Foto bij Hoofdstuk 36

Gekleed in een broekje en een sport bh was Maroon zich aan het opdrukken ergens in het midden van haar hotelkamer. Richard was niet zo blij geweest toen hij had gemerkt dat ze op tour het sporten maar even achterwege had gelaten. Toch voelde het wel goed om zo in beweging te zijn. Zo goed zelfs dat ze de tel al vergeten was.
Er werd op de deur geklopt. Verstoord keek ze op. Als het haar vader maar niet weer was. ‘Deur is open!’, riep ze. Het was haar vader niet. Het was erger.
Vrij ruig stapten Louis en Zayn de kamer in. Louis gooide de deur dicht. ‘Zijn wij niet duidelijk geweest?’, sneerde hij. Zayn liep naar het bed en zakte erop neer, terwijl Louis zijn armen over elkaar sloeg en voor Maroon kwam staan. Ze stopte niet met opdrukken.
‘Waarover?’, vroeg ze schijnheilig. ‘Over Harry!’. Ze keek naar hem op. ‘Slecht geslapen vannacht?’. ‘Jij snapt echt niet wat je met hem doet, of wel?!’. ‘Ja, dus…’, mompelde ze. ‘Dit is heel slechte publiciteit voor hem en samen met het feit dat jij bij hem weg bent gegaan, kan hij dat echt niet aan’, voegde Zayn toe. Hij klonk gewoon redelijk in plaats van woedend. ‘Ik snap jou ook gewoon niet’, begon Louis. Zijn stem iets harder dan normaal. ‘Jullie zijn gewoon blij en gelukkig samen, dan dump je hem zonder verder nog iets te zeggen en dan hang je voor de rest van de wereld ook nog een heel ander verhaal op! Waarom?’.
Maroon stopte met opdrukken, draaide zich om en ging op haar rug liggen. Ze begon buikspieroefeningen te doen. ‘Wat ik niet snap, is waarom jij je zo met zijn leven bemoeid’. ‘Ik vindt gewoon niet da-‘. ‘Heb je niet wat beters te doen?’, onderbrak ze hem. ‘Handjes vasthouden met je nep vriendinnetje, ofzo?’. ‘Begin daar niet over!’, riep Louis. Hij werd nog bozer dan dat hij al was. Ze glimlachte lichtjes. ‘Waarom niet? Ben je bang dat de wereld te weten komt dat je eigenlijk verliefd bent op de assistente van je manager?’, vroeg ze poeslief. ‘We hebben het helemaal niet over mij! We hebben het over jou en Harry!’. ‘Nou, misschien wil ik het wel over jou en Sheng hebben’. Zayn zuchtte en bracht een hand naar zijn hoofd.
‘Ik snap ook niet waarom jij altijd zo moeilijk moet doen! En hou nou eens op met oefeningen doen, je hebt al spieren genoeg’, vond Louis. Maroon stopte en keek hem aan. Met een zucht stond ze op. Ze sloeg haar armen over elkaar. ‘Ik vindt dat jij je vieze neus uit andermans zaken moet houden’. Een diepe frons ontstond tussen haar wenkbrauwen. Ze vond hem nou toch wel heel irritant worden. ‘Ik vindt dat jij Harry met rust moet laten!’. ‘O, ik blijf wel bij hem uit de buurt, wees daar maar niet bang voor!’. Louis’ gezicht vertrok van boosheid. ‘Je hebt geen idee wat je hem aandoet! Je hebt hem gewoon gebruikt en nu dump je hem. Wie is de volgende? Bieber?!’. ‘Alsjeblieft, zeg…’, mompelde Maroon. ‘Denk je echt dat dat de reden is? Dat ik hem gewoon gebruikte voor de roem?’.
Louis kwam iets dichterbij. ‘Ja, dat denk ik, ja, en het moet stoppen’. ‘Louis…’. Zayn stond op van het bed en liep naar hen toe. ‘Nou, dan mag je is wat beter gaan nadenken, want er zit heel wat meer achter!’. ‘Dat lijkt me sterkt, want-‘. ‘Louis, hou op! Ze luistert toch niet’. Zayn pakte Louis bij zijn schouders vast en trok hem naar achteren. ‘Ik ben nog niet klaar met jou!’, riep hij naar Maroon, maar Zayn trok hem mee richting de deur. ‘Denk maar eerst is goed na’, raadde ze hem aan. Zayn opende de deur. ‘Ja, dat zal ik zeker doen’. ‘En gebruik dit keer je hersens!’. Louis keek haar woedend aan en probeerde zich los te worstelen uit Zayn greep. ‘O, ik doe jou nog een keer wat!’. ‘Kom maar!’, daagde ze hem uit.
\Zayn trok Louis de deurpost uit en sloeg de deur dicht. ‘Doe normaal, man, dit is ze helemaal niet waard!’, hoorde ze Zayn nog net schreeuwen. Ze glimlachte lichtjes. Als het effect had op alle vijf, had haar plan goed gewerkt. Misschien dat het de ruzie met haar vader dan toch waard was geweest.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen