 'Ja, maar ik zie wel. Ik zit er niet op te wachten.' 'Ik moet ophangen Ruby, ik ga slapen. Ik heb morgenvroeg les.' 'Okay schoolgirl, ik bel je morgen van op kantoor rond de middag, goed?' 'Super. Tot morgen Rube.' 'Bye babe!' ik schakelde het gesprek uit en legde m'n gsm weg. Ergens was ik wel best jaloers op Ruby. Na de middelbare school kon ze meteen aan de slag als receptioniste bij haar vaders kantoor. Een groots kantoor, waar alle receptionisten begonnen op hun 18, en doorgroeiden tot 25'ers met een kaderfunctie. In dat bedrijf kon je echt carrière maken, en ik was dolblij dat Ruby die kans had gekregen. Ik gaapte, stond op en kroop in m'n bed. Al snel viel ik in slaap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen