(Er zijn misschien wat termen die moeilijk te begrijpen zijn. In dit hoofdstukje probeer ik ze allemaal uit te leggen. Als je iets (een uitleg/term) in het verhaal niet begrijpt zet het in een reactie bij dit hoofdstukje dan leggen we het uit.)

Algemeen:
Alem = een wereld die in een andere dimensie bestaat. Hier komt Kyler vandaan. Door de verwoestende kracht van een oorlog word de stad Ihmred als het enige bewoonbare gebied van Alem.
Kyler = Een Kyler kan je vergelijken met een Edelman/vrouw in onze wereld. Ze hebben een hogere status dan het "gewone" volk. Ook hebben ze bepaalde gaves en krachten die hen van het "gewone" volk onderscheiden. Die gaven en krachten verschillen per persoon en soort Kyler. (Je heb Kyler Lunara en Kyler Solar)
Het teken/ Lisna = een teken dat een Kyler krijgt op zijn/haar zevende verjaardag. De Kyler Solar krijgen een zon, de Kyler Lunara een maan.

Lunara:
Lunara = een volk dat leefde in het Noorden van Alem. Ze vereerden de godin Lunares. De huidige Lunara leven als slaven in de stad Ihmred. Lunara kunnen zien in het donker.
Lunares = De godin die vereerd word door de Lunara. Ze word gerepresenteerd aan de hemel door Lunki, Alems maan.
Kyler Lunara = De Kyler Lunara zijn de kylers van de Lunara. Ze zijn de adel en kunnen pijlen laten ontstaan in hun hand. Als zo'n pijl iets raakte bevroor het of liet het brandwonden achter (kou laat net als hitte brandwonden achter). Velen konden ook zonder pijlen dingen laten bevriezen. Verder konden de meeste zichzelf en hun eigen mensen genezen. Sommige konden in een wolf veranderen (die wolven werden Lunar genoemd).

Solar:
Solar = een volk dat leefde in het zuiden van Alem en nu leeft in de stad Ihmred. Ze vereren de god Soleres .
Soleres = de god die vereerd woord door de Solar. Hij word gerepresenteerd door Solki, Alems zon.
Kyler Solar = De Kyler Solar zijn de kylers van de Solar. Ze zijn de adel en kunnen pijlen laten ontstaan in hun hand. Als zo'n pijl iets raakte vliegt het meestal in brand of laat brandwonden achter. Velen kunnen ook zonder pijlen dingen in brand steken. Verder kunnen de meeste zichzelf en hun eigen mensen genezen.
Soleka = een priester(es) of heilige man/vrouw van de Solar. (de Lunara versie is Lunaka)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen